Symbiatch - maailma on rikki

Saunalahti tekee sen helpoksi

07.09.2006 09.19 - laajakaista 

Liittyen Elisa tekee sen helpoksi -juttuun pitää nyt kertoa myös seuraavasta nettitoimittajasta. Päädyin ottamaan Saunalahden kun sieltä on puhelinliittymää ja muutakin ja hinta on sama kuin Elisalla mutta nopeus ulospäin tuplat. Tiedän varsin hyvin että samaa firmaa ovat, mutta onneksi vielä eri tulosyksiköitä. Toiminta siis voi olla hyvin erilaista.

Tilaus netistä sisään, huomasin vasta jälkikäteen että 39 euron avausmaksu. No, eipä se nyt iso ole jos netti toimii ja tulee järkevässä ajassa. Heti tilauksen jälkeen näkyy webissä tieto missä mennään, oikein mukavaa. Elisalla annetut tunnukset heittivät vain "tilapäinen virhe, yritä myöhemmin uudelleen"-tyyppistä herjaa vaikka yritti milloin. Eivät kai toimineet ennen toimitusta, jos sittenkään.

Menee hetki, sitten näkyy jo että luottotietotarkistus tai vastaava on hoidettu. Tulee jopa sähköposti ja tekstiviesti päivän sisällä, kertovat että todennäköisesti 6.9. asennetaan. Kolmisen viikkoa, niin luki sivuillakin. Kai sen kestää.

6.9. tulee, mitään ei vielä kuulu. Pidän ADSL-reitittimen kytkettynä jos se auttaisi asentajaa varmistamaan toiminnan kun itse en ainakaan kotona ehdi olla jos siellä jotain pitäisi tehdä. Ei kuulu päivän aikana mitään.

Kotiin päästyäni katson reititintä, ei mitään eloa. Kellokin yli neljä. Eikä mitään viestiä suuntaan eikä toiseen asennuksesta. Ainahan on mahdollista että asennusaika heittää, mutta Saunalahti on yleensä hyvin ilmoitellut moisista.

Kokeilenpa sitten toiseen pistokkeeseen. Ja yhteys aukeaa. Asennuksesta ei vain lähetetty mitään vahvistusta mutta se on tehty. Ja täysin ajallaan. Näin sitä pitää. Pitänee lähettää positiivista palautetta, sitä varmasti saavat aivan liian vähän.


Itse modeemin (Siemens SpeedStream 5450) konffaus sitten olikin aivan toinen asia, siitä kirjoitan vielä lisää. Argh grr!

Comments (5) | Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu