Symbiatch - maailma on rikki

WebDays, blaah

28.08.2006 16.15 - ohjelmointi web 

Kävin tuossa viime torstaina Microsoftin WebDays 2006 -tapahtumassa. En kovin kauaa jaksanut olla kun vaikutti aika hirveältä. Alun keynotet olivat ihan kiinnostavia ja oli mukava nähdä ADO.NET vNextiä. LINQiä olinkin jo nähnyt ja sitäkin odotan kovin innolla, pääsisi vähän mukavampaan datanhakuun kiinni kunhan tulisi. Mutta sen jälkeen sitten kiinnosti Media Center -asia, joten sinne siis.

Esityksen alussa esiintyjä puhui liian pitkään edustamastaan yrityksestä, tästä jo tuli mieleen että kyseessä on vain julkisuuspuffi ja substanssi (kuten pomo-osasto tykkää sanoa) jää vähäiseksi. Kun itse asiaan päästiin tämä kävi vähän liiankin selväksi. Itse esiteltävä sovellus oli hyvin simppeli, tuollaisen tekemiseen ei kauaa menisi. Tietysti Oracle+Tomcat+JSP saattaa asettaa haasteita verrattuna parempiin ympäristöihin. Esitelty toiminnallisuus kuitenkin oli hyvin yksinkertaista, pelkkää kannassa olevan datan esittämistä.

Kun kyseessä oli kuitenkin käytettävyyteen erikoistunut firma, hieman ihmetytti miksi esiintyjä päätti esitellä kludgea jolla saadaan skrollaus aikaan. Kludge kun olettaa että kaikilla on samankokoinen fontti suhteessa resoluutioon, muuten teksti saattaa mennä ulos ruudusta. Hienoa.

Myös muita käytettävyysvikoja sovelluksessa oli mutta en takerru niihin. Enemmän ärsytti se, että henkilö ei kauheasti tiennyt mistä puhui, olkoonkin erityisalana Media Center (firman ensimmäinen MCE-veppisovellus tämä, selvästi). Varsinkin kyselyaikana henkilö oli ihan pihalla eikä osannut vastata oikeastaan mihinkään. Yleisö olisi ollut kovin kiinnostunutta, joten Microsoftilta huono valinta esiintyjäksi. Ikävää.

Tästä jäi sen verran tylsä maku suuhun että käytin lopun päivää muuhun innostavampaan, kuten vakuutusyhtiössä istumiseen jne :P Pitää katsoa loput videot kunhan ehtii, siellä saattaa olla hyvinkin kiinnostavaa asiaa vaikka Atlas ja muut tuttuja ovatkin (enkä sitäkään vielä ainakaan käytä, sen verran ikäviäkin asioita sisältävät).

Comment

Nokia päivittää kotona!

23.08.2006 09.48 - mobiili 

Här re gyyd. En paremmin voi sanoa. Nokialta saa nyt jopa seitsemään puhelinmalliin firmwarepäivitykset suoraan kotona tehtäväksi. En oikeasti uskonut tätä päivää näkeväni kovin äkkiä. Tämä on erittäin positiivinen yllätys, pitääkin tutkia onko tuossa N70:ssä uusin versio vai ei ja katsoa miten päivitys toimii jos ei ole.

Sitten enää toivotaan että Nokia oikeasti korjaisikin vikoja vanhoissa malleissa, siis niitä pahempia vikoja eikä pikkuisia kosmeettisia kuten yleensä.

Ainakaan tällä hetkellä ei oikein tunnu toimivan tuo softa. Jumittelee heti käynnistyksessä, näköjään tuo nsl_host_process ei saa juteltua serverille. Serveriltä yritetään kysellä SOAPin läpi tietoja ja ainakin itse kyselemällä saa vain gateway timed out -ilmoituksia, tiedä sitten eikö toimi kuin sopivilla virittelyillä jotka tuo softa osaa tehdä. Edes WSDL-määritystä ei saa irti serverin antamasta osoitteesta.

Kerran sain käynnistymäänkin, sen jälkeen softa kaatui kokonaan. Tiedä sitten onko se vähän nirso kun puhelimen läpi on nettikin kun pitäisi se päivitys ladatakin jotain kautta...


No, kun päivitti PC Suiten uusimpaan (en tiedä onko vaatimus, ainakaan softa ei tietenkään sitä sano), alkoi jotain tapahtua ja kun nyt pääsin taas 3G:n piiriin, päivittyi kännykin ilman ongelmia. Vaikuttaa ihan hyvältä siis tämä toiminne.


28.8.2006: Nyt on sitten jo kahdesti puhelimesta loppunut akku ilman käyttöä alle vuorokaudessa kotona, eli muuttikohan päivitys jotain tehonkulutuksen suhteen. Oikein kiva jos joutuu pitämään laturissa koko ajan luuria. Voi olla että yrittää päästä 3G-verkkoon kun olen juuri muutaman solun rajalla mutta eipä aiemmin tätä tehnyt. Ärr.

Comments (1) | Comment

Elisa tekee sen helpoksi

21.08.2006 12.02 - kuluttaja laajakaista 

Elisa tekee kaiken helpoksi, kuulemma. Yksinkertaista ADSL-kytkentää eivät näköjään kylläkään saa tehtyä helposti.

Tilasin heinäkuun puolella ADSL-liittymän uuteen asuinpaikkaan ja myyjä sanoi 14.8. voitavan asentaa. Sillä hetkellä tieto oli että pääsisin tuolloin jo muuttamaan, joten sovimme tuon päivän. Parin päivän päästä kuitenkin sainn tietää etten pääsekään kuin vasta 15.8. joten ilmoitin Elisalle että asennus olisi hyvä hoitaa 16.8. jotta saan päätelaitteen kytkettyä, näin kertoivat asennuksen sujuvan hyvin. Niinpä niin.

14.8. tuli puhelu asentajalta joka sanoi että pitäisi päästä asuntoon. Ilmoitin että ei onnistu kun minulla ei vielä ole edes avaimia ja että olen ilmoittanut aiemmin jo heille että 16.8. pitäisi asentaa. Asentaja kertoi ettei itse ole tuolloin töissä mutta siirtää toiselle asentajalle ja hoituu sitten kuitenkin hyvin.

16.8. tuli ja meni eikä mitään kuulunut. Soittelin tukeen jossa mieshenkilö töykeästi vain sanoi että siinä voi mennä pari päivääkin ilmoitetun päivän yli ja se siitä. Ajattelin että antaa olla kun kellokin oli jo viisi, ei kukaan kuitenkaan mitään enää tekisi.

17.8. tuli ja melkein meni, soittelin taas tukeen ja ystävällinen mieshenkilö tarkisti asioita ja kertoi että on osittain asennettu mutta jokin osa vielä puuttuu joten ei vielä täysin toimi ja että lisää puhelinnumeron tikettiin, tulee sitten viesti heti kun on hoidettu.

18.8. tuli ja meni, ehdin soittaa vasta kolmen jälkeen ja kun jonotukset ovat 15-30 minuuttia, oli kello neljä kun pääsin läpi. Ystävällinen mieshenkilö tutki asiaa ja selvitteli asentajalta ja sanoi että sekä edellisenä päivänä että samana päivänä oli yritetty ottaa yhteyttä. Tarkisti puhelinnumeronkin ja oikea oli mutta yhtään puhelua ei kyllä kumpanakaan päivänä ollut tullut. Tai sitten Elisan GSM-verkko ei oikein toimi.

Nyt sitten on jo maanantai, mitään ei vielä 12 aikaan kuulu. Tuki sanoi ettei tiedä asentajien aikatauluista tarkemmin mutta yrittää kiirehtiä asiaa. Sanoin että jos ei tänään asennu, saa sitten olla ja siirryn toiselle operaattorille suoraan.

Mikä ärsyttävintä, asumus on juuri sellaisessa kohdassa jonka joka puolella 50 metrin päässä toimisi 3G mutta tässä kohdassa vain 2G, ei edes EDGE. Joten on mukava yrittää siirrellä kymmeniä megoja neljän kilotavun sekuntivauhdilla. Laajentaisivat edes 3G-verkkoa sata metriä suuntaansa lähellä olevista soluista niin pääsisi sillä verkkoon kunnolla.


Nyt sitten tuli puhelu, kuulemma työnjohtaja laittanut väärän asennuspäivän ja tänään niin täyttä ettei ehdi eikä kukaan muukaan kai voi hoitaa. Pitäköön tunkkinsa siis, ei jaksa enää odotella moista sähläystä. Kokeillaan sitten muita tarjoajia. Ärsyttävää vain olla vielä pari viikkoa ilman nettiä kun pitäisi töitäkin saada tehtyä.

Comments (3) | Comment

Digiroad-päivitys tulee...tulee...ko?

09.08.2006 08.10 - IT-ala 

Kun otimme Digiroad-aineiston käyttöön, data oli vuodelta 2003 ja toukokuuksi lupailtiin seuraavaa aineistoa, joka olisi vuoden 2005 lopun tasalla. No, toukokuu tuli ja meni. Heinäkuussa sitten tuli ilmoitus että hieman myöhässä ollaan mutta heinäkuun aikana toimitus tulee. Sitten viimeisenä päivänä kysellessäni missähän viipyy kun heinäkuu jo loppuu ja aikataulut pissivät pahasti, ilmoitettiin että viime viikolla alkavat toimitukset. Selvästikin toimituksia sitten on hurjan paljon kun ei vieläkään näy.

Pitää muistaa tulevaisuudessa ettei luota Tiehallinnon, WM-datan ja TietoEnatorin heittelemiin aikatauluihin kovin paljoa, ettei näin pahasti heittele sitten omat aikataulut.


15.8.2006: Nyt sitten tuli Tiehallinnolta uusi sopimuspaperi allekirjoitettavaksi kun hinta on muuttunut. Ja sen toimitettuaan sitten ehkä jopa saa uuden datan. On se byrokratia hienoa :P

Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu