Symbiatch - maailma on rikki

Visual Radio floppasi lopullisesti?

01.11.2005 12.01 - mobiili radio 

Nokia yritti hypettää Visual Radiota kovasti kun sen "keksi." Sivuston demo näyttää niin tylsältä, että itse en keksi miksi joku moista käyttäisi. Suomessa KissFM lähti mukaan hömppään, aluksi selitti toimivan vain Soneran asiakkailla (miksi ihmeessä?), myöhemmin muilla. Eipä vaan koskaan alkanut toimia muilla. Ja nyt ilmoittivat, että alkavat tutkia DVB-H -pohjaista korviketta tälle. Ei tarvitsisi kuluttajien maksaa operaattoreille tästä sitten.

Itse näen pari ongelmaa tässä: lisälaitteita (vai joko pian kaikissa on kameran lisäksi DVB-H? tuskin) tarvitaan, palveluntarjoaja tarvitsee kallista ilmatilaa sekä laatu. Jos sisältö tuotetaan ihan MPEGgaamalla tavaraa, tulos on järkyttävä. Vai onko DVB-H:ssa olevinaan joku muukin tapa lähettää tavaraa, en ainakaan ole vielä tästä tietoinen.

Selkeästi siis näyttäisi siltä, että vieläkin tarvittaisi järkevä systeemi (jos tälle kerran on markkinoita), itse jätin moisen kehittelyn kesken sekä kiireiden että sen pikku faktan takia, että Nokia ei suostu julkistamaan radioiden APIa. Tietenkään, koska muut tekisivät paremman radion. Ja sehän ei käy Nokialle. Asiaan voisi silti ehkä hieman paneutua ajan salliessa.

Comment

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu