Symbiatch - maailma on rikki

WebDays, blaah

28.08.2006 16.15 - ohjelmointi web 

Kävin tuossa viime torstaina Microsoftin WebDays 2006 -tapahtumassa. En kovin kauaa jaksanut olla kun vaikutti aika hirveältä. Alun keynotet olivat ihan kiinnostavia ja oli mukava nähdä ADO.NET vNextiä. LINQiä olinkin jo nähnyt ja sitäkin odotan kovin innolla, pääsisi vähän mukavampaan datanhakuun kiinni kunhan tulisi. Mutta sen jälkeen sitten kiinnosti Media Center -asia, joten sinne siis.

Esityksen alussa esiintyjä puhui liian pitkään edustamastaan yrityksestä, tästä jo tuli mieleen että kyseessä on vain julkisuuspuffi ja substanssi (kuten pomo-osasto tykkää sanoa) jää vähäiseksi. Kun itse asiaan päästiin tämä kävi vähän liiankin selväksi. Itse esiteltävä sovellus oli hyvin simppeli, tuollaisen tekemiseen ei kauaa menisi. Tietysti Oracle+Tomcat+JSP saattaa asettaa haasteita verrattuna parempiin ympäristöihin. Esitelty toiminnallisuus kuitenkin oli hyvin yksinkertaista, pelkkää kannassa olevan datan esittämistä.

Kun kyseessä oli kuitenkin käytettävyyteen erikoistunut firma, hieman ihmetytti miksi esiintyjä päätti esitellä kludgea jolla saadaan skrollaus aikaan. Kludge kun olettaa että kaikilla on samankokoinen fontti suhteessa resoluutioon, muuten teksti saattaa mennä ulos ruudusta. Hienoa.

Myös muita käytettävyysvikoja sovelluksessa oli mutta en takerru niihin. Enemmän ärsytti se, että henkilö ei kauheasti tiennyt mistä puhui, olkoonkin erityisalana Media Center (firman ensimmäinen MCE-veppisovellus tämä, selvästi). Varsinkin kyselyaikana henkilö oli ihan pihalla eikä osannut vastata oikeastaan mihinkään. Yleisö olisi ollut kovin kiinnostunutta, joten Microsoftilta huono valinta esiintyjäksi. Ikävää.

Tästä jäi sen verran tylsä maku suuhun että käytin lopun päivää muuhun innostavampaan, kuten vakuutusyhtiössä istumiseen jne :P Pitää katsoa loput videot kunhan ehtii, siellä saattaa olla hyvinkin kiinnostavaa asiaa vaikka Atlas ja muut tuttuja ovatkin (enkä sitäkään vielä ainakaan käytä, sen verran ikäviäkin asioita sisältävät).

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu