Symbiatch - maailma on rikki

SonyEricssonin uutta

26.04.2006 21.53 - mobiili 

Huomasin tässä että SonyEricsson laajentaa Symbiania puhelinmallistoissaan P-sarjan ulkopuolellekin. Esimerkiksi M600-mallit näyttävät kovin kiinnostavilta, selkeästi enemmän käytetty aivoja kuin Nokian malleissa. QVGA-kosketusnäyttö 262 kilovärillä, 128 MB flash-muisti, 64 MB RAM-muistia, Symbian 9.1/UIQ 3.0, 3D-kiihdytys raudalla, jopa 4 GB muistikortit, VPN, QWERTY-näppäimistö (aika pervon näköinen sellainen). Kuulostaa erittäin houkuttelevalta. Selvästi ei niin bisnesorientoitunut kuin P-sarja, mutta silti on tarpeelliset bisnestoiminnot käytettävissä.

Myöskin tuli vilkaistua W950-mallia hieman. Vielä en tiedä hintatasosta, mutta on todellakin huvittavaa vertailla Nokian ja SonyEricssonin musiikkimalleja. Nokia tuo suurella huudolla ulos 3250:n, jossa on 10 megatavua muistia. Tietysti muistikorteilla laajenee, mutta max 1 GB (muistelen kylläkin että 2 GB myöskin olisi toiminut, mutta virallisesti tätä ei sanota). SonyEricssonilla on suoraan 4 GB flash-muistia, joten luuriin saa oikeasti jotain mahtumaankin. Ja muistikorttejahan saa sitten aina lisää 4 GB kokoon saakka. Hieman eri tasoa siis.

Mielenkiintoinen maininta on myös W950:n kohdalla C++-ohjelmointi, vaikka Symbiania ei mainitakaan. Voidaan siis tehdä kunnolla kaikkia ominaisuuksia käyttäviä sovelluksia tehokkaasti tällekin alustalle.

Comment

Comments

Tjaa-a (anon, 27.04.2006 18.28)

En kyllä ihan samoihin johtopäätöksiin itse päätyisi.

M600 vs. E61:
http://www.esato.com/phones/index.php/phone=217,cp=189
Esim. missä M600:n WLAN, EDGE? 850MHz band? VOIP? 16Milj väriä? E61:ssä sisäänrakennettu myös VPN, kuten M600:ssa. Touch screen onkin sitten puuttua asia E61:ssä.

Muistia hieman vähemmän kuin Sony Erkassa, mutta muuten kyllä minusta parempi kuin Sony erkan tarjonta. QWERTY näppiskin on parempi.

Featureista tarkemmin:
http://www.endusersupport.nokia.com/phones/e61/nokia_e61_en.html

3250 on budget luokan smartphone, lienee siis ehkä hieman halvempi kuin W950? N:llä musafeaturet on pitkälti standardikamaa kaikilla S60 kapuloilla, kyllä sieltäkin 4GB malli löytyy - tosin isokokoisena.

Kyllä se C++ tarkoittaa W950:n kohdalla tarkoitta ihan Symbian C++:aa eli UIQ:ta lukuunottamatta samaa kauraa josta kovasti tunnut pitävän :-).
http://www.symbian.com/phones/se_w950.html

Symbiatch (27.04.2006 22.34)

Ei löydy 4 gigan mallia flashilla, vain kiintolevyllä ja sehän on sitten ihan eri asia.

Olin näköjään ihan sokea, ihan selvästihän W950:n sivulla sanotaan (jopa kahdessa kohdassa) Symbian ja UIQ. Ehkä pitäisi nukkua joskus.

Suoraan en E61:ä ja M600:aa edes vertaisi, koska M600 ei ole "bisnespuhelin" vaan halusinkin tuoda julki sen, että SonyErkki osaa tehdä puhelimia, jotka toimivat molemmissa mukavasti. 16Mväriä näytössä Nokialla tarkoittaa entistä isompaa muistinkulutusta, joten sinänsä aika turha asia. EDGEn puute on aika hassu asia kun kerran 3Gkin on mukaan tungettu. WLAN sen sijaan on melko turha kun kyseessä ei ole bisnesmalli. VoIP on aina saatavilla lisäsoftilla.

Mainitsemasi vertailu muuten väittää ettei E61:een saa soittoääniä eikä pelejä, eikä M600:ssa ole WAPia ollenkaan. Ja E61:stä puuttuisi SyncML myös. Joten ei paljoa vakuuta.

Se on sitten eri asia onko UIQ 3 millainen käyttää, itselläni UIQqikokemukset ovat aika vähäisiä, mutta ainakin P900 vaikutti aika kököltä, on tökkinäyttö tai ei.

Tjaa-a (anon, 27.04.2006 23.23)

Ei tuo EDGE turha ole vaikka on 3G. 3G:n verkon laajus on kuitenkin melko rajoittunut joten EDGE on hyvä lisä täydentävänä verkkoaccessinä. Perus GPRS on kuitenkin melkoisen hidas. 850Mhz puute on paha jos matkailee rapakon toiselle puolelle.

VOIP Ilman WLAN:a ei kyllä lämmitä, vaikka lisäsoftana saisikin. E61:ssä se on sitäpaitsi integroitu muuhun puheluhallintaan ja kontakteihin, siihen ei lisäsoftilla kyetä.

Minusta ei toi M600 mitenkään ylihyvää aivojenkäyttöä osoita. SonyErkka kuitenkin itse pitää M600 business puhelimena "Puhelimessa on push-sähköposti, Internet ja se mahdollistaa pääsyn yrityksen intranetiin"

Toi Esaton vertailu ei tosiaan ihan bugiton ole, mutta noin mainitsemani puutteet kyllä pitäisi pitää paikkansa.

Symbiatch (28.04.2006 06.29)

Tarkoitinkin juuri sitä, että on hassua etteivät tue EDGEä jos kerran 3G:kin on mukaan saatu. Ei luulisi olevan kovin rankka operaatio laittaa sekin mukaan.

Integraatiota ei tosiaan noin syvälle saada, kun eivät Nokiat ja SonyErkit taida rajapintoja sellaiseen tehdä. Olisihan se kauheaa jos kolmannen osapuolen softat voisivat laajentaa puhelimen toimintaa. Siitähän voisi olla vaikka hyötyä käyttäjälle eikä se ostaisi seuraavaa mallia!

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu