Symbiatch - maailma on rikki

Uusi Hain tullee pian

21.02.2006 00.08 - mobiili 

Uusi Hain valmistunee pian ainakin testattavaksi. Juuri viimeistelin osaa hauista ja näyttää toimivan vallan hyvin. Uusi versio on aika erilainen taas, mutta nyt idean pitäisi olla melko pysyvä.

Uudessa versiossa tulee olemaan myös joitain uusia pyydettyjä ominaisuuksia, kuten mahdollisuus lähettää oma sijainti jatkuvasti palvelimelle ja antaa muille oikeus seurata sijaintitietoa. Sijaintilokin voi myös noutaa palvelimelta itselleen jos haluaa vaikkapa katsoa missä tuli pyöräiltyä.

Huomasin muuten Mikrobitissä olleen juttua paikannuksesta ja puhuttiin juuri hupikäytöstä kaverien paikannuksessa. Kunhan Hain saa myös kännyyn mahdollisuuden seurata toisten sijaintia (aluksi seuranta tulee webbiin, mutta voihan sitäkin kännyllä selata), tulee tästä halpa kilpailija operaattorien palveluille. Kuinka moni oikeasti haluaisi maksaa hupikäytössä yli 30 senttiä per kysely jos vaihtoehto on käytännössä ilmainen? Eri asia sitten jos paikannetaan lapsia ja heillä ei yleensä S60-kännyä ja/tai GPS-laitetta taskussa kulje.

Uudessa versiossa on tehty uutta käyttöliittymää, itse kun en yhtään pidä S60 (varsinkin pre-3rd ed) -käyttöliittymistä. Listoja kun käyttää, mahtuu ruutuun pari hassua tietoa ja se siitä. Nyt mahtuu paljon enemmän ja teksti on paljon siistimpää.

Myöskin tarjolla on GPS-näkymä sijainnin seuraamiseen ja helposti asetettava nopeusrajoitus, jota seurataan ja ilmoitetaan ruudulla jos rajoitus ylittyy.

Kantaan on myös lisätty paljon uusia yrityksiä, tällä hetkellä paikannettuja löytyy lähelle 10000 kappaletta ja lisää tulee koko ajan. Tietojen syöttö vain on hidasta puuhaa ja kun sovellustakin pitää rakentaa, ei aina ehdi tuohon paneutua. Kategoriointi on vielä pahasti kesken, siihen pitää panostaa paljon aikaa tulevaisuudessa. (vinkki: jos joku haluaa tehdä pientä korvausta vastaan kategoriointia ja tietojen syöttöä, voi ottaa yhteyttä)

Paljon muutakin on suunnitelmissa, mutta näkee nyt miten paljon tuohon ensimmäiseen julkistukseen tulee saataville. Jos on jotain kivoja ideoita mitä haluaisi nähdä sovelluksessa, ei kun kommenttia heittämään.

(PS. Karttoja on kyselty aika paljon, tulossa on kunhan dataa saadaan lisää)

Kommentoi

Kommentit

Aki (anon, 21.02.2006 10.48) kotisivu

Paikanna minut -> "Sijaintisi tuntematon".

Paikkana Helsingin Hakaniemi, luuri Nokia 6680 ja operaattori Sonera.

Missäs vika lie?

Symbiatch (21.02.2006 10.56)

Lienet 3G-verkossa? 3G ei toimi juurikaan tällä hetkellä, kuten sivuilla mainitaan. Elisan ja DNAn osalta jonkinasteista toimintaa on Helsingissä ja Vantaalla. Suuri miinus varsinkin kun nyt alkaa 3G yleistyä runsaasti.

Soneran 3G-verkkoa ei tosiaan ole yhtään tuettuna tällä hetkellä, tarkoitus olisi saada sitäkin jonkinasteisena toimimaan lähiaikoina. Kaikkien osalta ainakin Helsingin keskusta-alue pitäisi toteuttaa pian.

Aki (anon, 21.02.2006 12.40) kotisivu

Kappas aivan, eipä tullut niin tarkasti tuota infosivua tavattua. 2G:n puolella toimiikin varsin mainiosti. :)

Symbiatch (23.02.2006 17.37)

Nyt on sitten 3G:tä Sonerankin osalta jonkin verran, ainakin osittain Otaniemi/Ruoholahti/Töölö/Kallio/Hakaniemi/Espan puisto. Myös DNA:n verkko hieman laajemmin 3G:nä toiminnassa.

J.K (anon, 18.03.2007 20.00)

Ainakin hain.fi nettisaitti näyttää minusta aikalailla "pystyynkuolleelta" ... tuorein uutinen 31.08.2006 ....

Tämä uutinen että hain softasta on tulossa uusi versio olisi varmaan hyvä päivittää myös tuonne hain.fi sivulle ?

Symbiatch (19.03.2007 08.25)

Kyllä, uutisia sinne ei ole ehditty tehdä, mutta taustalla tapahtuu. Uusin kännysofta on vuoden takaa, joka on täysin järjetöntä. Päivitystahti vain jämähti kun törmäsin ongelmiin 3rd editionin kanssa ja sen jälkeen arkkitehtuurimuutos ja... Selityksiä siis löytyy, mutta ei se muuta tilannetta että uutta softaa ei ole oikeasti tullut.

Kylläkin tämän artikkelin mainitsema uusi softa on tullut ulos, juurikin vuosi sitten. Nyt pitäisi pystyä vain rutistamaan uusi kolmosversio pihalle, mutta myös samalla sivustoa pitäisi ehtiä päivittämään. Resurssipula, kuka tulee mukaan rahoittamaan?

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu