Symbiatch - maailma on rikki

Avoimia standardeja Tanskassa

09.06.2006 09.07 - IT-ala 

Tanska näköjään päätti että pitää siirtyä avointen standardien käyttöön pikimmiten. Tästä Digitoday sitten tyypilliseen tapaansa veti johtopäätöksiä ja raportoi, että "kiirehditään avoimeen koodiin." Näillähän ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

Odotankin nyt innolla josko Tanska sitten kieltää esimerkiksi Javan käytön, se kun ei ole avoin eikä standardi. Sen sijaan C#, CIL ja CLR ovat avoin standardi, joten niitä varmaankin tuetaan sitten innolla. Ja tämähän ei olisi ollenkaan huono asia.

Surku vain että nyt sitten aletaan innolla vääntäytyä ODF:n käyttäjäksi. Kyseinen sillisalaattiformaatti väännettiin standardiksi vain Microsoftin kiusaksi sen sijaan että formaatti olisi oikeasti suunniteltu loppuun. Formaatissa esimerkiksi ei millään meinattu käyttää tietenkään SVG:tä grafiikkaan (sehän olisi rumaa, toinen avoin standardi ottaa käyttöön!), nykyisessä versiossa sentään yritetään, mutta asiat ovat vain "svg compatible." Ja mainitaan että kaikki implementaatiot eivät välttämättä toteuta kaikkia SVG:n määrittämiä vaatimuksia tietyille täkyille. Hienoa.

Eikä tuo formaatti muutenkaan kovin upealta vaikuta, olisivat vain aloittaneet puhtaalta pöydältä ja perustaneet komitean jolla oikeasti on kokemusta toimisto-ohjelmista. Intel ja Sun eivät oikein tähän kategoriaan sovi, muut nyt jotenkin. Mutta Microsoft tietysti jätetään ulos, koska silloin tulisi liikaa muutosehdotuksia ja standardista voisi tulla jopa useampien mielestä hyvä.

Comment

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu