Symbiatch - maailma on rikki

Nokia korjasi ongelman!

30.08.2005 08.19 - mobiili 

Ilmoittelin taas Nokialle heidän browser APInsa latausongelmista, eli tiedostoja ei saa ladattua heiltä. Ongelma on ollut jo useita kuukausia, mutta mitään ei tapahtunut. Nyt jopa Nokia korjasi ongelman ja laittoi otsaketiedostopaketin ladattavaksi. Senkin jälkeen oli ongelmia, paketista nimittäin on aina puuttunut myös lib-tiedosto, jonka Nokia on dokumenteissaan sanonut löytyvän samalta sivulta kuin otsakkeet. Ilmoittelin sitten vielä tämän libin puuttumisesta erikseen taas kerran (eihän Nokia nyt voi useaa asiaa korjata kerralla) ja mikä yllätys: nyt katsoessani tämä puuttuva lib-tiedosto on saatavilla!

Kiitos, Nokia, kerrankin teitte jotain kehittäjien hyväksi, vaikkakin siihen meni monia kuukausia.

Comment

6260:n päivitys on pop

29.08.2005 17.25 - mobiili 

6260 on sekoillut jo jonkin aikaa, joten ajattelin käyttää päivityksessä. Homma kuitenkin pissi kauniisti jaloille Nokian idioottimaisen "varmuuskopioinnin" takia. Puhelimeen kyllä tuli uudempi softa, mutta puhelin ei tyhjäytynyt päivityksessä. Tämän jälkeen ei myöskään kamera toiminut. Piti iskeä kolmisormityhjennys että puhelin oikeasti tyhjeni.

Tämän jälkeen kamera kyllä toimi, mutta tietysti haluan softat ja asetukset takaisin varmistuksista. Onnistuu, puhelin buuttaa. Taaskaan ei toimi kamera, teema ei tule varmistuksista takaisin jne. Kukahan nyt sitten kertoo miten varmistuksista palautetaan vain puhelinnumerot, viestit jne, mutta ei niitä tiedostoja, jotka selkeästi rikkovat kameran toiminnan? Nokia kun suuressa viisaudessaan ei anna valita mitä haluaa varmistaa, se on kaikki tai ei mitään.

Pitänee siis raahautua Nokian huoltoon niin saavat keksiä miten korjataan. En pidättele hengitystäni.

Comment

Windows Media Center

25.08.2005 08.15 - IT-ala televisio 

Microsoftilta on Suomessa odoteltu päivitystä Windows Media Centeriin jo jonkin aikaa. Nykyisellään kun tukea digivastaanottimille ei kovin laajalti ole, virallisesti taisi olla vain maanpäälliseen verkkoon, kaapeliin ei ollenkaan. Myöskin EPG puuttuu Suomesta kokonaan. Itse järjestelmä toimii vallan hienosti, jos koneessa on TV-viritin, ilman sitä koko systeemi muuttuu turhaksi.

Ystävälläni on kaksikin digiboksia kiinni kaapeliverkossa ja niitä ohjaamassa Media Center kahdella kaapparikortilla. Järjestelmä on ihan mainio, mitä nyt kanavan vaihdossa tulee viivettä kun kanava kerrotaan digibokseille infrapunalla ja niissä on oma viiveensä, samoin Media Centerissä. Ohjelmien nauhoitus, leikkailu ja katselu on vallan mukavaa, käyttöliittymäkin on kiva zoomailuineen, ei vain vaihdeta ruudusta toiseen.

Sen sijaan kun kokeilin järjestelmää ilman mitään virittimiä tai kaappareita, ihan vain kodin viihdekeskuksena, en pitänyt siitä ollenkaan. Voin selailla videoita ihan Explorerilla, en tarvitse siihen mitään kummempia käyttöliittymiä. Sielläkin näkyy videosta pieni kuva jne. Media Centerin käyttöliittymä myös vilkkui aina kun se napsi videosta esimerkkikuvia, joten käyttö oli rasittavaa. Välillä myöskin se jumittui joksikin aikaa tekemään jotain. Puhumattakaan siitä, etten keksinyt mitään muuta tapaa hypätä videossa tiettyyn kohtaan kuin kelata sitä 30 sekunnin hyppäyksissä eteenpäin (taaksepäin pääsi pienemmällä välillä, joten suht tarkka haku onnistui, oli vain hidasta).

Taitaa jäädä moisen käyttö vähälle, ehkä käytän vain kaukosäätimelläni normaalia Windowsia ja katselen siitä videoita. Toimii paremmin.

Comment

Navicore taipuu?

23.08.2005 00.04 - mobiili 

Navicoren "päivityksistä" ja muista on ollut hurjasti juttua uutisryhmissä ja nyt vaikuttaisi jotain olevan tapahtumassa. Navicore on luvannut vaihtaa kesäkuussa tai myöhemmin ostetut Personal Scandinavia 2005 -ohjelmistoversiot uusimpaan. Outoa tässä vain on se, että verkkosivuillaan tätä eivät suostu kertomaan. Eli onko kyseessä kenties yritys saada pidettyä päivitysrumba minimaalisena kun tavallinen käyttäjä ei tätä asiaa tiedä?

Useampikin henkilö on pyytänyt laittamaan tiedon reilusti sivuille näkyviin mutta vielä sitä ei siellä näy. Saas nähdä miten käy. Joka tapauksessa koko "päivitys"politiikka on ollut hyvin sekavaa ja selittelyjä saa kuulla laidasta laitaan. Huvittavimpana tietysti se, että tällainen tuote olisi jotain uutta ja ennenkuulumatonta, tai että tällaiset "päivitykset" ovat ihan uutta tällä alalla. Hassusti kyllä on karttoja, sanakirjoja ja tietosanakirjoja toimitettu laitteille vuosikaudet ja näissäkin ihan on ohjelmisto ja sisältö yhdessä. Navicoren edustaja piti tätä niin poikkeuksellisena. Ja on niitä päivityksiä tehty ohjelmistoalalla myöskin vuosikaudet, joten turha selitellä. Tietysti on erilaista päivittää ohjelmisto massamedialle, mutta ei se ole mikään syy olla tarjoamatta päivitystä kenellekään ilman suurta rahasummaa.

Comments (3) | Comment

Nokia 7710 UU-ihanuus

20.08.2005 11.26 - mobiili 

Huomasinpa tuossa, että 7710 sitten lähettää sähköpostin liitteeksi heitetyt kuvat UU-koodattuna. Enkä löytänyt mistään asetusta miten tuon muuttaisi MIMEksi. Mikähän päähänpisto tuo on ollut, muut kokeilemani luurit kun käyttävät ihan MIMEä kuten muukin maailma, mutta tähän on pitänyt sitten saada tämäkin tehtyä eri tavalla. Ärr!

Comment

Andy Mart replied

18.08.2005 07.16 - IT-ala 

As I suspected, Andy Mart's reply was quite clear:

Your comments make no sense. I am not under any obligation to list anything. Microsoft's products are defective. The day I held my news conference they announced yet another "major security flaw" in their main product.

So I replied:

As I suspected, no truth behind accusations. You are under no obligation, but it's usually a good thing to have something to back up your sayings. Seems like you think the people in Illinois are quite stupid, to swallow everything you say as truth without any proof. I hope they aren't.

You know, Apple just released fixes for 40 holes in OS X. Strange, isn't it, since no other company has defective products. Strange indeed...

(Note: I have nothing against Apple or OS X and am not saying their product is crap, just pointing out to the guvernor-wannabe that the other mainstrem OS has flaws too)

Comment

Kehitäpä taas softaa...

17.08.2005 23.13 - mobiili ohjelmointi 

Kaikkihan tiedämme, ettei Nokiaa kiinnosta pätkääkään seurata omaa kehittäjäfoorumiaan webissä. Itse en ymmärrä yhtään miksi. Esimerkiksi Microsoftilla on palkattuna ihmisiä jotka vastaavat nyysseissä, kirjoittavat artikkeleita ja blogeja ja vaikka mitä. Nokialla sen sijaan on näyttänyt joskus vuonna 2002 olleen ihmisiä jotka ovat vastailleet joihinkin ongelmiin, mutta nykyään mitään apuja ei saa (ilman rahaa siis).

Yksi kovasti ihmetelty asia on Browser API. Nokia itsekin kertoo dokumentissaan "2nd Edition Platforms Known Issues" että nämä tiedostot puuttuvat SDK:sta ja ne saa ladattua tietysti URLista. Ihan kiva, mutta mainitulta sivulta kun yrittää ladata tiedostoa, tulee vain valittelu ettei löydykään. Ja tästäkin on useasti kyselty foorumilla, ilman vastausta.

Laitoinpa suoraan sivuston palauteosaston kautta menemään kyselyä, en kuitenkaan odota vastausta. Tässä kuitenkin olisi Nokialla hyvä tilaisuus korjata ongelmia ja alkaa vastailla ihmisten ongelmiin. Ei kehittäjätukea, ei kehittäjiä, ei myytyjä puhelimia. Surku vain että vie liian kauan aikaa moinen. Pätee ennemminkin "paljon puhelimia, paljon käyttäjiä, pakko jotenkin kehittää vaikkei ole dokumentaatiota" ja se ei ikinä ole tervettä.

Comment

Nokia ihan sekaisin?

17.08.2005 14.51 - mobiili 

Meinasinpa tippua tuoliltani kun 7710 oli BT-yhteydessä GPS:n kanssa ja meinasin lähettää sille tiedoston samalla BT:n kautta. Tajusin yhtäkkiä että eihän tuo toimi kun Nokialaisethan osaavat vain yhden BT-yhteyden (jotkut ovat raportoineet satunnaisten mallien osaavan kaksi, jos järjestys on tietty tai muuta sekavaa). En ehtinyt kuitenkaan painaa peruutusta ennen kuin laite alkoi vastaanottaa tiedostoa. Eli 7710 osaa jutella useamman laitteen kanssa kerrallaan!

Onko Nokia mennyt ihan sekaisin, eihän nyt kukaan tarvitse useampaa yhteyttä kerrallaan. Nokian tienvarsimainontakin on ollut niin sopivaa (käytä päätäsi, älä käsiäsi -tyyliin) kun itse ovat estäneet esimerkiksi navigointisoftan ja langattoman handsfreen käytön yhtä aikaa. Nyt sitten tällä luurilla voikin näin tehdä. Uskomatonta.

Mitähän seuraavaksi, keksivätköhän vielä tehdä kunnollista dokumentaatiota rajapinnoista tai alkaa vastailla foorumillaan ihmisten ongelmiin? Ei kai nyt sentään...

Comment

Nokia 7710:n kamerapäivitys

14.08.2005 18.37 - mobiili 

Netissä on paljonkin puhuttu Nokia 7710:n uuden ohjelmistoversion aiheuttamasta kamerapäivityksestä. Aiemmin (3.x-versioissa) puhelimen kamera oli 1Mpix, mutta uudemmissa ohjelmistoversioissa (4.x-sarja) kamera on 1.3Mpix. Kun olen hieman kuvia napsinut tuolla testimielessä, taidan tietää miksi.

Nyt 1.3Mpix-moodissa kuvia ottaessa näkyy oikeassa ja vasemmassa alanurkassa häiriöitä. Värit muuttuvat hieman ja kuva on tummempi. Vaikuttaisi siltä, että puhelimen fyysinen suunnittelu aiheutti kameran näkymään varjostumia ja Nokia päätti pienentää kuva-alaa jotta nämä menisivät piiloon. Ehkä uusissa malleissa vika on korjattu ja siksi annetaan koko kuva-ala käyttöön?

Muuten en ainakaan keksi mitään syytä miksi määrittää ohjelmallisesti kuva-ala paljon pienemmäksi kuin kameran kenno kykenee.

Comment

Open invitation for Andy Mart

12.08.2005 09.31 - IT-ala 

Lähetin CTFM:n pomolle Andy Martille avoimen pyynnön perustella lehdistötiedotteensa väitteet. Alla kirje, ilmoitan hänen vastauksensa jos sellaisen saan. Itse epäilen etten saa, ainakaan sellaista joka vastaisi näihin kohtiin.

You said in Your CTFM press release that:

"No other company in America gets away with selling defective products and then expecting its customers to wait years for proper product operability."

This is an open invitation for You to list all those thousands of companiesn the America that sell perfect and flawless products. Since every company (except Microsoft) is one, it mustn't be too hard to list, say, 100 of them? And if they were software companies, it would be very nice, since they would relate to Microsoft best.

You can also explain how the fact that Apple Computers releases also updates and bug fixes periodically, forces people to buy new versions just to get the operating system to work as it should etc is OK in your opinion. Clearly it is not releasing a defective product, since there is only one company in America that releases those, and it isn't Apple Computers.

I have released this letter in my web page at http://symbiatch.jutut.fi/article/190 and I will report your reply there also. I hope you will find the time to answer.

Or could it be that all this press release is is an attempt to get more publicity for your campaign for governor?

I expect to hear from You soon.

Comment

CTFM vaatii Microsoftilta virheettömiä tuotteita

12.08.2005 09.24 - IT-ala 

Committee to Fight Microsoft (jo nimi selittänee paljon tässä esittämiäni epäkohtia heidän toiminnassaan) on nyt nostanut taas meteliä Windows Vistasta. He vaativat täydellistä toimivuutta tai muuten ei saisi tuotetta tuoda markkinoille. He jopa sanovat, että yksikään muu firma ei pysty tuomaan markkinoille viallisia tuotteita ja pääsevän kuin koira veräjästä. Aha?

Esimerkiksi se, että XP:hen tulee vielä neljä vuotta julkaisun jälkeen päivityksiä, on paha asia. Se kuulemma kertoo siitä, että tuote oli rikki pahasti alunperin. Sillä ei ole väliä, että monet päivitykset tuovat uusia ominaisuuksia. Jos verrataan vaikka OS X:ään, sielläkin tulee koko ajan päivityksiä, korjauksia ja uusia versioita. Mutta tämä ei tietenkään haittaa CTFM:n FUDia, koska he eivät näe muita kuin Microsoftin.

MBnetin viallisessa suomennoksessa vielä sanotaan heidän valittavan sitä, että XP vaatii jopa 128 MB muistia. Oikeasti he lehdistötiedotteensa mukaan valittavat sitä, ettei XP:lle sanottu 128 MB riitä. Miten niin ei riitä? Käyttöjärjestelmä toimii ihan hyvin tuolla määrällä. Jos käyttää ohjelmia, jotka vaativat enemmän, ei se ole Microsoftin vika.

Sanovat myös, että MS haluaa rautamyyjien myyvän alitehoisia koneita. TÄH?!? Aina aiemmin on selitetty miten MS on vaatimassa ihan kauheita konetehoja ja mikään ei riitä. Nyt sitten toisin päin?

Heidän mukaansa Win95 oli kauhea, kolme vuotta meni korjata pahimmat viat (höpö höpö, Win95 oli aika kauhea, mutta se oli paras mitä silloin oli ja mitähän nämä pahimmat viat olivat?) ja Win98 toi vain uusia vikoja. CTFM varmaan voisi nyt sitten perustella väitteitään ja listata ne kaikki tuhannet softat, joissa ei ole yhtään vikoja, kun kerran muut eivät viallisia tuotteita tuo markkinoille.

Eli selvää julkisuudenhakuisuutta vain ilman sen kummempaa faktapohjaa. Sääliksi käy. Ja miksi sanon näin? Koska kyseinen henkilö on mukana kisassa Illinoisin kuvernööriksi vuonna 2006! Lienee siis kovin selvää miksi nostaa meteliä asioista, joilla pääsee kaikkiin mahdollisiin lehtiin.

Comment

Taas edistystä, Microsoft

05.08.2005 16.17 - IT-ala 

Windowsin palomuurien kanssa on ollut jonkinmoista ongelmaa alussa, esimerkiksi XP:n palomuuri ei alunperin lähtenyt käyntiin heti bootissa vaan myöhemmin, joten tänä aikana oli mahdollista päästä sisään vaikka muuri olikin päällä. Myöhemmin tähän tuli päivitys joka korjasi ongelmaa.

Kun asensin Windows Server 2003:n x64-versiota, huomasin taas edistystä. Heti asennuksen jälkeen tulee ilmoitus, jossa kerrotaan kaikkien sisäänpäin tulevien yhteyksien olevan estettyinä, ellei niitä ole erikseen asennuksessa avattu ja että pitäisi tarkistaa päivitykset ja säätää automaattipäivitykset kuntoon. Erittäin hyvä idea. Tämä on tullut x64-versiossa selkeästi, koska 32bit-versiota asentaessani tällaista ei tullut.

Comment

Tarjousten saannin vaikeus, osa 2

05.08.2005 16.07 - IT-ala 

Toinen mistä olen tarjouksia yrittänyt saada on verkko. Ensimmäisenä tietysti kysyin senhetkiseltä verkon toimittajalta, TDC Songilta. Heillä myynti ja vähän muutakin on ulkoistettu Davocolle, josta minulla aiemmin on ollut aika huono kuva. Esimerkiksi tarjosivat viime kesänä 30 % alennuksia, mutta mitään yhteyttä eivät sitten ottaneet. Lopulta vuodenvaihteessa hoitui sekin kuntoon, kun asiaa alkoi hoitaa toinen henkilö heidän päässään.

Davocon kautta oli kovin hankalaa saada tarjousta verkosta. Kyseessä oli vieläpä verkko paikkaan, johon Songilla pitäisi mennä kuitua suoraan ja on varmasti asiakkaita. Luulisi olevan listahinnat suoraan sitten. Mutta ei. Pari viikkoa taisteltuani sain "kai nää suunnilleen oikeat on"-tyyliset hinnat. Ei paljoa lohduttanut.

Kyselin myös laitteistopaikkatarjouksia TDC Songilta, EUnetilta, Kotisivut.comilta sekä Otaverkolta. Ensimmäiseltä sai hinnat melko kivuttomasti (tällä kertaa oli kai hinnasto olemassa), kolmannelta tuli parissa päivässä vastaus ja neljänneltä myös. EUnet vastasi jopa muutamassa tunnissa suoraan hintatietoineen.

Hintavertailu osoitti EUnetin olevan edullisimmasta päästä ja ainakin myyntipalvelu toimi hyvin. Lisätietokyselyihin vastattiin tuntien sisällä ja kaikki tarpeellinen tieto löytyi heti. Kertaakaan ei tullut edes "otanpa selvää ja palaan asiaan"-tyylistä viestiä. Ainoa odotusaika oli yhteyshenkilön loma kun lähetimme ilmoituksen että haluamme tilata, mutta se ei haitannut mitään koska tilauksella ei ollut kiire. Heti loman jälkeen asia hoitui tilauskin eteenpäin.

Lopulta valinta osui tosiaan EUnetiin, johtuen hyvästä myyntipalvelusta sekä netissä lukemastani kommentoinnista heidän palveluistaan. Pian näkee miten laatu vastaa odotuksia.

Niin ja nämä tarjouskyselyt eivät osuneet edes suoraan loma-aikaan, vaan sitä ennen. Joten ei pitäisi senkään takia vastaus viipyä (laitteistoissa osalta ei tullut ollenkaan vastausta, edes parin kuukauden päästä).

Comment

Tarjousten saannin vaikeus, osa 1

05.08.2005 15.59 - IT-ala 

Tuli aiheelliseksi hankkia tarjouksia verkosta ja palvelinlaitteista. Tietysti kuvittelin, että helpostihan se valinta käy kun on melko tarkasti selvillä mitä haluaa jne. Toisinpa kävi taas kerran.

Yritin hankkia tarjousta 1U-palvelinlaitteistoista, pääasiassa kiinnosti Dellin PowerEdge SC1425 ja HP ProLiant DL140 tai DL145. Ilmaisin siis tarjouspyynnössä toiveet prosessorista, muistitilasta, levyistä jne sekä että HP:n nämä mallit voisivat olla hyvinkin sopivia. Helppo siis antaa hintatietoja, vai mitä? Delliltä tietysti heidän malliaan vastaavat tiedot.

Lähetin tarjouspyynnön Verkkokauppa.comiin, Tietoasemaan, BusinessForumiin, eKanavaan ja Smartitiin. Surkeaa oli vastausten saanti. Tietoasema tarjosi melko nopeasti (samana tai seuraavana päivänä vastaus) itse rakennettua vaihtoehtoa, jonka hinta kylläkin oli kalliimpi kuin merkkikoneiden enkä usko heidän tarjoavan on-site -takuita, varsinkaan seuraavaksi päiväksi. Kuitenkin jäi hyvä maku suuhun (lupasivat laskea kyllä HP-tarjouksenkin jos haluaisimme). Verkkokauppa.com, BusinessForum ja Smartit eivät edes vastanneet (kai heille tuollainen neljän palvelimen toimitus on liian pientä). eKanava toimitti myös samana tai seuraavana päivänä vastauksen, jossa tarjous (ei siis vain listahinnat), saatavuustiedot jne. Jäi hyvä maku tästäkin.

Dell ei aluksi vastannut sähköposteihin mitään. Sitten keksin suuryrityspuolella olevan suoran tarjouspyyntömahdollisuuden kunhan vain kasaa halutun kokoonpanon. Tein sitä kautta pyynnön, tuli ilmoitus että on tehty konfiguraatio- tai hintamuutos, kävin katsomassa. Ei mitään muutosta. Outoa.

Sen jälkeen soitin heille ja juttelin hetken tarpeista. Kyselin että onko neljä palvelinta liian pieni että saisi tarjousta, sanottiin että tietysti saa tarjouksen, ei mitenkään liian pientä. Lähetin sähköpostilla suoraan tälle henkilölle tiedot ja hän sanoi yrittävänsä saada tarjouksen samana päivänä. Lähetti kylläkin viestin myöhemmin että saan seuraavana aamuna heti tarjouksen, ei ehtinyt samana päivänä.

Seuraavana aamuna sitten (ärsyttävää kun ovat tunnin "jäljessä" kellossa, sai odottaa kauan ;) tuli viesti, että SC1425 on niin alas hinnoiteltu, etteivät voikaan antaa tarjousta. Eivät myöskään myy ilman levyjä ja muisteja ollenkaan koneita (nämä kun olivat heillä paljon kalliimpia kuin muuten ostettuina). Samalla kysymistäni PDA-laitteista ja muista tuli kyllä tarjous.

Lopulta päädyin tilaamaan Dellin tuotteita, koska hintataso oli kuitenkin järkevä ja saatavuus hyvä (HP:n palvelimia olisi saanut yhden heti, loput kolme joskus kuukauden päästä). Tein tilauksen ja viikon päästä olivat koneet perillä.

Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu