Symbiatch - maailma on rikki

Nokia + J2ME + Bluetooth

15.11.2005 09.33 - mobiili ohjelmointi 

Olipa sitten tarve tehdä J2ME-sovellukseen Bluetooth-tuki ja vieläpä SPP:lle. Kyllähän se suht kivuttomasti meni tiettyyn pisteeseen asti, vaikkakin NCF näyttäisi olevan aika surkea tässä. Kun yrität etsiä lähellä olevia laitteita, se antaa yleensä ensimmäisen löytyneen vaihtoehdon, joskus kaksi ja kerran päivässä ehkä jopa enemmänkin. No, ainahan voi painella refreshiä softassa.

Isompi ongelma NCF:n kanssa on se, että en saanut sitä ottamaan yhteyttä minnekään. Kovasti se juttelee, mutta en tiedä puuttuuko emulaattorista tai jostain PIN-koodin hoito, koska jumiin jää aina. Pitää sitten testata oikeilla laitteilla, joka ei ole kivaa.

Sitten kun sai hommat kasaan, selviääkin että Nokian J2ME-sinihampi on niin viksu, että jos yrität lukea enemmän dataa kuin on saatavilla, se ilmoittaa EOF ja jättää hommat sikseen. Nyt kun kyseessä on laite, joka lähettää dataa kun haluaa, eikä kerro datan pituutta, on vallan mukavaa arpoa mitä sieltä tulee. Nokia on sentään laittanut tämän "tunnettuihin ongelmiin", mutta eihän sille mitään tarvitse tehdä, eihän. Sama vika on ihan S60:sta S80:iin. Ihanaa.

Softien testailu Nokian laitteilla on myös tuskaa. Sentään voi heittää pelkän JARin sisään, ei tarvitse JADia antaa ja sitten ladata jostain JARia. Mutta asennus kestää kauan, aivan liian kauan. Vertaa esimerkiksi SonyEricssonin K500i:hin: JAR sisään, puhelin kysyy käynnistetäänkö ja softa on käynnissä. Ei mitään asentamisia. Sama homma Samsungin SGH-Z500:lla. Miksi Nokia on tehnyt asiat vaikeasti?

Comment

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu