Symbiatch - maailma on rikki

Pride-hyökkäys uhrien syytä?

05.07.2010 09.57 - yhteiskunta 

Katkaisen hiljaisuuteni puuttumalla normaaliaiheistani eroavaan aiheeseen koska tapahtunut oli jotain aivan järjetöntä, puhumattakaan siitä seuranneesta keskustelusta.


Rauhanomaista kulkuetta kohtaan hyökätään väkivaltaisesti. Uskomatonta. Vielä uskomattomampaa on joidenkin ihmisten suhtautuminen tapahtuneeseen. Suurin osa on järkyttynyt tapahtuneesta ja kauhistelee pienten lasten joutumista hyökkäyksen kohteeksi, jotkut syyttävät vanhempia, kulkueen järjestäjiä ja osallistujia hyökkäyksestä. Mitäs eivät varustautuneet moiseen tai toivat lapsensa katsomaan moista paheksuttavaa tapahtumaa. Pitäisi tajuta. Pitäisikö oikeasti?

Tämä on ensimmäinen kerta kun Suomessa Pride-kulkuetta kohtaan hyökätään väkivaltaisesti. Kaikki kulkuetta seuraavat eivät varsinaisesti tulleet katsomaan sitä vaan olivat kaupungilla muissa asioissa. Pitäisikö siis Pride-viikon aikana jättää lapset aina kotiin ja itse kulkea varustautuneena kaikkeen? Onko muita tapahtumia, jotka tämän vaativat?

Myös sitä kauhisteltiin, että vanhemmat vievät lapsensa katsomaan "viiksekkäitä nahkaan pukeutuneita miehiä hieromassa vatsojaan vastakkain." Toiset pitivät pahoinpitelynä lasten altistamista Pride-kulkueelle. "Jos jonnekin muualle veisi lapsensa aivopestäväksi, olisi poliisi jo paikalla." Olisiko? Moniko vie lapsensa kirkkoon, herätysjuhlille, poliittisiin kokouksiin, vappuparaateihin jne? Näissä kaikissa lapset "altistuvat" erilaisille asioille, jotka vaikuttavat heidän ajatuksiinsa. Miksei näitä kauhistella, vaikka kyseessä ovat - toisin kuin Pride-kulkue - ideologiset tapahtumat?

Kaksinaismoralismi on vieläkin voimissaan ja jos Pride-paraatin osallistujia halutaan kuvailla stereotypian mukaan, pitäisi varmaan näitä kommentoijia kuvailla lapsiaan pahoinpiteleviksi ajattelemattomiksi pelkureiksi. Sellaisiahan väestöstä kuitenkin on pieni murto-osa, joten sopiihan se? Minusta ei sovi ensimmäisen termin osalta, mutta ajattelemattomia ja pelkureita he mielestäni ovat. Heidän maailmankuvaansa ei sovi mikään erilainen ja sen sijaan, että kirjoittaisivat omalla nimellään, piiloutuvat he nimimerkkien taakse.

Olisiko tällä syyllistävällä ja harhakuvitelmissa elävällä joukolla tarvetta osallistua itse Pride-tapahtumiin, jotta oppisivat ylpeästi hyväksymään itsensä ja seisomaan sanojensa takana? Sinne kun ovat kaikki eri mieltäkin olevat tervetulleita. Ja sen jälkeen ainakin tietää mitä siellä oikeasti tapahtuu eikä tarvitse elätellä harhakuvia. Mutta ei taida riittää uskallus. Ja kyllä, tämä on haaste. Otatko sen vastaan?

Comments (2) | Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu