Symbiatch - maailma on rikki

IIS7, tule jo

28.04.2006 13.17 - web 

Eilen näin myös esityksen jostain IIS7:n uusista ominaisuuksista ja täytyy sanoa, että olen taas entistä tyytyväisempi että siirryin ASP.NET/IIS-alustalle. Seiska saa esimerkiksi Apachen näyttämään entistä vanhanaikaisemmalta.

IIS7 tulee olemaan täysin komponenttipohjainen. Jopa niin pitkälle, että voit poistaa koneesta ne modulit joita et tarvitse. Tässä siis tullaan samalle tasolle Apachen kanssa sinänsä. IIS7 kylläkin vaikutti jopa Apacheakin modulaarisemmalta pikakatselulla. Ja jokaisen modulin rajapinta on dokumentoitu, voit halutessasi tehdä omat versiot tilalle.

Jokainen sivusto voi latailla moduleja itse miten haluaa. Voin siis määrittää halutessani itselleni tiettyyn hakemistoon autentikointimodulin X, toiseen hakemistoon käytetään IISin vakiota. Voin vaihtaa vaikka hakemistolistausmodulin tietyllä sivustolla vaikkapa kuvagalleriaksi (tätä esiteltiin demossa). Tähänhän Apache ei kykene.

Voin myös asettaa halutessani säätää mitä tahansa asetuksia (jos ylläpitäjä antaa luvan) suoraan konffitiedostosta. Kyllä, tekstieditori käteen ja menoksi. Samasta tiedostosta tietysti sitten säädetään myös ASP.NETin asetukset, eli kaikki hoituvat kerralla.

Asetuksia voi myös tehdä hallintasoftalla. Softaan voi tehdä itse laajennoksia. Ja asetukset menevät sinne tekstitiedostoon(kin), joten voi niitä sieltä käpistellä. Hallintasofta toimii HTTP:n läpi, joten etähallintakin toimii. Ja ylläpitäjä voi tietysti sanoa millä tunnuksella saa säädettyä mitäkin sivustoa, tai vaikka yksittäistä applikaatiota. Mennään reippaasti Apachen ohi.

Sitten itse asiassa PHP vs. ASP.NET -taisteluun kiva bonus: ASP.NET 2.0:ssa on VirtualFileProvider-rajapinta. Tämän avulla voit sanoa että tietyn urlin alla olevat tavarat haetaan modulin kautta. Voit siis laittaa sivut vaikka kantaan ja näyttää sieltä. Ei mitään ihmeellistä tässä, mutta tehdäänpäs tämä PHP/Apachella: jos URL osoittaa ASP.NET-sivuun, se käännetään koodiksi ja ajetaan, ihan kuin se olisi levyllä. Jos se osoittaa PHP-sivuun, se ajetaan PHP-tulkin läpi. Ja niin edelleen. Pop.

Paljon muutakin on tietysti, yhtenä isona asiana tietysti Apache-porukan haluttomuus tehdä perchild-modulia toimivaksi. On se kivaa kun ei saa suoraan ajettua PHP:tä joka saitilla eri tunnuksella (paitsi CGI:n läpi tai usealla Apachella). Näitä ongelmia ei oikeissa webbiservereissä ole.

Niin ja niille jotka aikovat itkeä kuinka IIS on niin turvaton: IIS6 ei ole tarvinnut yhtään turvapäivitystä. Montako Apache sinä aikana? ];)

Comments (2) | Comment

ASP.NET-ärsytystä

28.04.2006 06.36 - web 

Olen taas ärsyyntynyt ASP.NETin tapaan tehdä javascriptiä sivuille. Vaikka muuten pidänkin tekniikasta erittäin paljon, muutamat asiat on selkeästi tehty välittämättä kaistankäytöstä.

Jos teen sivun ilman mitään ihmeempiä, ei mitään javascriptejä normaalin postback-funktion lisäksi tule. Kaikki on siis kaunista. Sanonpa formissa että tämä tekstikenttä pitää olla valittuna ensin. Ei siis vaikeaa, bodylle onload ja siellä focus-kutsu, eikös? Ei. ASP.NET lisää sivulle linkin kahteen javascript-tiedostoon jotka haetaan web-resursseista. Ja kun ne kerran ovat dynaamisia, niille ei anneta etagia eikä expire-aikaa. Ja kun näitä ei anneta, ne ladataan joka sivunlatauksella. No eihän se paljoa haittaa, tuollainen pari riviä, vai mitä? Ei. Dokumenttien yhteiskoko on yli 40 kilotavua. Ja ne ladataan joka sivulatauksella. Ei näin!

Vielä pahempi on Atlas. Siinä tulee staattista javascriptiä mukana, mutta kun kerran se olisi niin rasittavaa kopioida niitä scriptejä (jotka muuten ovat ouppensorsaa [kyllä, voit muokata ja jakaa jne]) sinne veppihakemistoon aina, laitetaan nekin web-resursseina. Ja ladataan siis joka sivupyynnöllä. Näiden koko? Yli 400 kilotavua!

Mutta eihän kukaan Atlasta käyttävänä enää lataa sivua kuin kerran, loppu hoituu AJAXilla. Tai sitten ei. Microsoft on antanut epävirallisen ohjeen miten voi muuttaa nämä skriptit ladattavaksi ihan suoraan levyltä, jolloin selain voi ne pitää välimuistissaan. Kyselen josko tämä ominaisuus tulisi viralliseksi, muuten alkaa vähän liikaa tavaraa heilua verkossa. Itsekin ajattelin laittaa skriptit yhteen osoitteeseen ja viitata sinne kaikilta sivuilta. Tällöin ei tule kuin yksi kappale selaimen muistiin vaikka sivuja olisi paljon.

On se ikävää kun kaikilla ei ole gigan kuitua kotiin, silloinhan tällaiset eivät olisi ongelmallisia.

Toinen ärsytys on Visual Studion sisäänrakennetun webbiserverin kanssa. Cassinille voi sanoa käsin käynnistettäessä minkä se laittaa webrootiksi. Visual Studio pakottaa tämän väkisin projektin nimeksi. Suurin osa sivustoista joita käytän alkavat aina juuresta, mutta nytpäs en voikaan testailla moisia Cassinilla, ellen laita jokaista linkkiä serverikontrolliksi ja linkkaa ~/jossain/joku.gif. Ja tämähän on tehotonta.

Visual Studioon tuli laajennoksena vanhanmallinen webbiprojekti, joka ei käännä samalla tavalla koodeja kuin nykyinen. Tässä on myös asetuksena webrootin asetus Cassinille ja se on vakiona "/". Mikseitätäsaadamyösnormaaliinprojektiin?!? En oikein haluaisi hankkia lisenssiä Windows Serveriin vain että saisin omalla koneella pyöriteltyä useita saitteja nätisti. Nyt sitten vaihtelen sen yhden ainoan webbisivuinstanssin kotihakemistoa ja ajelen IISin läpi kaiken. Ja sen tietää että keksit on sekaisin kun localhostiin viittaavat kaikki (en jaksa kirjoitella DNSiin eri osoitteita osoittamaan lokaalikoneeseen, se korjaisi tietysti tuon).

Lähetin näistä viestiä Microsoftille kivalle esitelmöitsijälle, jonka eilen tapasin. Katsotaan miten käy. Tuosta webrootista olen jo ennen VS 2005:n julkistusta puhunut heille mutta silloin ei mitään tehty. Tämä esitelmöitsijä kuitenkin sanoi nähneensä tämän raportin ja että se olisi vielä aktiivisena. Toivoa siis on.

Comment

SonyEricssonin uutta

26.04.2006 21.53 - mobiili 

Huomasin tässä että SonyEricsson laajentaa Symbiania puhelinmallistoissaan P-sarjan ulkopuolellekin. Esimerkiksi M600-mallit näyttävät kovin kiinnostavilta, selkeästi enemmän käytetty aivoja kuin Nokian malleissa. QVGA-kosketusnäyttö 262 kilovärillä, 128 MB flash-muisti, 64 MB RAM-muistia, Symbian 9.1/UIQ 3.0, 3D-kiihdytys raudalla, jopa 4 GB muistikortit, VPN, QWERTY-näppäimistö (aika pervon näköinen sellainen). Kuulostaa erittäin houkuttelevalta. Selvästi ei niin bisnesorientoitunut kuin P-sarja, mutta silti on tarpeelliset bisnestoiminnot käytettävissä.

Myöskin tuli vilkaistua W950-mallia hieman. Vielä en tiedä hintatasosta, mutta on todellakin huvittavaa vertailla Nokian ja SonyEricssonin musiikkimalleja. Nokia tuo suurella huudolla ulos 3250:n, jossa on 10 megatavua muistia. Tietysti muistikorteilla laajenee, mutta max 1 GB (muistelen kylläkin että 2 GB myöskin olisi toiminut, mutta virallisesti tätä ei sanota). SonyEricssonilla on suoraan 4 GB flash-muistia, joten luuriin saa oikeasti jotain mahtumaankin. Ja muistikorttejahan saa sitten aina lisää 4 GB kokoon saakka. Hieman eri tasoa siis.

Mielenkiintoinen maininta on myös W950:n kohdalla C++-ohjelmointi, vaikka Symbiania ei mainitakaan. Voidaan siis tehdä kunnolla kaikkia ominaisuuksia käyttäviä sovelluksia tehokkaasti tällekin alustalle.

Comments (4) | Comment

Ilmainen mainostus/näkyvyys ei kelpaa

21.04.2006 07.14 - mainonta 

Olen aika ihmeissäni odotellut vastauksia muutamilta yrityksiltä joille tarjosin mahdollisuutta saada tuotteitaan ja itseään näkyviin esimerkiksi Hain-palvelussa. Olen lähettänyt useille yrityksille pyyntöjä tuotetiedoista, mutta aika heikkoa on ollut vastausten saaminen. Eikö yrityksiä kiinnosta ilmainen näkyvyys vai mikä mättää?

Esimerkiksi seuraaviin yrityksiin olen ollut yhteydessä:

Atria
ei mitään vastausta pian kahteen kuukauteen
Saarioinen
ei mitään vastausta pian kahteen kuukauteen
Valio
ei mitään vastausta pian kahteen kuukauteen
Ingman
vastaus seuraavana päivänä
Sandrew Metronome
vastaus seuraavana päivänä
Finnkino
ei mitään vastausta pian kahteen kuukauteen
Posti
ei mitään vastausta viikkoon

Ehkä sitten en osaa esittää asiaa kiinnostavasti, mutta outoa on. Luulisi olevan edes sen verran aikaa että kysyy lisätietoja jos ei ymmärrä, mutta näköjään ei onnistu.

Comments (4) | Comment

Nokia osaa lukea vikakuvauksia

20.04.2006 18.28 - mobiili 

Nokian edustaja sitten myymälän kautta kommentoi ongelmia:

mallia 6680 on myyty runsaasti Suomen markkinoille, ja palaute laitteesta on ollut positiivinen. Itselläni on myös ollut tuo malli käytössä, ja mitään ongelmaa ei ole ollut. Tuo että asiakkaalle on jo vaihdettu toinenkin kone ja ongelmat jatkuvat, viittaa johonkin muuhun ongelmaan kuin itse puhelimeen. Asiakas myös kirjoittaa, että laitteella pystyy soittamaan aivan normaalisti, mutta hänelle tulevissa puheluissa on ongelmaa. Tuo viittaa myös johonkin muuhun kuin laite ongelmaan. Matkapuhelin toimii molemmissa suunnissa, lähtevissä ja tulevissa puheluissa samalla kaavalla, eli myös tämä asia viittaa siihen, että päätelaite toimii, koska lähtevässä puhelussa ei ole ollut ongelmia.

Operaattori ohjaa puhelinta sim kortin kautta, ja nyt olisi hyvä tarkistaa sim kortin toiminta sekä operaattorin toiminta, miten kyseiset ohjaukset laitteelle tulee tukiasemista.

Hän ei siis viitsinyt edes huomata, että vika ilmenee sekä lähtevissä että tulevisas puheluissa, kerran tapahtunut vain toiseen suuntaan. Lähetin pienen vastineen asiasta:

Jos Henry Uutela olisi viitsinyt yhtään paneutua asiaan, hän tietäisi että:

 • vika ilmenee SEKÄ soitettaessa ETTÄ vastaanotettaessa puheluita
 • vika ilmenee VAIN 3G-tilassa
 • suurin osa käyttäjistä EI ole 3G-verkon alueella
 • osa käyttäjistä tyytyy 2G-verkkoon kun kerran 3G ei toimi
 • vika ilmenee myös muilla suomalaisilla
 • vika ilmenee myös käyttäjillä Euroopassa
 • vika ilmenee KOLMEN eri operaattorin liittymillä
 • keskustelupalstoja seuraamalla on selvinnyt, että samankaltaista vikaa on ollut myös 6630:ssa, mutta siinä asia on korjattu
 • huolto rikkoi puhelimen entisestään vaihtaessaan sisuskalut, kentän voimakkuus on nyt huomattavasti alhaisempi kuin aiemmin ja jopa 2G-tilassa joskus kenttä katoaa kokonaan. Tätä ei ole tapahtunut ikinä aiemmin näissä paikoissa
 • kaikissa ongelmatapauksissa on sekä Nokian puhelin että Nokian toimittama verkko, joten yhteensopivuushan pitäisi olla hyvä
 • 6680 on rikkonut maailmalla useita muistikortteja, tuhonnut tiedostoja jne, onko näiltäkin asiakkailta saatu myönteistä palautetta? Edelläni huollossa kerran ollut henkilö ei ainakaan ollut iloinen kun puhelin oli itsestään päättänyt tuhota kaikki sillä otetut kuvat

Jospa hän sitten voisi selittää minulle seuraavat asiat:

 • miten minulle on sattunut kolme viallista SIM-korttia
 • miksei Nokia reagoinut mitenkään asiaan pariin kuukauteen ensimmäisten yhteydenottojen jälkeen/li>
 • miksi Nokian edustaja sanoi, että jos puhelimessa on jatkuva verkkoyhteys päällä 3G-tilassa, puhelin voi jumittua juuri tällä tavalla/li>
 • miten puhelin korjautuisi viemällä se neljännen kerran huoltoon

Tässä muutama linkki:

http://mybroadband.co.za/vb/showthread.php?t=31720
Samoja ongelmia ja kuulemma Nokia on myöntänyt että ongelmia on ja näitä yritetään korjata, eipä vain ole vielä korjattu.

Vodacom have been talking to Nokia on these problems, specifically around:
 • A complete loss of network where coverage has been confirmed to be adequate.
 • Over frequent 3G to 2G handover in areas where the 3G coverage should be adequate.
 • Over frequent passive cell re-selection.
 • Software instability.

http://www.matkapuhelininfo.com/forum/viewtopic.php?t=42876&start=500
Sama vika kuin minulla, onpa kummallista.

http://66.249.93.104/search?q=cache:_ykWDrhkx2wJ:www.3g.co.uk/3GForum/archive/index.php/t-24847.html+%22nokia+6680%22+force+2g&hl=fi&gl=fi&ct=clnk&cd=2&client=firefox-a
Taas vaihteeksi ei onnistu soittaminen ja vastaanottaminen 3G-moodissa

Mutta selvästihän vika on vain minun SIM-korteissani ja Nokia juoksuttaa huvikseen huolloissa?

Asia alkaa muuttua siis tyypilliseksi "ei meillä mitään vikaa ole, se on operaattorissa tai SIMmissä"-touhuksi ja venytetään kuukausikaupalla ilman että viitsitään asialle mitään tehdä. Katsotaan tuleeko mitään vastausta, olen esittänyt jo sekä Nokialle että myyjäliikkeelle kaupanpurkuvaateen, myyjäliike ilmoitti että Nokia on vastuussa kaikesta, Nokia taas että kaupan purku ei koske heitä vaan myyjää. Mennee siis pian ratkaistavaksi jonnekin viisaammille, kuluttajaneuvoja jo ilmoitti että sekä myyjä että Nokia ovat vastuussa asiasta. Pitänee hänen kauttaan sitten laittaa asiaa eteenpäin seuraavaksi.


Nokian vastaus tähän viestiin: verkko ohjaa 3G toiminteita..........

Kyseinen henkilö on Nokian takuuasioista vastaava ja joko lukutaito tai ymmärrys on aika heikko. Vai lieneekö sittenkin kyse Nokian "tuotteissamme ei ole ikinä vikaa"-politiikasta?

Comments (2) | Comment

Paras Mobiilipalvelu -mietteitä

19.04.2006 17.02 - mobiili 

Pitää vielä kirjoittaa muutama miete tuosta kisasta kun on jäänyt asioita hampaankoloon ;) Kisassa ihmetytti muutama asia kovasti.

1: äänestettiin parasta uutta ja vanhaa palvelua. Näiden alla olevat listat sisälsivät kuitenkin wap-palvelut ja sovellukset. Eli jos olisit halunnut äänestää parhaaksi uudeksi sovelluksen X ja vanhaksi sovelluksen Y, et voinut tätä tehdä. Voit äänestää vain yhtä sovellusta ja yhtä wap-sivustoa

2: tuloksissa ei ollutkaan enää uutta ja vanhaa vaan yhtäkkiä olikin valittu paras kuluttajahyöty, paras kuluttajaviihde, paras yrityspalvelu ja yleisön suosikki

3: kategorian "paras yrityspalvelu" voitti palvelu, joka ei edes ollut kisassa. Samalta tekijältä oli kylläkin toinen sivusto, joka ei ole yrityksille suunnattu. Telefoorumin mukaan tämä palvelu oli "selkeä voittaja" ja sen uskon: vain yksi kilpailutyö oli yrityspalvelu (ei siis tämä voittaja). Miksi siis keksittiin tällainen kategoria ja kaiken lisäksi haettiin sinne kisan ulkopuolelta voittaja?

4: miksi kahtena vuonna peräkkäin on pitänyt valita yhden kategorian voittajaksi melkein samanlainen palvelu samalta tekijältä?

Pitää kysellä hieman järjestäjiltä kommenttia, aiemmin kommentti esimerkiksi tuohon äänestykseen oli vain "kyllä sieltä äänet joka tapauksessa saadaan laskettua" vaikka yritin sanoa, ettei siellä nyt edes voi äänestää niitä joita haluaisi.

Comment

Yksityishenkilöä spämmätään taas

19.04.2006 10.44 - IT-ala 

Tällä kertaa "IT Law"-otsikolla toimiva yritys lähettää roskapostia yksityisosoitteeseen. Osoitelähteenä näköjään TDC/Bluebook. On se hyvä että lakialan firma luottaa sokeasti listoihin ja syyllistyy tällaisiin rikkeisiin. Näkee mitä tulee takaisin kun ilmoitin asiasta ja pyysin ilmoittamaan myös osoitelistoja toimittavalle yritykselle että poistavat osoitteen välittömästi.

Comment

Ennustus: Vanjoen seuraava hehkutus

13.04.2006 10.16 - mobiili 

Tuossa joku oli huomannut Nokian sivuilla N70- ja N90-mallien muuttuneen "multimediatietokoneiksi." Aiemminhan N90 oli "kuvaamislaite."

Vanjoki on hehkuttanut uutisissa kuinka Nokia on maailman suurin MP3-soitinvalmistaja ja digikameravalmistaja ja vaikka mitä. Ennustankin että seuraavaksi Vanjoki kertoo uutisissa Nokian olevan maailman suurin (multimedia)tietokonevalmistaja, kunhan N-sarja on hieman laajemmassa käytössä.

Sopivasti termejä muuttamalla saadaan aina asiat näyttämään siltä miltä halutaan. En minä kutsuisi Nokian kännyjä (N90 poislukien) digikameroiksi, en kyllä MP3-soittimiksikaan. Vai onkohan Dell maailman suurin MPEG4-soitinvalmistaja, heiltä kun tulee hurjasti tietokoneita Windows XP:llä ja onhan siinä MPEG4-koodekit mukana...

Comments (4) | Comment

Digiroad-häiriöitä

13.04.2006 08.04 - IT-ala 

Huomasin jo aiemminkin hieman outoja asioita Digiroad-aineiston kanssa. Kun sieltä otan osoitetietoja ulos, löytyikin yhtäkkiä saman kunnan alueelle kaksi samannimistä tietä samoilla talonumeroilla. Yhdessä kunnassahan ei voi olla tällaista tilannetta joten ihmetytti. Nyt sitten tutkin asiaa tarkemmin ja selvisi mistä on kyse.

Esimerkiksi Ähtärissä on aineiston mukaan kaksi Valkeistentietä. Eroa näillä teillä on noin 19 kilometriä, joten ei voi olla duplikaattidataa. Otin sitten molempien alkupisteet ja katsoin kartalta: toinen onkin Soinissa. Digiroad-aineistossa on vain merkitty molempien kuntakoodiksi 989, eli Ähtäri.

Ikävää jos aineistoa pitää alkaa käsin korjailla tällaisten tietojen suhteen. Toisaalta Digiroad-dokumentaatiossa TIEE_KUNTA sanotaan olevan "Digiroadin sisäisessä käytössä." Mutta mistä sitten kuntatiedon saa ellei siitä?


19.04.2006: Eilen sainkin vastauksen Digiroad-operaattorilta ja kertoivat, että kuntakoodi on oikein. Vaikka sääntö onkin ettei saisi olla kahta samannimistä tietä, näitä on muutamia. Suurin osa tuosta tiestä on tosiaan Soinissa, mutta se alkaa Ähtäristä ja on ihan oikein koodattu Ähtäriin kuuluvaksi (tuohan on hyvin rajalla).

Eli nyt sitten yritetään keksiä miten käyttäjä voi tietää onko Valkeisentie 1, Ähtäri vai Valkeisentie 1, Ähtäri se osoite jota hakee. Epäilen kuitenkin että nämä tiet eivät ole mitään kovinkaan usein ajeltuja teitä (nuokin ovat ihan pieniä metsäteitä kartan mmukaan), joten ei kai näistä kauheasti ongelmaa synny.

Comments (2) | Comment

Nokia myönsi puoliksi vikaa 6680:ssa

09.04.2006 19.32 - mobiili 

Nokian takuupuolen edustaja myönsi, että jos puhelimessa pitää datayhteyttä koko ajan auki (ei siis asetuksella "tarvittaessa" vaan "automaattisesti"), saattaa (ainakin) 6680:ssa esiintyi jumittamista. Tämäkin vain muodossa "ethän käytä tuossa asennossa? se voisi aiheuttaa tällaisia ongelmia." No, en käytä, mutta käytän kyllä datayhteyksiä siten, että yhteys on auki jatkuvasti (IMAP, IRC jne). Eli nyt sitten myönnettiin sinänsä vika. Mutta ei kaupan purkua (Nokian mielestä ei kuulu heille, kuluttajaneuvojan mukaan kuuluu myös Nokialle jos niin vaadin). Näkee miten käy.

Myöskin kun Päämies-huollossa Mannerheimintiellä vaihdettiin puhelimen koneisto, taidettiin mokata jotain. Puhelimen kuuluvuus nimittäin heittelehtii ihan hurjana. Paikoissa joissa ennen oli täysi kuuluvuus, nyt ei 2G-verkossakaan välttämättä ole kuuluvuutta ollenkaan. Onkohan antenni huonosti kiinni tai muuta mukavaa. Pitänee tästäkin mainita, ei oikein jaksa tällaista kädettömyyttä huolloiltakaan.

Comments (3) | Comment

Virtualisointi ilmaistuu

04.04.2006 10.14 - IT-ala 

VMWare ilmoitti jo aiemmin tarjoavansa VMWare Serveriä ilmaiseksi kaikille. Nyt sitten Microsoftkin on ilmoittanut Virtual Server 2005 R2:n olevan ilmainen. Mielenkiintoista. Microsoft myös antaa ajaa Windows Server 2003 R2 Enterprise Editionia yhdellä lisenssillä neljässä virtuaalikoneessa, tämä kiinnostanee yrityksiä kovasti.

Itse olen käyttänyt Xeniä Linuxien virtualisointiin sekä Virtual Serveriä Windowseihin. Virtual Serverissä vain on ikäviä IO-pullonkauloja, joten se ei ole kovinkaan loistava ollut. Uusimmassa versiossa näitäkin on korjailtu, joten pitäisi varmaan kokeilla uudestaan.

Mielenkiintoista sinänsä tämä kehitys, näkee milloin Microsoft saa hypervisor-tyyppisen järjestelmän valmiiksi (puhuttu vuosikymmenen lopusta), VMWarella ja Xenillä kun moinen on ja Xen yhdistettynä Intelin tai AMD:n rautavirtualisointiin kykenee ajamaan myös muuntamattomia käyttöjärjestelmiä, esimerkiksi Windowsia.

Comment

Nokia 6680 nro 2

03.04.2006 15.48 - mobiili 

Nokia pyysi viemään puhelimen huoltoon, jotta voivat vaihtaa koneiston uuteen. Arvelin ettei auta mitään kun kyseessä on selvästi tyyppivika, mutta ajattelin että eipä se paljoa vaivaa aiheuta ja onpahan kaikki tehty niin kuin haluavat. Puhelin kävi huollossa, tuli uudella koneistolla ja uudella softalla (05.04.07) ulos, ei muutosta. Alle kaksi tuntia siitä kun sain puhelimen käteeni, yhtään puhelua soittamatta ja 10 kilotavua 3G-dataa siirtäneenä puhelin on taas jumissa verkon suhteen, mutta pahemmin kuin ennen. Nyt puhelimesta voi soittaa ulospäin, mutta siihen ei voi soittaa! Eli en voi enää tietää edes yrittämällä soittaa jonnekin olenko tavoitettavissa vai en!

Ilmoitin Nokialle haluavani joko toimivan puhelimen, eli jonkin uudemman mallin (esimerkiksi N70) tai rahat takaisin. Näkee mitä sanovat, enää ei jaksa katsella heidän arvailuaan ja väistelyään kun puhelinmalli on totaalisen rikki.

Ja tätä vielä jotkut yrittävät tunkea asiakkaille 3G-kytkykaupoissa, miettii mitä tavan tallaaja tekee kun yhtäkkiä puhelin ei toimikaan. Varmaan käyttää 20 kertaa huollossa ja kuuntelee Nokian "ei tässä mitään tyyppivikoja ole, nyt on vaan jotain häikkää sulla kuules"-selityksiä ennen kuin ostaa uuden puhelimen ja kärsii kuukausimaksuja sen kaksi vuotta...

Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu