Symbiatch - maailma on rikki

Hain S60 3rd Editionille - ei ehkä koskaan?

14.05.2006 22.59 - mobiili 

Tutkailin tässä taas hieman tuota 3rd Editionia ja vaikuttaa siltä ettei Hain ainakaan täysillä toiminnallisuuksilla tule tuolle alustalle tulemaan hetkeen, ei välttämättä koskaan. Syitä on muutama:

  • SDK vaatii Metrowerksin Codewarriorin jotta voi kääntää emulaattorille kamaa. Miksi maksaisin turhasta kilkkeestä jolla ei tee mitään?
  • Cell ID:n saaminen on muutamien testaajien mukaan melko hankalaa, ehkä jopa mahdotonta ilman Symbian Signed -ohjelmaa. Oikeuksia saada tuota tietoa laitteesta ei ole ilman että ohjelman ID on signed-alueelta ja ohjelma oikeasti on allekirjoitettu. Eli siis pitäisi maksaa joka versiosta että saisi toimimaan, jopa testiversioista tämänhetkisten kokemusten mukaan.

Vaikuttaa siis siltä, että jonkinlaisen version ehkä voisikin tehdä, mutta ilman solupaikannusta. Symbian Signed on totaalisen typerä keksintö, joka ei auta yhtään mitään koska tuossa tehtävä "testaus" ei oikeasti testaa mitään järkevää. Miksi siis maksaa jokaisesta versiosta rahaa Symbianille ja testiorganisaatiolle?

Ja ei, freeware-reitti ei käy. Vaikka tätä ohjelmaa jaetaan ilmaiseksi, itse sisällössä voi olla kaupallisia intressejä, joten freeware-säännöt eivät hyväksy.

Eli jääköhän minun mobiilikehitykseni Symbian-alustalla sitten vähiin hetken päästä kun kaikki pyörivät Symbian 9.x:llä ja käyttäjät pelotellaan olemaan asentamatta mitään muuta kuin allekirjoitettuja sovelluksia virusten pelossa. Sen näkee sitten, tällä hetkellä ei ainakaan näytä pätkääkään kiinnostavalta alustalta.

Mutta ällös huoli, eiköhän Nokia pian julkista jonkin ostamansa satunnaisesti viritellyn sovelluksen, joka tekee jotain samanlaista ja joka on taivaan lahja maailmalle koska on Nokian.

Comment

Comments

Ari (anon, 15.05.2006 08.39) kotisivu

Oletko kokeillut käyttää Carbide.c++ työkalua, joka on ladattavissa Forum Nokian sivuilta osoitteesta http://www.forum.nokia.com/main/0,,034-1001,00.html
Lisäksi testikäyttöön on saatavissa R&D sertifikaatti. Palvelu löytyy osoitteesta
https://rdcertification.nokia.com/rdcertification/app

Symbiatch (15.05.2006 15.24)

Carbide.c++:n selityksessä kovasti puhutaan ei-kaupallisesta käytöstä jos käyttää ilmaisversiota joten en siihen uskalla koskea. Ja kaupallista en viitsi ostaa kun on parempiakin IDEjä jo käytössä.

Symbiatch (15.05.2006 15.25)

Niin ja tuo itse tehty serti ei kuulemma oikein auta tuohon soluiideehen (näin muutamat tuolla foorumissa valittivat) vaan piti viritellä muutakin. Voi tietysti olla että homma toimisi jotenkin suht järkevästi, mutta...

Juuri tässä Nokia E60:n hankintaa mietin, mieli tekisi kun se tuntuu ihan ookoolta ja tällä hetkellä kun ei ole toimivaa 3G-puhelinta käytössä. Ja olisi se 3rd Ed niin voisi tutkia mitä sillä saa aikaan. Näkee nyt saako himo vallan vai jääkö vielä hyllyyn :)

Digi (anon, 15.05.2006 23.02)

Toivottavasti tämä ei vaikuta Pythonin gsm_location ominaisuuteen. Kaipa se 3rd versio lähiaikoina tulee siitäkin ja asia selviää.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu