Symbiatch - maailma on rikki

Digitoday taas ajan hermoilla

27.06.2005 11.10 - IT-ala 

Digitoday uutisoi tänään, että Longhorniin tulee RSS-tuki. Whoa. Hurja uutinen. RSS-tuki kun löytyy jo huhtikuussa 2004 julkaistusta Longhornin CTP-versiosta. On se hyvä että taas ollaan ajan hermoilla, kuten yleensäkin...

(Täytyy kylläkin sanoa, ettei näin laajasti RSS-tukea vielä ole tuossa versiossa kuin nyt esitelty, mutta silti ei kannattaisi mainostaa hurjana uutuutena moista)

Comment

Huhut kuolemastani ovat...

17.06.2005 16.07 - henkilökohtaiset 

Hetkeen ei ole ehtinyt kirjoittelemaan mitään, mutta se johtuu vain siitä, etten ole tosiaan Symbianiin ohjelmointimielessä päässyt (lue: joutunut) koskemaan hetkeen. En siis ole vielä epäonneksenne poistunut keskuudestanne vaan palannen vielä uutta inhoa puhkuen asialle kunhan muut kiireet antavat myöten.

Comment

"Käteviä pikkurutiineja C#:lle ja .NET 1.1:lle"

15.06.2005 21.21 - IT-ala 

Codezonessa on artikkeli Käteviä pikkurutiineja C#:lle ja .NET 1.1:lle (joka tietysti on Word-dokumentti kaiken lisäksi...), jossa nimenkin mukaan esitellään käteviä rutiineja. Jostain syystä vain kirjoittaja ei ole paljoa ajatellut muutamia asioita.

Lokirivin kirjoittaminen -osassa kerrotaan miten kirjoitetaan lokitiedostoon uusi rivi. Ihan kiva, mutta ei ollenkaan oteta huomioon sitä, että entäpä jos tiedostoa ei saadakaan auki? Softa kaatuu kun poikkeusta ei käsitellä. Miksi ei, kun kerran itse kirjoitus käsitellään? Eikä edes mainita, että ehkä kannattaisi jotain tehdä, jos sitä riviä ei saada kirjoitettua. Myöskin järjestelmän lokiin kirjoittaminen olisi ihan mukava mainita

MD5-hajoitteestakin puhutaan (mikä ihmeen hajoite?), mutta ei kerrota, että MD5 ei ole kauhean turvallinen enää. Samoin käytetään turhaan apurutiineja, jotka voisi hoitaa yhdellä rivillä koodia. Eli lisätään funktiokutsuja, hidastetaan softaa jne. Miksi ihmeessä luoda uusi ASCIIEncoding-olio kun voi suoraan käyttää System.Text.Encoding.ASCII:ta? Entä jos ei halutakaan ASCIIta vaan jotain muuta? Olisi nyt suoraan käyttänyt UTF-8:a niin ei tulisi ongelmia minkään merkin kanssa. Puhumattakaan siitä, että ByteArrayToHexString-apurutiinissa for-loopissa kutsutaan jokaisella kierroksella input.Length-propertya, joka pahimmassa tapauksessa ajaa koodia joka kerta. Foreach on keksitty myös.

Kai noista joku saa jotain apua, mutta monesti näitä kirjoitellaan vähän liian kiireellä ja sitten osaamattomammat luulevat asioiden olevan oikein tehtyjä kun oma osaamistaso ei vielä kerro mitään vikaa niistä.

Comment

Codezone, onko hyötyä?

15.06.2005 21.10 - IT-ala 

Microsoft jo jonkin aikaa sitten julkisti Codezone-sivuston. Sitä mainostetaan kehittäjille tarkoitettuna sivustona, josta löytyy kaikenlaista tietoa. Jostain syystä sivusto ei kauheasti minua ainakaan lämmitä.

Sivustolla on vain kasa linkkejä jaoteltuna eri ryhmiin. Olettaisi, että voisi olla edes kommentointimahdollisuus, mutta ei. Ei foorumia, ei mitään palautetta. Vain linkkejä. Tätäkö nyt kehittäjät kaipaavat sitten? En minä ainakaan. Varsinkin kun nämä artikkelit ja linkkivinkit ovat osaltaan todella huonoja.

Jos joku oikeasti keksii jotain hyödyllistä tuosta sivustosta, kertokaa ihmeessä. Minä kun en keksi, mutta helposti parantamalla siitä saisi hyödyllisen. Ja kun siitä tekisi edes käytettävän.

Comments (1) | Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu