Symbiatch - maailma on rikki

Nokian sähköposti toimii vieläkin

28.07.2006 08.55 - mobiili 

Tuossa yritin poistaa IMAP-lootasta N70:llä viestiä. Yhteys pätki ja puhelin antoi taas jonkin "yleisen sovellusvirheen." Tuhoilin muuta kautta viestejä laatikosta ja sitten seuraavana päivänä yritin ottaa yhteyttä. Yleinen sovellusvirhe. Joka kerta. Uusia posteja ei siis saanut haettua.

Tuo posti jota yritin tuhota oli vielä kännyssä, sitä ei voinut tuhota. Ja Nokian suuren viisauden takia kännystä ei IMAP-lootasta ainakaan voi tuhota yhtään viestiä kokonaan, vain poistaa sisällön. Ihanaa.

Sitten koettamaan josko auttaisi kun tuhoan koko viestilaatikon asetuksineen. Njoo, sanoihan puhelin tuhoavansa mutta silti se jäi kummittelemaan ja antoi virhettä kun sen asetuksia yritti katsoa. Ja aina vain sai tuhottua eikä mitään tapahtunut.

Sitten buutti puhelimelle, sen jälkeen asetukset olivat kadonneet mutta samalla menivät sitten kaikki vastaanotetut viestit. Kaikki SMS:t ja muut. Hienoa.

On se ihanaa, että mobiiliverkossa toimivan laitteen softa voi seota noin totaalisesti siitä, että verkko ei olekaan jatkuvasti käytettävissä. Miksi sitä sellaiseen varautua, eihän sitä ikinä tapahtu, ei...

Ja tietystikään en ole ottanut varmistusta puhelimesta hetkeen, se on minun mokani mutta eipä se paljoa lämmitä jos voisin nyt sitten palauttaa vanhan tilanteen kun softia ja muita asentelee silloin tällöin, menisi uusiksi asioita kuitenkin. Pitänee alkaa imeä PC:lle kaikki tästä lähtien.

Kiitos Nokia tästäkin.

Comment

Hain 3rd Edition pre-pre-pre-alpha

13.07.2006 08.13 - mobiili ohjelmointi 

Kun nyt tuota 3rd Edition -versiota haluttiin niin nyt olisi pre-pre-pre-alpha -versio saatavilla. Tuossa on tosiaan vain GPS-toiminne, ei GSM-paikannusta. Löytyy myös kartta (joka voi olla välillä hidas ja lataa kuvina dataa, joten vie kaistaa, varokaa) joka näyttää sijainnin (rumasti vielä) sekä kohteen. Kohteeseen voi kohdistaa tähdellä, risuaidalla omaan paikkaan. Nuolet liikuttavat, 1 ja 3 zoomaavat (varsinkin zoom voi kestää kun palvelimella ei välttämättä ole nyt kaikkea dataa valmiina) ja 5 tuo zoomin "normaaliksi".

Testattu E70, toimii jopa ruutua pyörittäessä. Kartta muuten sitten piirtää liian vähän tuolle isolle resoluutiolle joten siitä ei kannata mainita, tiedetään :) Kaikesta muusta mieluusti kommentteja.

Comments (8) | Comment

Kovaa bisnestä?

07.07.2006 11.13 -

Ikinähän ei saisi mollata jollain tasolla samalla alalla olevia yrityksiä mutta jotenkin tämä tapaus kyllä taas näytti millä tasolla luettelo/hakupalvelubisneksessä monesti ollaan. Erään yrittäjän kokemuksia eräästä "hakupalvelusta", jonne huomaamatta hintaa lähetti tietonsa.

Siinä vaiheessa kun pitää alkaa huutaa, kiroilla ja haistatella asiakkaille jotka eivät haluakaan "palvelua" sopii miettiä onko kyseisellä firmalla kovinkaan hyvä rahallinen tilanne. Tai sitten kyseessä voi olla yksittäinen työntekijä, mutta miksi moisia palkkalistoilla pitää.

Comments (1) | Comment

Betaversio seuraavasta Hain-versiosta

04.07.2006 14.34 - mobiili 

Ajattelin laittaa kokeiltavaksi betaversion seuraavasta Hain-versiosta. Käännös on tehty S60 2nd -laitteista eteenpäin, joten N-Gaget ja muut eivät toimine. Lopullinen versio tietysti tukee näitäkin.

Uutta versiota on rakennettu yhteistyössä Näkövammaisten Keskusliiton kanssa sopimaan heidän käyttäjäryhmälleen. Siksi nyt käytetään vakiokomponentteja asioiden esittämiseen jotta puhesyntikat saavat ne puhuttua. Komponenteissa on kuitenkin pieniä virittelyjä jotta fontit ovat kauniimmat.

Softa lähettää nyt sijaintitiedon (käyttäjän niin halutessa) UDP:na, joten kaistankulutus on vähäisempää. Myöskin omia paikkoja voi lisätä softaan useita ja GPS-toimintoja on parannettu. Softa myös paremmin kertoo GPS-katveista ja muista.

Jos tuota satutte kokeilemaan niin heittäkää kommentteja, softa saattaa muuttua vielä aika paljon kun kehitys jatkuu.

Comments (6) | Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu