Symbiatch - maailma on rikki

Opensource on standardinmukaista

30.11.2005 08.18 - IT-ala 

On se hienoa lukea uutisia siitä kuinka SSH-speksin kehittäjät tekevät muutoksia omiin softiinsa jotta toimivuus yleisen OSS-toteutuksen kanssa toimii. Syyhän on tietysti kaupallisen version, eikös? No ei tietenkään vaan OSS-softassa on tehty speksiä vastaan oleva toteutus, joka ei sitten toimi muiden kanssa yhteen.

On se hassua miten ihmiset jaksavat itkeä esimerkiksi MS:n Kerberos-laajennoksesta, joka tehtiin täysin speksinmukaisesti mutta tällaisten törkeiden speksiä rikkovien toteutusten kanssa ollaan kovin hiljaa...

Comment

Comments

antti (anon, 30.11.2005 10.19)

Ehkäpä speksi on ollut alunperin paska jos sitä voi tulkata monella tavalla. Eikö speksien yksi tavoite ole olla yksiselitteinen?

Raaka tosiasia nyt vaan on, että jos asia tehty kahdella tavalla niin se jolla on vähemmän käyttäjiä muokkaa omaansa.

Speksien rikkomisesta en osaa sanoa mitään, mistä tuollaisia kuulee?

Symbiatch (02.12.2005 10.12)

Itse en ole nähnyt mitään ongelmia SSH:n speksien tulkitsemisessa, hyvin niiden pohjalta rakensi implementaation. Jostain syystä on sellainen kuva tullut, että OpenSSH-porukka on itse väsännyt vääränlaisen softan, eikä halua korjata.

Tietysti on hyvä, että tuetaan myös toisia implementaatioita, silti todella tympeää että alunperin tehdään speksinvastaisesti asioita.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu