Symbiatch - maailma on rikki

PC Sync ruulz ok

05.06.2006 09.07 - mobiili 

Tuossa taas satuin tekemään niin typerästi että synkkasin puhelimen PC:n kanssa, saman tien vein päivitykseen ja kun kerran oli uusi luuri, en tehnyt mitään varmistuksia jne ettei ainakaan mikään "tiedostovirhe" pääse tulemaan (Mannerheimintien Sonera/Päämies/Desk/mikäonkaan-liikkeen lempiselitys kaikille vioille). Sitten yritin synkata uudelleen. Tulos: 0 muutosta. Eli PC Syncin mielestä kaikki on ok vaikka puhelin on tyhjä ja Outlookissa >300 synkattavaa asiaa. Hienoa.

Ei sillä että tätä olisin mitenkään ihmetellyt, normaaliahan tämä on PC Syncin kanssa. Vihdoinkin vian päätin tutkia asiaa hieman tarkemmin ja selvittää mikä mättää. Ja selvisihän se.

PC Sync säilyttää PC:ssä tietoa siitä mitä puhelimessa on. Se ei siis tee asioita oikein ja juttele SyncML:ää tarpeellisten tietojen selvittämiseksi (kuten että puhelin on tyhjä). En tiedä miten voisin dumpata BT/USB-yhteyden kautta kulkevan datan, puhelimenhan pitäisi sanoa ensisynkkauksella että "hei nyt tehdään täysi synkkaus." Jos puhelin toimii oikein, PC Sync päättää tehdä jotain toisin. Tai sitten molemmat toimivat väärin.

PC Sync siis avaa Outlookin kontaktit, kalenterin ja tehtävät. Vertaa niitä PC:ssä olevaan kopioon ja päättää tämän perusteella onko kaikki ok. Jos muutoksia Outlookiin ei ole tehty, kaikki on ok. Ja kun puhelin on tyhjä, se ei tietenkään sano mitään muutoksia PC:lle, joten kaikki on senkin suhteen ok.

Milloinkohan Nokia viitsisi ottaa yhteyttä synkkauskoodin tehneeseen firmaan (Time Information Services Ltd) ja vaatisi toimivaa koodia. Tuskin koskaan, eihän kenenkään tarvitse tyhjäillä puhelintaan tai muuta mukavaa. Eikä PC Sync ikinä muulloin sekoile, ei toki.

Jos tuskailette puuttuvien tietojen kanssa, tuhotkaapa %USERPROFILE%\Application Data\Nokia\PCSync\SynchData\:n alta sopiva hakemisto (yksi per puhelin) ja sen jälkeen synkkiohjelma joutuu tekemään täyden synkkauksen. Toimivaa.

Comment

Comments

Hmmm.... (anon, 05.06.2006 16.12)

Toimii tuo ainakin minulla...

* Kapulan (Nokia E60) synkronointi - OK
* Kapulan totaalinen tyhjennys - *#7370#
* Uudelleen käynnistys ja BT pairing - OK
* Synkronointi - PC Suite ottaa kapulaan yhteyden, toteaa tyhjäksi ja synkkaa n. 200 itemiä.

Eli ainakin minun tapauksessani PC Suite ottaa yhteyden kapulaan ensin ennenkuin tekee päätöksiä mitä synkronoida.

Käytössä PC Suiten versio 6.8.22:
http://europe.nokia.com/nokia/0,,79477,00.html#download

Symbiatch (06.06.2006 09.48)

Tämäkin ottaa yhteyden kyllä puhelimeen mutta ei tosiaan välitä mitään mistään. Voi olla että on puhelimessa häiriö jos uudemmat mallit toimivat nätisti.

Oletko kokeillut kolmisormiformatointia, voi olla ettei tuo resetointi tee kaikkea, sen kyllä pitäisi? Tällä hetkellä ei ole E-sarjaa kokeiltavana että voisi selvittää. Ainakin 6680, 6260, 9500 ja N70 tuntuvat sekoilevan totaalisesti, kaikkia en ole voinut varmistaa riippuvan tuosta tyhjäämisestä mutta se olisi loogisempi selitys kuin se että ne muuten vain jättäisivät synkkaamatta asioita.

Hmmm.... (anon, 06.06.2006 11.00)

Kokeilin tuota kolmisormiformatointia ja toimi kuten aiemmin. Kapulassa näkyvä Sync applikaatio sanoo jotta "Not synchronized" ja synkronointi menee OK.

Testasin tuota myös 6630:llä ja siinäkin toimi ihan ok kolmisormiformatoinnin jälkeen.

Ehkäpä ne on noi välimallit :-).

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu