Symbiatch - maailma on rikki

Saunalahti vs TeleFinland

25.07.2005 07.34 - mainonta mobiili 

Olen myös aika yllättyneenä seurannut TeleFinlandin FUD-kampanjaa Saunalahtea vastaan. Osa mainonnasta varmasti on ihan ok, mutta itseäni ihmetyttää se, että TeleFinland kehtaa tehdä vielä hintavertailun ja vieläpä eri tuotteiden välillä. Sinänsä en ymmärrä kuka Saunalahden asiakas käyttäisi tuota Tasahinta-liittymää, kun kerran se on kalliimpi kuin halvin vaihtoehto, joten jos maksaa ylimääräistä Saunalahdelle, on oma moka tosiaankin. Olisivat verranneet suoraan vastaaviin liittymiin ja sanoneet ettei ole mitään eroa hinnassa.

Puhumattakaan esimerkiksi kaverisoiton viiden euron kytkentämaksuun ja jokaisesta muutoksesta peritään myös viisi euroa. Halpa ja hyvä TeleFinland, todellakin.

Itsellenikin yrittivät muuten soittaa, mutta löin luurin siinä vaiheessa valitettavasti kiinni kun sanoivat "N.N. TeleFinlandista hei, olisko aikaa puhua liittymäasioista?" Sanoin vain "ei oikeastaan" ja katkaisin puhelun. Jos olisin tiennyt tästä, olisin nauhoittanut puhelun ja toimittanut suoraan Saunalahdelle. En yhtään hyväksy tällaista FUD-markkinointia, ennemminkin tästä saisi sen kuvan, että TeleFinlandilla menee huonosti ja tartutaan oljenkorsiin.

Comments (3) | Comment

7710 päivittyi

25.07.2005 07.27 - mobiili 

Huomasinpa Nokia 7710:aan tulleen 4.01-päivityksen, omassa puhelimessa näytti olevan vielä 3.06. Välissä on ollut 3.26, joka kuulemma jo tehosti puhelinta, joten tietysti kiinnosti laittaa vähän uudempi softa sisään. Vielä mielenkiintoisemmaksi asian teki se, että kameran piti parantua myös tässä prosessissa.

Kokeilinpa ensimmäisenä Töölössä Kisahallia vastapäätä olevaa Päämiestä kun siellä päin satuin liikkumaan. Sanoivat 3.26:n olevan uusin versio heillä ja kun sanoin että taidan ensin katsoa jos uudempi löytyisi muualta, vastaus oli: "tuskinpa löydät." No, ensimmäinen liike keskustassa (Soneran huoltopiste Citykäytävässä) ja heti löytyi 4.01. Tunnissa lupasivat hoitaa, joten jätin puhelimen sinne. Tunnin päästä softa olikin päivitetty. Teki melkein mieli käydä uudestaan tuolla Päämiehessä näyttämässä, että kyllä se uudempi sieltä löytyi hetkessä...

Versiopäivitys todellakin nosti nopeutta. Kovasti tuli mieleen, että Nokian piti vain saada puhelin pihalle aikoinaan ja viilauksia tehtiin jälkikäteen. Toisaalta ihan hyvä että edes sitten, välillä ulosheitetty tavara on ollut mitä sattuu, eikä edes päivityksillä ole korjattu asioita. Pitäisikin tutkia onko muihin puhelimiin päivityksiä ja miten ovat takuun piirissä vielä.

Heti päivityksen jälkeen kun otti varmistukset takaisin, puhelin ei saanut itseään pystyyn ilman akun irroittamista. Sen jälkeen kyllä nousi ja tuntui toimivan ihan ok. Mitään kauhean ihmeellistä uutta ei ole löytynyt, mutta eipä sen väliäkään, kunhan puhelin ei sekoile.

Comment

Verkkokauppa.com ja Wintel palvelevat

01.07.2005 17.40 - IT-ala kuluttaja 

Tuttava osti Verkkokauppa.comista Navicore-paketin. Esittelyssä kerrottiin tämän olevan Wintel GPS Kit, joten tutkailimme hieman mitä täsmälleen sisältää. Verkkokauppa.com kun sanoi vain "Rikaline Bluetooth GPS", mutta mikähän malli? Wintelin esite kertoi heti Wintelin käyttävän mallia 6033, joten mieluusti tietysti tuon osti. Mutta eipä se näin helposti käynytkään.

Paketin kun sai matkaan (oli kiire lähteä matkalle, ei ehtinyt kaupassa tutkailla tarkemmin eikä Verkkokauppa.com yllättäen sähköposteihin vastannut aiemmin), huomasimme hetken päästä että kyseessä olikin GPS-malli 6030, joka on ihan eri tuote, hieman huonompi.

Tänään sitten ehti käydä kaupassa kysymässä että mitäs mitäs (kun ei sähköpostiin vastattu tietystikään). Setvivät asiaa ja vastaus oli: "ei meillä noita nyt ole niin ei voi vaihtaa ja ei tota voi palauttaa kun se on softaa, soita Navicorelle ja kysy jos ne vaihtais." Se siitä. Palveluhalukkuutta löytyy siis ja tietoakin: Navicore kun ei pakettia kasaa eikä GPS-modulien kanssa pelaa, softan vain tekivät. Wintel hoitaa paketin kasauksen.

No, siitä sitten soittamaan Winteliin asiasta ja siellä setä mietti että "en kyllä muista onko tota missään mainoksissakaan enää tota 6033:a, mutta kai se pitäs vaihtaa." Sovittiin että haetaan oikea GPS sitten heiltä Suomenojalta. Ja sieltähän se saatiin hetken setvimisen jälkeen ja elämän pitäisi hymyillä. Jos vaan tuo GPS sitten on niin hyvä kuin puhutaan.

Mutta eipä tuon kaupan palveluhalukkuus (taaskaan) positiivista kuvaa antanut. Se on totta, että softatuotteita ei ole pakko ottaa takaisin, mutta ei tässä sitä haluttukaan vaan se oikea GPS. Mutta kumman onkaan vastuu, "valmistajan" joka paketoi kamat ja mainostaa vai myyjän, joka ei anna tarkkoja tietoja? Puhumattakaan siitä, että Wintelin oma lehti jota noutopisteessään jakavat hehkutti takasivullaan juuri tuota 6033:a kuuluvana Wintel GPS Kitiin...

Comment

Navicoreko hyvä?

01.07.2005 17.40 - mobiili 

Testailinpa tuttavan hankkimaa Navicorea kun sitä on hehkutettu niin kauheasti. Eipä kovasti vakuuttanut tämä softa kyllä minua.

Kaikkia virheitä en aio edes kertoa, koska en tee ilmaistyötä moiselle firmalle. Tietysti onhan kyseessä vasta toinen versio, joten kai kehitystä joskus tapahtuu. Välttämättä ei, kun kerran itsekin huomasin suurimman osan virheistä jo vartin käytöllä.

Selkeitä törkeitä virheitä olivat esimerkiksi ehdotus kääntyä Sallinkadulta Mannerheimintielle vasemmalle, vaikka liikennemerkit sen kieltävät. Samoin monesti jos ajat ohi siitä mistä käskee mennä, tulee heti "yritä tehdä U-käännös." Ajapa nelostietä niin softa hokee koko ajan "kilometrin päästä pidä vasen kaista", jonka jälkeen "400 metrin päästä pidä vasen kaista" ja sen jälkeen tietysti "pidä vasen kaista." Mieti kun ajat useamman kilometrin tätä tietä ja softa koko ajan huutelee moisia, ihan kuin olisi ollut mielessä vaihtaa kaistaa. Vasen kaista muuten tarkoittaa oikeasti "joku muu kuin liittymään menevä kaista", ei oikeasti vasemmanpuoleisin kaista.

Kieliasusta sen verran, että puhujat sanovat "ota liittymä vasemmalle." Tarkoittavatko nyt kännyliittymää vai nettiliittymää, mitä muita liittymiä voi ottaa? Ja Salovaara on rasittava. Muut puhujat (Sani, Taru Valkeapää ja Tuomas Reunanen [Salattujen Elämien Ami]) puhuvat paljon rauhallisemmin ja neutraalimmin. Puheet muuten tulevat myös siten, että vähän väliä jää alusta pätkä pois. Eli "stä oikealle." Hyvä homma.

Turussa päin ohjelma myös ehdotti oikealle kaistalle ryhmitystä oikealle mennessä ja oikealla kaistalla olisi pakollinen kääntyminen oikealle. Hienoa. Reitti mökiltä keskeltä metsää Turun lähistölle löysi nopeimpana reittinä 40 km / 30 min -reitin, kun pyysi etsimään lyhyemmän reitin, löytyi 35 km / 25 min -reitti. Kai sitten 30 minuuttia on nopeampi aika kuin 25 minuuttia tekijöiden mielestä.

Niin ja tietysti kun kyseessä on suomalainen tuote, tarkoitettu myös suomalaisille jne, luulisi tuossa otetun huomioon tämä. Mutta etsipä reitti vaikkapa Kööpenhaminaan. Softa sanoo ettei tunne sellaista paikkaa kuin Kööpenhamina. Ei tietenkään, sehän on København. Kaikkihan sen tietävät. Samoin Tukholma on Stockholm jne. Eli on otettu jokaisen maan paikannimet vain sen maan omassa kirjoitusasussa. Halpaa ja helppoa, muttei yhtään kivaa käyttäjälle.

Kielistä puheenollen, softa ottaa kielen puhelimen kielestä. Entäs kun tanskalainen tuttavani haluaisi käyttää softaa välillä kun minä en käytä? Pitäisi bootata puhelin jatkuvasti kun vaihtaa kieltä. Mutta kun puhelimessa ei edes tanskaa löydy kielivalikoimista, ei sitä voi siis käyttää. Virheellistä mainontaa siis, Navicorelta voisi kysyä korjaavatko kun kerran lisenssiehdoissa lupaavat korjata dokumentaation mukaiseksi. Vai jättävätkö korjaamatta kun eihän siellä sanota, että se puhuisi tanskaa kaikille?

Kyllä tuosta hyötyäkin oli, esimerkiksi kun piti löytää eräs firma Suomenojalta (seuraavassa jutussa muuten tästä asiaa), oli ihan mukava kun sai ohjeet tuosta. Mieluummin melkein olisin silti ollut ilman puheita, kun niissä ei ole kaikkea tarpeellista ja osaa hoetaan ihan liikaa.

Comments (1) | Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu