Symbiatch - maailma on rikki

Solupaikannusprojekti

21.05.2006 11.21 - mobiili 

Kun tuo solupaikannus tuntuu olevan niin kiinnostava asia monille ja me olemme kuitenkin eniten asiaa tutkineet ja kehitelleet niin ajattelin tässä laitaa projektin pystyyn asian tiimoilta. Aika moni on moisesta puhellut, mutta mitään aktiivista vielä ei oikein ole näkynyt.

Asentamalla Hain Mobilen (S60-version siis) kännyyn, rekisteröitymällä sen kautta Seurantaan ja laittamalla sijaintitiedon lähetyksen päälle GPS-laitteen kanssa keräytyy palvelimellemme lokitietoa sijainnistasi. Voit käydä lataamassa tämän tiedon sitten omalta sivulta Hain-palvelussa. Tiedoissa näkyy koordinaatit, solutiedot, aikaleimat jne.

Hetken päästä myös löytyy asetukset, joiden avulla voit säätää haluatko antaa sijaintidataa myös muiden käyttöön. Data on tietysti täysin anonyymiä. Datan voi antaa käyttöön joko opensource- (eli dataa saa käyttää vain avoimen lähdekoodin palveluissa), freeware- (ilmaissofta, ei tarvitse antaa lähdekoodeja) vai kaupallis-periaatteella (tee mitä lystäät, vaikka revit rahaakin).

Voit myös tyhjätä oman lokisi. Tällöin jos olet määritellyt datan sallituksi tiettyyn käyttöön, se jää tähän käyttöön eikä valintaa sen osalta voi enää muuttaa. Palvelimella kun ei tämän jälkeen ole mitään tietoa kenen dataa se alunperin oli.

Ilmoittelen tuon jatkokehityksestä tässä vielä kun asia edistyy. Jos suurempaa innostusta löytyy, mahdollisesti voidaan rakentaa myös palvelu, jossa voi solutiedon muuntaa koordinaateiksi suoraan palvelimellamme. Tämä kuitenkin vaatii vielä hieman linjausten vetoa.

Sijaintitietoa muuten ei lähetetä jos olet paikallasi (~3 metrin sisällä edellisestä sijainnista) vaikka asettaisit lähetyksen 10 sekunnin välein. Seuraavassa softaversiossa tulee hieman lisää toiminteita seurantaan muutenkin.


25.5.2006 9.00: Tällä hetkellä ei-kaupallisesti käytettäviä tietoja on jo yli 500 solusta mutta mahdollisesti käytettävää dataa (eli löytyy useampia GPS-pisteitä per solu) on parisen sataa solua. Laitan hetken päästä tuonne vaikka kerran yössä päivittyvän paketin jossa on solujen tiedot niin pääsee halukkaat sitten käyttämään näitä heti.

Comment

Comments

Timo Taskinen (anon, 21.05.2006 18.42) kotisivu

Hyvä idea tuollainen avoin tietokanta, mitä voisi hyödyntää muissakin projekteissa. Hyvä että joku ottaa hommakseen alkaa koota sellaista.

Pitäisikö puhelin pitää 2G vai 2G/3G moodissa solujen paikkatietoja kerättäessä?

Jukka (anon, 21.05.2006 19.58)

Erinomaista, toivottavasti tulee riittävästi käyttäjiä että dataa kertyisi. Näitä projekteja on pitkin poikin, mutta onkohan kaikkien kannat (Yahoo Zonetag yms.) suljettuja?

Symbiatch (22.05.2006 11.14)

2G/3G-valinta riippuu tietysti kumpaa haluaa skannata. Jos on kaksineuvoinen, aina 3G-verkossa tunnistetaan vain 3G-solut. Eli joutuu erikseen sitten 2G-moodissa olemaan samoissa paikoissa että data tulee sieltäkin.

Digi (anon, 23.05.2006 16.40)

Käsillä olevassa 3650:ssa Rekisteröidy palveluun napsauttaminen avaa Kirjanmerkit listan, eikä muuta... Mitä nyt ohjeita tavasin sen kai pitäisi avata rekisteröitymis sivu?

Symbiatch (24.05.2006 08.43)

Tuo linkki avaa selaimeen rekisteröintisivun. Näköjään sitten tuossa mallissa tätä ei tueta, muistaakseni testasin jopa N-Gagella mutta se taisikin olla vähän uudempi S60 kuin 3650.

Pitänee sitten tehdä rekisteröinti ihan Hain-sovelluksen sisällä käytettäväksi niin ei tule tuostakaan ongelmaa. Siinä vain voi mennä hetki kun ei ole kriittinen, muilla malleilla tuo toimii.

Mahdollista on myös manuaalisesti minun rekisteröidä, jos luo tunnuksen jutut.fi- tai telkussa.fi-sivustolta ja lähettää viestiä niin kerron miten siitä eteenpäin jatketaan.

Timo Taskinen (anon, 16.03.2007 22.37) kotisivu

Onko solupaikannusprojekti edennyt? En löytänyt pakettia projektissa löytyneistä soluista mistään.

Symbiatch (19.03.2007 08.25)

Dataa saa kirjautumalla Omalle sivulle ja sieltä voi ladata eri käyttöön sallitut paketit.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu