Symbiatch - maailma on rikki

Symbian-ohjelmointia, osa 3

10.06.2006 11.11 - mobiili ohjelmointi 

Tässä taas tullut törmättyä muutamiin ärsyttävyyksiin, joten mainitaanpa ne täälläkin.

Setting Item Lis 6

Taas yksi dokumentoimaton virhekoodi. Itselläni tämä johtui siitä että loin dynaamisesti CAknEnumeratedTextPopupSettingItem-instansseja ja annoin niille TInt-muuttujan joka ei ollut nolla. Koska listassa ei ole valintoja, tämän on oltava nolla mutta tätähän ei kerrota missään. Dokumentaation mukaan vasta LoadL:n kutsuminen lataa tuon arvon sisään.

CEikonEnv::InfoMsg

Symbianin dokumentaation mukaan näitä variantteja on monta. Nokian dokumentaation mukaan on vain pari vaihtoehtoa ja kaikki vaativat resurssin viestin formatointiin. Ihan ok, mutta arvatkaapa mitä tapahtuu jos käyttää Symbianin dokumentoimia muotoja? Emulaattorissa toimii nätisti, puhelin ei tee mitään. Näin sitä pitää. Ei ymmärrä miksei näitä voinut toteuttaa tai vastaavasti poistaa emulaattorista. Ja voisi edes heittää paniikin tai muuta että tietää ettei saa käyttää.

Niin ja Symbianinkin dokumentaatio on laadukasta tässäkin kohtaa. Esimerkiksi metodiesittelyä void InfoMsg (TInt aResourceId,VA_LIST aList) seuraa parametriesittely jossa ensimmäisenä const TDesC& aDes - Message to display. Hassua, minä en näe tuossa metodin esittelyssä missään kohdaa TDesCiä, nimellä aDes tai muutenkaan.

Ainoan S60-dokumnetaatiossa sanotun InfoMsg-variantin käyttökin aiheuttaa sitten rakkaan Des16Align-paniikin, joten eipä onnistu. Pitää siis käyttää CAknInformationNotea.

Comment

Comments

Kodare (anon, 12.06.2006 14.54)

CEikonEnv::InfoMsg -viestit saa näkyviin, jos puhelimessa on "debug" softa fläsäytettynä sisälle.

Symbiatch (13.06.2006 07.18)

Mukavaa että tuokin on selkeästi kerrottuna kaikkialla ja auttaa kauheasti käyttäjää siinä vaiheessa kun mitään ei näy ruudulla vaikka pitäisi.

En oikeasti ymmärrä miksei tuotakaan ole voinut merkitä dokumentaatioon tyyliin "älä käytä tätä, ei toimi" ja mieluiten laitettu tosiaan panikoitumaan :P

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu