Symbiatch - maailma on rikki

Aprillipäivä ajoissa?

23.03.2006 15.44 - IT-ala 

Satuinpa törmäämään Digitodayn uutiseen Puhuuko palomuurisi xml:ää ja oikeasti alkoi mietityttää onko jo aprillipäivä. Sen verran huvittava juttu oli.

"Xml-liikenne on lisääntynyt, koska yleiset tiedostotyypit, kuten mp3, voidaan toimittaa sen avulla." Aha. Kukas nyt toimittaa MP3:ia XML:llä? Ja miksi? "Roehrin mielestä ei ole ihme, että tietomurtomiehet ovat jo löytäneet xml:n tehokkaana tienä levittää haittakoodia." Ovatko? Missä moista on tehty, paitsi artikkelissa mainittu palvelunestohyökkäys yhtä selainta kohtaan? "Virus voidaan liittää xml-dokumenttiin helposti." Niin voidaan. Mitäs sitten? Mikä softa ajelee viruksia sieltä XML:stä? "Xml kulkee portista 80, joka on oletusarvoisesti varattu web-liikenteelle." Ahaa, sillä on jo oma porttinsakin! "Siinä missä palomuuri valvoo ip-osoitteita, portteja, protokollia ja paketteja, xml-palomuuri tarkkailee sovelluksia, käyttäjiä, web-osoitteita sekä xml-viestejä. Laite tunnistaa hyökkäyksen esimerkiksi sisältöön ja palvelupyynnön tekijöihin liittyvän tiedon perusteella." No just.

Vähän lisää pelottelua niin eiköhän saada myytyä sen normaalin palomuurin rinnalle uusi laite. Ei pääse markkinat saturoitumaan. Huoh.

Kommentoi

Kommentit

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu