Symbiatch - maailma on rikki

VR ja HSL tiedottavat loistavasti.

26.06.2012 08.53 - yhteiskunta 

VR tekee ratatöitä, se ei ole uutinen minulle. Mutta tänään vasta huomasin, miten huonosti tiedotus on hoidettu.

Tänään: työaika alkoi 7.30, lähdin kotoa seitsemän aikaan (tarkoitus oli lähteä vähän aiemmin varmuuden vuoksi, mutta ei onnistunut ja näköjään ei olisi auttanutkaan), olisin ehtinyt 7.14-junalla mukavasti perille. Lopulta olin perillä juuri ennen puoli yhdeksää, kun 7.34-juna lähti 7.42 ja pysähtyi kahdesti matkalla odottamaan radan vapautumista. Tunnin viivästys siis, eikä mikään näistä kolmesta instanssista rekisteröi sitä sivuillaan. 7.14- ja 7.24-junat oli peruttu, tästä tiedotettiin ohimennen asemalla.

HSL: Voimassa olevat poikkeusliikennetiedotteet: kaksi A-junaa peruttu. Ei siis pitäisi koskea minua kun kuljen M-junalla. Aiemmat tiedotteet: M-juna Helsingistä 6.54 peruttu. Ei muita junia mainittu. Toki sanotaan, että arvioitu kesto on 7.45 asti näköjään, olisi kai pitänyt osata arpoa. Reittiopas: "Ei tuloksen linjoja koskevia poikkeusliikennetiedotteita." Eli heidän mielestään kaikki on normaalia M-junissa.

Liikennevirasto: En löydä tietoa junien ongelmista. En tiedä pitäisikö edes lähijunien osalta.

VR: En löydä heti linkkiä mihinkään tiedotteisiin ongelmista tai muista. VR mainostaa kuulutuksissaan, että perutuista junista jne löytyy tietoa vr.fi. Lopulta löydän sivukartan kautta sivun, jossa kerrotaan 8.36 että M-junissa voi olla 10-20 minuutin myöhästymisiä ja joitain junia voidaan perua. Mitä niistä? Jos kerran kuulutetaan, että tieto perutuista löytyy sivuilta, miksei löydy? Ja miksei ole sanaakaan yli tunnin myöhästymisestä aiemmin?

Vieläkään siis ei osata kertoa mitään tietoja kun niitä tarvittaisi. Vasta puolivälissä matkaa muuten kuulutuksessa kerrottiin, että kyseessä on "julkisuudessakin ollut turvalaitevika." Tätäkään ei siis voitu kertoa aiemmin vaan annettiin kuvitella, että on ratatöistä johtuvaa? Onko tiedotus ulkoistettu YLElle, Helsingin Sanomille tms? Kaveri kertoi, että eilen jo oli uutisissa asiasta, mutta en sattunut niitä katsomaan. Pitäisi kai, kun VR ja HSL eivät viitsi itse tiedottaa.

Pitänee alkaa käyttää omaa autoa siis että pääsee ajoissa perille. Tai kokeilla kiertää busseilla. Ne sentään yleensä toimivat...

Asiasta laitettu palautetta sekä HSL:lle että VR:lle, VR:n palautelomake kylläkin antoi tyhjän sivun vastaukseksi, että en tiedä menikö perille...

Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu