Codezonessa on artikkeli Käteviä pikkurutiineja C#:lle ja .NET 1.1:lle (joka tietysti on Word-dokumentti kaiken lisäksi...), jossa nimenkin mukaan esitellään käteviä rutiineja. Jostain syystä vain kirjoittaja ei ole paljoa ajatellut muutamia asioita.
Lokirivin kirjoittaminen -osassa kerrotaan miten kirjoitetaan lokitiedostoon uusi rivi. Ihan kiva, mutta ei ollenkaan oteta huomioon sitä, että entäpä jos tiedostoa ei saadakaan auki? Softa kaatuu kun poikkeusta ei käsitellä. Miksi ei, kun kerran itse kirjoitus käsitellään? Eikä edes mainita, että ehkä kannattaisi jotain tehdä, jos sitä riviä ei saada kirjoitettua. Myöskin järjestelmän lokiin kirjoittaminen olisi ihan mukava mainita
MD5-hajoitteestakin puhutaan (mikä ihmeen hajoite?), mutta ei kerrota, että MD5 ei ole kauhean turvallinen enää. Samoin käytetään turhaan apurutiineja, jotka voisi hoitaa yhdellä rivillä koodia. Eli lisätään funktiokutsuja, hidastetaan softaa jne. Miksi ihmeessä luoda uusi ASCIIEncoding-olio kun voi suoraan käyttää System.Text.Encoding.ASCII:ta? Entä jos ei halutakaan ASCIIta vaan jotain muuta? Olisi nyt suoraan käyttänyt UTF-8:a niin ei tulisi ongelmia minkään merkin kanssa. Puhumattakaan siitä, että ByteArrayToHexString-apurutiinissa for-loopissa kutsutaan jokaisella kierroksella input.Length-propertya, joka pahimmassa tapauksessa ajaa koodia joka kerta. Foreach on keksitty myös.
Kai noista joku saa jotain apua, mutta monesti näitä kirjoitellaan vähän liian kiireellä ja sitten osaamattomammat luulevat asioiden olevan oikein tehtyjä kun oma osaamistaso ei vielä kerro mitään vikaa niistä.