Symbiatch - maailma on rikki

Asenteellisuus kunniaan

28.06.2006 15.36 - IT-ala 

Jo pitkään on ärsyttänyt tiettyjen piirien asenteellinen kirjoittelu monista asioista. Nyt tänään pisti taas silmään Digitodayssa pari artikkelia joissa tätä harjoitetaan.

Ensimmäinen kertoo kuinka Microsoft avaa koodin jakamiseen tarkoitetun sivun (vain yksi sivu, luulisi että sivuston...). Täällä on pakko ollut laittaa loppuun kommentti: "Sivusto lienee osa yhtiön kamppailua avointa koodia vastaan." En oikein ymmärrä. Jos MS jakaa esimerkiksi Atlaksen ouppensorsana (kyllä, saat muokata ja käyttää miten haluat), miten tämä on osa kamppailua ouppensorsaa vastaan? Ehkä toimittajan päässä tämä jotenkin toimii, minä en itse ymmärrä.

Toinen kertoo että Nokian PC Suitessa on puskuriylivuoto jonka Gracenote on sinne koodannut. Tähän on ollut pakko sitten kommentoida "Se liittyy Microsoftin ActiveX-komponenttiteknologiaan." Aha. Eli halutaan taas kertoa miten ActiveX on niin vaarallinen, varsinkin kun se ei estä huonon koodarin puskuriylivuotoja?

Tietysti tuonkin saa korjattua poistamalla ActiveX:n käytöstä (mitenköhän se tehdään koko koneen laajuisesti?), mutta tuo on vähän sama kuin sanoisi "oho, me vähän mokattiin, poistakaa kaikki Java-virtuaalikoneet koneistanne niin ei vahingossakaan kukaan voi tätä aukkoa käyttää."

Ärgh. Sainpas vuodatettua.

Comment

Comments

Henrikki (anon, 29.06.2006 15.51)

No, Siehän sen tiedät, kun olet asenteellisen kirjoittelun kuningas!

Mukavaa kesää toivotellen..:)

H

Janne (anon, 29.06.2006 16.55) kotisivu

Eihän MS muuten edes ole varsinaisesti kamppaillut avointa lähdekoodia vastaan, on heilläkin ollut OSS-projekteja kautta aikain.

Se, mitä MS on kritisoinut on nimenomaan GPL ja koko GNU-liike...

Symbiatch (29.06.2006 17.04)

Höpsis, minä juuri sanoudun irti asenteellisuudesta ja olen täysin neutraali kaikkea kohtaan ;)

Oikeasti kyllä olen erittäin negatiivinen huonoja asioita kohtaan, jos parannusta tulee niin huomioin kyllä. Mutta tietyissä asioissa sitä ei tapahdu.

Ja tosiaan, MS ei sinänsä ouppensorsaa vastaan ole, tietysti heidän tuotteitaan yrittävät myydä mieluummin kuin ouppensorsaa ja monissa tilanteissa ovat parempiakin. Kaikissa eivät. Ja avoimia projekteja on paljon. MPEG4:stäkin tekivät referenssi-implementaation ja senkin sorsat saa jne. Mutta MS on aina paha.

Janne (anon, 29.06.2006 18.03) kotisivu

Kukas se sanoikaan "Minä en syrji. Minä vihaan tasapuolisesti kaikkia?"

:-D

Henrikki (anon, 12.07.2006 15.07)

MS on aina paha:

http://www.theregister.com/2006/07/12/commission_announces_fine/

Symbiatch (12.07.2006 21.38)

Jep, vielä kun EU viitsisi selkeästi jossain nyt selittää mitä on jätetty tekemättä jne. Koko homma tuntuu näin ulkopuolisesta niin kovasti sellaiselta "mehän otetaan noilta miljoonia ihan piruuttaan"-touhulta. Jos kerran jotain ei ole tehty, sanotaan selkeästi mitä se on ja se siitä eikä leikitä mitään "kyllä teidän pitäs tietää"-touhuja.

Mutta Nokia varmaan on tyytyväinen, sai sen ison pahan Media Playerin pois käyttiksestä mutta silti kukaan ei myy koneita ilman sitä kun kuluttajat haluavat sitä. Koko ajan vain tuhlataan EU:n aikaa ja rahaa joten pitäähän nyt joistain sitten ottaa ne rahat takaisin.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu