Symbiatch - maailma on rikki

Hain S60 3rd Editionille - ehkä piankin

16.05.2006 01.12 - mobiili 

Pyörrän sitten puheeni. Aloin pervoksi ja porttaan Hain-softan 3rd Editionille. Homma ei ole kovin yksinkertainen, pitää hankkia serti tuolta ja allekirjoittaa tämä ja yhdessä luurissa testata jne jne jne. Tällä hetkellä Hain kuitenkin pyörii E60:ssä GPS-yhteydellä, latailee tietoja jne. Solupaikannusta pitäisi kai kokeilla pian myös.

Porttaus ei ole aina "käännät vaan uusiksi"-tyyppinen toimenpide, tässäkin tuli huomattua miten paljon vaikuttaa järjestys. Vanhoissa pystyi kontrolleja luomaan siten että NewLC:stä kutsui suoraan ConstructLlää, nyt pitää välissä heittää ikkunan tiedot sisään tai muuten kaadutaan. Ja capabilityt ovat ärsyttäviä.

Nyt vielä jostain syystä laite tekee niin, että kun yrittää ladata, jäädään miettimään. Jos avaa taskilistan, laite tajuaa kysyä että mikähän yhteystapa olisi pop ja sitten lataa. Muuten ei lataa mitään. Eli jostain syystä ei jääkään auki yhteys verkkoon ensimmäisen valinnan jälkeen kuten edellisissä S60-alustoissa. Ärh.

Laittanen jonkinlaista versiota joskus tässä jakoon kunhan siinä toimii vähän enemmän asioita. Ja kun tiedän voiko solua kysellä ilman Symbian Signediä, tämänhetkisten tietojen mukaan ei, mutta kun dokumentaatiota en taas löydä mistään tästä asiasta. Hyvä kun löytyy edes capabilityjen nimet jostain. Se kai vaatinee ReadDeviceData-kapan, johon tarvitaan ainakin ACS Publisher ID sitten. Pitäisikin selvittää kelpaako Thawten serti, Verisignin kun ovat niin järjettömän kalliita (vaikka Verisign omistaakin Thawten...)

Comment

Comments

Tommi (anon, 16.05.2006 08.14)

Voihan sen softan Symbian Signata myös ilman omaa ACS Publisher IDtä, jolloin ainakin vähän säästää rahaa. Tuommoisen tekee Publisher Certifier talot, Suomessa ainakin Flander (www.flander.com, Software Testing -> Symbian Signed) ja ulkomailla Cellmania, Handango sekä Wideray.

Symbiatch (16.05.2006 10.11)

En tuota kovin säästöksi kutsuisi kun joutuu kuitenkin maksamaan "testauksesta." Se on pikkurahaa yksi ACS Publisher ID jos joutuu maksamaan vuodessa tonnin siitä että joku satunnainen taho "testaa" sovelluksen ja sen jälkeen sillä voi tehdä mitä olisi tarve ja jonka aiemmin sai tehtyä ihan ilmankin.

Se taas olisi säästöä että voisi vain allekirjoittaa itse softan ja se antaisi oikeudet näihin tietoihin, mutta se ei taida nyt onnistua. On se hassua miten yhtäkkiä on niin suuri riski saada cell id tietoonsa kun vuosikaudet siitä ei ole ollut mitään ongelmaa...

Jukka (anon, 16.05.2006 13.37)

Koitit siis self-signausta, mutta et saanut tarvittavaa capabilityä (ei ollut user grantable)? Hölmöltähän tuo kuulostaa, mutta ehkä se cellid on sensitiivistä tietoa..

Symbiatch (16.05.2006 13.57)

Sehän siinä on hullua että nyt yhtäkkiä se on sensitiivistä tietoa, aiemmin ei näköjään ollut kun sen sai puhelimesta kuin puhelimesta otettua selville. Nyt sitten pitää maksaa "testaus" että saa selvitettyä, oikein ikävää.

Myös tuolla toisaalla mainittu Nokialta saatava R&D-sertifikaatti ei näköjään minulle kuulu, hakemukseen tuli vastauksena vain "Your application has been rejected." Että ei kai minun pidä sitten tällaisia softia tekemän todellakaan :P

Jukka (anon, 18.05.2006 21.20) kotisivu

Sori kun toistan, mutta koititko siis signata omalla sertifikaatilla? Osa capabilityistähän on sellaisia, että suositellaan Symbian signed mutta riittää kun asennuksessa käyttäjä hyväksyy ja S60:n Installer-sovelluksessa on päällä täppä 'Asenna kaikki' tjsp.

Symbiatch (19.05.2006 07.26)

Kaikki sovelluksethan pitää allekirjoittaa, muuten eivät asennu. Tuo vaatii kuitenkin isommat oikeudet, joita voi devcertillä antaa vain yhdelle IMEIlle (ellei ole ACS Pub ID:tä), joten ei se paljoa lohduta.

Mutta varmasti joku minua paljon viisaampi on sitten hyvät perustelut keksinyt miksi yhtäkkiä pitää tehdä asiat vaikeasti.

Ai niin, siitä saa rahaa...

J.K (anon, 15.08.2007 19.22)

Taitaa olla Hain softa ns. pystyynkuollut jos puhutaan S60 3rd edition versiosta ?

Loppuikohan usko / raha / osaaminen projektissa ?

Ikävä ja harmittava homma.

Noi vanhemmat luurit on jo vaihtunut varmaan monilla hain-käyttäjillä uusiin.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu