Symbiatch - maailma on rikki

Jotain hyvää Symbianissa

01.03.2006 07.07 - mobiili ohjelmointi 

Kun nyt on tullut valitettua kaikenlaista Symbianin hirveydestä, voisi listata niitä hyviä asioita. Päivittelen listaa kunhan niitä tulee vastaan. Tällä hetkellä lista on hyvin pieni:

  • tietokantamoottori vakiona (5.0:sta alkaen), osaa myös SQL:ää
  • yhteyksiä otettaessa eri kännyistä yhden laitteen kanssa juttelevaan BT-laitteeseen (esim Bluei GPS) Symbian kysyy aina PIN-koodin ja ottaa yhteyden, Windows sanoo BT-COM-porteissa tässä tapauksessa vain virheen ja joutuu tekemään kokonaan uusiksi parituksen

Pakko kai siinä jotain muutakin hyvää on olla, mutta ei ole vielä tullut vastaan...

Comment

Comments

(anon, 01.03.2006 16.15)

Onhan Symbianissa se hyvä puoli, että sen taitajia on harvassa ja kun on vitsan vääntänyt Symbianin maailmassa, aukeaa mahdollisuuksia ryhtyä Symbian guruksi tulevilla mutta rajoittetuilla ohjelmistomarkkinoilla.

Muuten, mihin liittyy mainitsemasi "tietokantamootori vakiona (5.0:sta alkaen)" versio numero ?

Symbiatch (01.03.2006 18.06)

Symbian 5.0:sta alkaen ollut, eli ensimmäiset S60-laitteet kun olivat 6.1:ä (ja 9200 kommukka 6.0), on tuokin rajapinta ollut "aina" mukana puhelimissa.

Onhan tuo toisaalta totta että "guruilemaan" pääsisi, mutta itse ainakin mieluummin tekisin mukavassa ympäristössä töitä kuin yrittäisin päästä guruksi.

(anon, 01.03.2006 19.23)

Jaaha, että Symbian 5.0:sta alkaen on ollut SQL-pohjainen tietokanta luvassa rajoitettujen resurssien laitteisiin.

Olin vähän aikaa sitten Symbian C++ ohjelmointikurssilla eräässä Espoolaisessa oppilaitoksessa iltakurssilla, ja sielläkin luennoitsija
otti kuvaan mukaan tämän ns. relaatiopohjaisen SQL-kielellä toimivan tietokannan, ikään kuin se tulisi olemaan luurin ns. oikeassa RAM-muistissa lähitulevaisuudessa.

Äläpä nuolaise ennenkuin tipahtaa. Jonain päivänä luuriin on liitettävissä fyysisesti muistia, jota voidaan hakea SQL-pohjaisilla lauseilla. Toki voi olla niin, että haku kestää yksinkertaisimmillaankin n. 10 sekunttia johtuen muistin ulkoisesta luonteesta muuhun nopeaan muistiin nähden.

Että, kaipaatko ihan oikeasti relaatiohin pohjautuvaa tietokantaa plus SQL-hakuja luurin ohjelmistoihin sijoitettavaksi ja siihen samaan nopeaan muistiin, jossa ns. pääasialliset ohjelmat toimivat.

Ja toisalta miksi hidas kanta luuriin, kun vaihtoehtona on nopea kysely by the air on the remote server ja taas homma jatkuu luurin ohjelmassa jonka ns. päätoiminnot ovat sittenkin remote serverissä.


Symbiatch (02.03.2006 00.22)

No siellä se on ollut jo kauan, että ei sitä tarvitse kaipailla. Kylläkin sitä voi käyttää myös ei-SQL:llä, kuten itse mieluummin käytän, eli pyydetään suoraan indeksin mukaan dataa.

Enkä tiedä mitä verkkoja käytät, itse en ainakaan tiedä mitään verkkoa S60-luureihin joka olisi nopeampi kuin kantahaku lokaalisti. 3G:ssäkin pelkkä TCP-paketin latenssi voi olla suurempi kuin kantahaun viemä aika itse puhelimessa.

Tietysti riippuu aina siitä mitä sinne tunkee. Mitään asiakaskantaa on turha laittaa, varsinkin kun se muuttuu, mutta esimerkiksi uusi Hain tallettaa välimuistitiedot kantaan, josta ne on erittäin mukava hakea, poistella vanhentuneita jne.

Eipä tuo nykyinen "SQL-kanta" tue esimerkiksi hakuja kuin yhdestä taulusta kerrallaan, joten mitään rankkoja lauseita sille ei edes voi antaa. Mutta voipahan halutessaan luoda lennossakin ehtoja ja muita.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu