Symbiatch - maailma on rikki

Nokia julkaisee niche-lelun ja PR-temppuilee Linuxilla

27.05.2005 13.58 - mobiili 

Nokia julkaisi uuden "Internet Tablet"-laitteen, Nokia 770:n. Kyseessä on nettisurffailuun tarkoitettu laite, joka pyörii Linuxilla. Laitetta ei voi käyttää puhelimena (näin jotkut ovat sanoneet jo Nokian joistain kännykkämalleistakin tosin), myöhemmin VoIPpiin kylläkin.

Laite tuntuu aika kalliilta (jenkkihinta arviolta $350), varsinkin kun on saatavilla 7710, jossa on kyllä huonompi näyttö, mutta joka on samalla puhelinkin. Ja softaakin löytyy jonkin verran. Mutta kai tuolle sitten on käyttäjiä jossain päin maailmaa.

Nokia myös julkaisi ilmoituksen, jonka mukaan se ei tule nostamaan meteliä, jos Linuxin kernelissä käytetään Nokian pantentoimia asioita. Tämä ei tarkoita sitä, että Nokia antaisi luvan käyttää näitä (joka tarkoittaisi samalla sitä, että mikä tahansa GPL-lisensoitu softa voisi patenttien alaisia tekniikoita käyttää), vaan ainoastaan ettei puutu siihen. Luonnollisesti lausumassa mainitaan myös klausuuli, jossa annetaan Nokialle mahdollisuus kieltää minkä tahansa asian käyttö kunhan Nokia ilmoittaa 120 päivää kernelin julkaisun jälkeen asiasta. Siinähän sitten ihmetellään ja poistellaan tavaraa kun Nokia ei haluakaan asiaa X käytettävän. Eli PR-temppu täysin.

Comment

PC Suite roks

17.05.2005 09.11 - mobiili 

Yritin asentaa vanhemmille PC Suitea kun pitäisi kamerapuhelimesta saada kuvat pihalle. Eipä onnistu sitten millään. Asennus menee kiltisti läpi niin pitkälle, että kaikki ohjelmat asennetaan, rekisteröidään ja jos tässä vaiheessa käynnistää, toimii. Mutta sitten asennusohjelma vain purkaa asennuksen ja ilmoittaa että tapahtui virhe, voivoi.

Miksei ymmärretä, että voisi antaa jonkin virheilmoituksenkin asiasta? Miten tällaista lähtee selvittämään kun ei voida kertoa mitään asiasta. Näkee mitä Club Nokia sanoo, tuskinpa osaavat mitään apuja antaa, kun ei oma ohjelma voi kertoa mikä on vialla.

Vinkkinä kaikille asennusohjelmien tekijöille: liiallisetkin virheilmoitukset ovat parempi kuin "asennus keskeytyi ennenkuin pääsi loppuun." Doh, enpäs huomannutkaan että se keskeytyi. Ja kun softa olisi toiminut, jos ei olisi purettu asennusta.

Comments (1) | Comment

Windows Mobile 5 on täällä

11.05.2005 14.32 - mobiili 

Microsoft julkisti Windows Mobile 5:n vihdoinkin. Surku vain ettei .NET 2.0 ole ehtinyt tarpeeksi pitkälle, joten sitä ei tuossa vielä nähdä.

Uudessa versiossa on kuitenkin tehty runsaasti parannuksia, olisi vielä mukava jos MS itse kääntäisi tuon suomeksi, eikä joutuisi luottamaan känny/PDAvalmistajien käännöksiin, jotka monesti ovat aika kauheita.

Lisää tietoa julkistuksesta löytyy Microsoftin pressisivuilta.

Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu