Symbiatch - maailma on rikki

ParasMobiilipalvelu -kisa, kuka huomasi?

26.04.2007 21.03 - mobiili 

Huomasiko joku että juuri oli ParasMobiilipalvelu 2006 -kisa (todellinen kirjoitusasu, yh)? Mikään operaattori ei näyttänyt mainostavan missään, missään mediassa ei muutenkaan asiasta puhuttu jne. Näköjään onnistuivat tekemään viime vuottakin huomaamattomamman ja huonomman kisan tästä.

Ehkä ensi vuonna kisasta tiedotetaan puoli vuotta kisan jälkeen ja pyydetään osallistujiakin vasta sen jälkeen? Vai pitäisiköhän järjestäjien hieman ajatella asiaa uudestaan ja tehdä "kisasta" oikeasti kiinnostava?

Comments (2) | Comment

FON toimii

24.04.2007 12.20 - laajakaista 

Yritinpä tässä saada FONia toimimaan. Haluaisin luonnollisesti sen toimivan kuten normaali WLAN-tukiasema: siltaava yhteys olemassaolevaan lähiverkkoon. Mutta eipä onnistu minun taidoillani vaikka olen WLAN-purkkeja kuitenkin asentanut useamman vuoden.

Vakiona Fonera tekee itsestään DHCP-serverin ja NATtaa kaiken liikenteen, myös privaverkossa. No, löytyyhän sieltä asetus jolla DHCP:n saa pois. Mutta sitten ei mene läpi DHCP-pyynnöt näköjään myöskään verkon toiselle puolelle. No, staattinen osoite. Toimii ihan hyvin, kunhan et halua lähiverkkoon. Sinne kun ei pääsyä ole. Argh.

Tietysti koitetaan sivuilta linkkiä jolla kuulemma saa lähetettyä emailin. Höpsis, aukeaa yhteydenottolomake. Parempi sekin kuin ei mitään, tai siis ei ole. Lomake kun yrittää pakottaa luomaan uuden tunnuksen ja valittaa että email on jo käytössä. Ja ei kuulemma tämä tunnus ole sama kuin Fonera-tunnus vaan joku toinen. Miksi sitten emailini on jo siellä? Vaihdetaanpa toinen. Sama juttu. Eli jokainen email on jo käytössä? Ehkä systeemi on rikki. Sisäänkirjautumisessa kysytään vain emailia, ei salasanaa ja sitten sanotaan että tunnus/salasana on väärin. Huoh^4.

Eli nätisti toimii, kunhan ei halua sisäverkkoon eikä halua ottaa yhteyttä FONiin. Huoh taas kerran.

Eli taitaa jäädä Fonera laittamatta käyttökuntoon, eipähän maksanut mitään ja saahan siitä vaikka verkonpainon (kaksimielisyys tarkoituksellinen).

Comments (1) | Comment

N93 sanoi poks

19.04.2007 14.13 - mobiili 

Synkkasin sitten tuossa N93:a ja E61:ä Nokian omalla synkkauskalulla ja N93:n päässä softa kuoli Cbase 42 -paniikkiin (eli aktiiviset ötökät oli pipinä). Tämän jälkeen Bluetooth jumittui ja kännylle buuttia. Eipä onnistu. Tulee vain KErrCorrupt ja sen jälkeen tuttu "Puhelimen kytkentä epäonnistui. Ota yhteys jälleenmyyjään." Nättiä.

Tuon saman virheilmon muuten tuntuu saavan N-Gagella kun tunkee sen laturiinn ja yrittää käynnistää mutta siinä sentään pääsee eroon kun buuttaa ilman laturia kiinni. Katsotaan miten käy N93:lle, meneekö formatoinnilla kuntoon vai ei.

Näköjään sai. Nokialle vinkki: ei puhelin saisi nyt ihan kuolla siihen että joku synkkaus epäonnistuu. Vai onko viestit ja puhelinnumerot niin tärkeitä käyttiksen toiminnalle ettei voi käynnistyä jos ovat sekaisin?

Comment

Forum Nokia Wiki

15.04.2007 12.24 - ohjelmointi 

Forum Nokia avasi Wikin tuossa jokin aika sitten ja pyytelivät meitä herkkusieniä kirjoittelemaan sinne tavaraa. Houkuttelivat sitten kolmella N95-laitteella, jotka annetaan parhaille tuottajille. Näkee nyt tässä kuussa kenelle menivät.

Itsekin tuonne hieman olen kirjoittanut kamaa, määrä huomattavasti pienempi kuin monilla muilla varmasti. Mutta itse yritän pysyä tärkeässä tiedossa, eikä hetken nettihaulla löytyvässä tusinatavarassa. Esimerkiksi artikkelit tyyliin "kuinka piirrän viivan tai kuvan" tai "miten teen Pythonilla Hello Worldin" ei mielestäni ole kovinkaan hyödyllistä informaatiota. Sen sijaan esimerkiksi artikkelini dokumentoimattomista ETEXT ja Setting Item List -paniikeista (vaikkakin paljon lisätietoa noihin pitäisi saada) antavat apua juuri niille, jotka tuskailevat mahdollisesti pitkäänkin ongelmien kanssa eikä dokumentaatiosta ole apua. Ja selitykseni miten luoda dynaamisesti asetusikkunoita varmasti on avustava, en varmasti ole ainoa joka ei tykkää resurssien kanssa leikkimisestä kun kokonaan koodilla tekeminen on helpompaa.

Toivottavasti tulevaisuudessa tuolla jaotellaan vielä noita kategorioita tarkemmin. Ei kovin mukavaa jos listalla on 500 aloittelija-howtoa ja muutama kymmenen edistyneemmille olevaa. Muutenkin alunperin käsitin idean olevan pääasiassa se, että kun kerran dokumentaatio on heikkoa, parannetaan sitä Wikillä (joka on tietysti Nokialle se halvin ja huonoin vaihtoehto, eivät ulkopuoliset tiedä varmaksi asioita niin hyvin kuin Nokia [tai no, ehkä tietävät jotkut mutta selvittämismahdollisuudet ovat rajallisemmat]). Nyt tuo enemmänkin näyttää siltä kuin olisi otettu SDKiden esimerkit ja tungettu Wikiin. Ei paljoa uutta siis.

Ja sitten vielä kun määrittelisivät yhtenäisen formaatin noille sivuille. Nyt siellä on kymmeniä erilaisia tapoja kirjoittaa asioita (kuten Wikeissä on normaalia, siinä yksi syy miksen pidä niistä). Ja mielenkiintoista on se, että joillain tuotteliailla esim. koodiesimerkkejä lähettäneillä on koodeissa ainakin 4-5 erilaista sisennys- ja nimeämistyyliä. Eli taitaa olla koodit ihan muualta kuin omista sormista lähtöisin (toisin kuin luonnollisesti minulla). Vahvistaa vielä enemmän tuota "siirretäänpä SDK:n esimerkit Wikiin"-ajatusta :(

Mutta toivottavasti kontribuutioni olisivat tarpeeksi hyviä ja saisin N95:n. Ja tietysti pinkin :)

Comments (2) | Comment

Kiinteistömaailma toimii

13.04.2007 21.12 - mobiili 

Koska olen kiltti ja tykkään mollata toisia (enkä valita jos minua mollataan, siitä vain :), pitää heti kommentoida kun satuin kokeilemaan tätä Upcoden tekemään Kiinteistömaailman "Kotikoodia." Kyseessähän on 2D-viivakoodi jolla pitäisi saada tietoa myytävistä kiinteistöistä. Ei ihan onnistunut.

Puhelimena N93, juuri käynnistetty. Ladataan softa, asennetaan, käynnistetään. Kuvat kertonevat loput. Ennen tuota muistinloppumisilmoitusta ei ole tehty muuta kuin painettu yhtä näppäintä kun yritin kirjoittaa pyydettyä tietoa. Hyvin toimii. Ja tuon jälkeen sovellus kaatuu null pointer -paniikkiin.

Kokeilin sitten perään Upcoden brandaamatonta softaa. Se sanoi vain "memory allocation error" ja se siitä. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen softat olivat toimimatta samalla tavalla.

Ei tarvinne kertoa, että samalla laitteella ja samalla käynnistyskerralla omalla softalla koodi lukeutuu nätisti eikä mitään ongelmia muistin kanssa. Että saanen tällä luvan piruilla näin muille ];)


Kiinteistömaailman sivuilla muuten sanotaan myös näin:

Kotikoodi-palvelu toimii kaikissa internet- ja WAP-ominaisuuksin varustetuissa puhelimissa pelkän datasiirtomaksun hinnalla.

Jaa-a, enpä keksinyt miten Nokia 6210:aan tuon saisi. Siinä on intternetti ja wappi mutta... ];)

Myöskin seuraava löytyypi sivuilta:

Kiinteistömaailma omistaa yksinoikeudet palvelun käyttöön kiinteistönvälitysalalla Suomessa vuoden 2008 loppuun asti.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että tuo koskee vain Upcoden palvelua, ei sitä etteivätkö muutkin voisi moista palvelua (ja mieluummin parempaa) hankkia. Ja tiedätte kyllä mistä saa.

Comment

Nine Inch Nails, here I come!

10.04.2007 19.28 - musiikki 

nin.jpg

Täällä sitä istutaan Jäähallissa odottamassa keikan alkua. Vuosia on tullut odotettua tätäkin, toivottavasti ei ole pettymys. Mutta tuskinpa on.


No olihan se toisaalta pettymys kun on 13 vuotta kuunnellut tuota musiikkia ja pääasiassa tykästynyt vanhempaan kamaan. Soittivat jopa pari biisiä joita en muista ikinä kuulleenikaan (tulevan sinkun lisäksi).

Mutta Hurt oli nätti. Todella nätti.

Comments (2) | Comment

Separate page for mIRGGI

09.04.2007 14.21 - mobiili 

I've opened a separate page for mIRGGI since it's not really smart to write about it here since this is a Finnish language site. Get the RSS or Atom feed there to stay up to date.

Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu