Symbiatch - maailma on rikki

Antaako Nokia R&D-sertiä vai ei...

24.11.2006 16.27 - mobiili 

Laitoinpa taas hakemuksen R&D-sertistä Nokialle heidän sivujensa kautta. Viimeksi tuli vain "Your application has been rejected", katsotaan miten nyt. Jos joku Nokialainen sattuu lukemaan, voisi vihjaista jollekin siellä tai kertoa minulle keneen ottaa yhteyttä kun olisi tarve kehittää näkövammaisille sovellusta ja se tarvitsisi vähän lisää oikeuksia. Nokiallekin ihan hyvää mainosta olisi moinen eikä kustannuksiakaan tulisi ja lupaan olla pari minuuttia valittamatta sitten jos sertiä saan... ;)


Tosiaan, nyt ei olekaan syytä hankkia moista kuten tuolla kommenteissa mainitsinkin. 17.11.2006 on muutettu toimintapolitiikkaa ja nyt saa ilmaiseksi kaikki samat oikeudet kuin saisi ACS:n kanssa yhdelle IMEIlle kerrallaan. Erittäin positiivista, kiitän ja kumarran kauniisti.

Comments (5) | Comment

Kulutuskapula palkittiin

24.11.2006 10.20 - kuluttaja mobiili 

Kulutuskapula, johon itse tutustuin kesäkuussa Ville Karisen mainittua moisesta Teron blogissa, palkittiin Pääministerin parhaat käytännöt -kisassa. Kokeillessani aikoinaan palvelua sitä ei voinut käyttää kuin kännyselaimella tyhmän tunnistuksen takia, nyt se onnistuu muutenkin. Palvelu ei vain ole tuntunut liikkuvan mihinkään tänä aikana.

Idea on oikein hyvä ja toteutuskelpoinen. Siksi ihmetyttääkin miksi mitään ei ulkoisesti näy tapahtuneen. Kokeilin juuri useita perustuotteita (maidosta limsaan) ja yhdestäkään ei osattu sanoa kuin valmistaja. Ja yhden valmistajan perässä mainittiin tyyliin "olemme huolissamme isoista monikansallisista yrityksistä." Ei kauhean hyvää sisältöä ja Digitodayn uutisessa joku jo kirjoittikin: «taustavaikuttajat näyttäisivät olevan jotain "Kaikki suuryritykset ovat paholaisia" -jeesustelijoita». Sellaisen olon tuosta sisällöstä kyllä saikin.

Samassa uutisessa kirjoitetaan: «Matkapuhelimissa toimivan Kulutuskapulan toiminta pohjautuu kulutustavaroista löytyviin viivakoodeihin – kun sellaisen skannaa Kulutuskapulaan, saa luettavakseen ruuduntäydeltä eettistä faktaa.» Tämä on aika virheellistä sillä julkisesti tarjolla ei ole sovellusta joka koodin skannaisi ja "ruuduntäydeltä" on myös yliarvioitua kun tietoa ei saa oikeastaan yhtään. Pitäisiköhän pyytää tuo sovellus ja katsoa toimiiko se oikeasti, ehkä voisi jos sisältöä tietäisi olevan.

Sivuilla myös sanotaan: «Varoitus! Suurin osa Kulutuskapulan tarjoamasta tiedosta on vielä toistaiseksi tarkastamatonta ja mahdollisesti virheellistä. Suhtaudu siis Kulutuskapulan tarjoamaan tietoon varauksella. Tietoa ei myöskään ole kovinkaan kattavasti, ja mahdollisesti syöttämästäsi viivakoodista ei löydy mitään sanottavaa.» Eli siis tietoa saattaa olla tai sitten ei ja tieto saattaa olla luotettavaa tai sitten ei.

Turun Sanomien artikkelissa taas mainitaan kyseessä olevan avoimen lähdekoodin projekti. En kyllä löydä lähdekoodiakaan mistään vai onko kyseessä vain avointa lähdekoodia käyttävä, ei sitä tuottava projekti?

Ehkä tuo kymppitonnin palkinto auttaa saamaan jotain substanssia ja toimintaakin tuonne mutta se jää nähtäväksi. Toivotaan parasta.

Comments (4) | Comment

Carbide.c++-kysely

24.11.2006 09.02 - mobiili ohjelmointi 

Nokialta pyydettiin kommentoimaan Carbide.c++-kyselyyn ja mainitaan se täälläkin jos joku haluaisi heille kommentteja antaa.

Itse mainitsin myös toiveena saada Carbide.VS:stä uusi version Visual Studio .NET 2005:lle. Nyt joudun käyttämään joko 2003:a tai uudessa koneessa olemaan osittain ilman projekteja koska VS.NET 2003 ei asennu 2005:n jälkeen x64-systeemeihin. Ja menin tietysti ensimmäisenä asentamaan 2005:n kun en tätä tiennyt. Carbide.c++ Eclipse-pohjaisena on itselleni ihan liian tahmea ja resurssisyöppö että siihen jaksaisin koskea.

Comments (4) | Comment

Päivän ostokset

23.11.2006 19.08 - tietokonepelit 

23112006114
Tuli sitten moiset ostettua, ei ollut kyllä minun ideani mutta en osaa sanoa ei. Kai sitä jotain kuntoilua tulee tanssimaton kanssa touhuttua tai jotain...

Comments (2) | Comment

Pepsi mainostaa ihanasti

22.11.2006 16.44 -

22112006112
Jotenkin epäilen että tämän mainoksen Zero-viite ei ole vahingossa kun miettii miten sopivasti juuri kilpailijan mainoskampanjan aikana tämä tuli...

Comments (3) | Comment

Adobe jatkaa itkujaan

21.11.2006 09.17 - IT-ala 

Ensin Adobe yritti repiä Applelta rahaa PDF-tuen saamisesta OS X:ään. Apple ei suostunut vaan hoiti asian muuten. Adobe itki.

Sitten Adobe yritti repiä Microsoftilta rahaa PDF-tuen saamisesta Officeen. Microsoft ei leikkinyt mukana vaan teki tuesta erillisen, ilmaisen pluginin. Adobe itki lisää.

Nyt Adobe on sitten keksinyt että Microsoft on tuhma kun ovat laittaneet Vistaan ja Office 2007:aan XPS-tuen. XPS on monilta osin laajempi ja parempi kuin PDF (esimerkiksi painotalot ovat kaivanneet monia parannuksia ja niihin on XPS:ssä puututtu) ja vieläpä XML:ää PDF-oksennuksen sijasta. Adobe itkee ja parkuu ja yrittää saada EUta mukaan kun Microsoftilla on isompi kaivuri hiekkalaatikolla.

Ehkäpä Adoben kannattaisi laittaa hieman paukkuja tuotekehitykseen ennemminkin. Muutama sata euroa siitä että saa PDF-tiedostoja tuotettua on aika järjetöntä. Ja tuossa aiemmassa Office-itkussahan selvästi totesivatkin että kukaan ei ostaisi heidän Acrobatiaan jos Officesta saa suoraan PDF:t pihalle.

Kyllä sinne PDF:ään tungetaan 3D-malleja ja muita mutta vieläkään, vuonna 2006, ei Adobe Reader osaa avata tiedostoja joiden nimet ovat unicodea. Uskomatonta? Minustakin, mutta silti näin on. Kokeilkaapa laittaa tiedostonimeen vaikkapa hattu-s tai kyrillinen merkki kun käyttis muuten käyttää Windows-1252:a tai muuta. Adobe Reader sanoo nätisti filenotfoundit ja se siitä.

Puhumattakaan siitä että XPS menee avoimeksi standardiksi C#:n ja CLIn tapaan. PDF:ää Adobe ei ole halunnut missään nimessä tehdä standardiksi vaan pitää mustasukkaisesti siitä kiinni. Niin sitä pitää, ehkä joskus ei tarvitse tuskailla PDF-oksennuksia enää.

Comment

Videotesti sähköpostitse

16.11.2006 07.50 - asuminen 

Testataan sitten vielä videota sähköpostilla. Pitäisi toimia nätisti. Kuvassa muuten nautinnollisia vieraita joita parhaimmillaan lentelee talon yli 2-3 minuutin välein. Videon ääntä ei ole mitenkään muutettu, N70:n kuvaamana suoraan. Lentoaseman ja oikeusasteiden mielestä tämä ei ole häiritsevää ääntä ollenkaan.

Comment

Videotesti

16.11.2006 07.45 -

Videotesti Lifeblogin kautta...

Comment

Prismassa on hauskaa

11.11.2006 20.17 -

091120061110911200611009112006109

Joskus ostoksilla löytää mielenkiintoisia asioita. Tällä kertaa Prismassa oli kuntolaite joko rasvalla tai ilman, hyvä valikoima hirttoköysiä sekä kuvastotuotteena paita jota oli vain s-kokoisena. Ihmetyttää kuka s-kokoinen tuollaisen edes ostaisi ja miksi kokovalikoima on niin heikko.

Comment

N95-kilpailu, ehkä ei sittenkään...

11.11.2006 12.50 - mobiili 

Tuossa mietin tuohon N95-kisaan osallistumista mutta luinpa sitten hieman tarkemmin lisenssin johon suostuu automaattisesti kun lähettää mitä tahansa Nokialle:

By submitting, and upon such submission of, any information or materials such as feedback, data, text, software, music, sound, photographs, graphics, video, messages, answers, questions, comments, suggestions, scores, hints, strategies, concepts, designs, ideas, plans, orders, requests or the like, or any other materian ("Content") to Nokia or through the Site(s) and Services, for example, by e-mail, SMS and/or MMS, you license and grant Nokia and its affiliates and sub-licensees a non-exclusive, royalty-free and free of charge, perpetual, worldwide, irrevocable and fully sub-licensable right to use, reproduce, modify, adapt, communicate to the public, make available, publish, translate, copy, modify, adapt, create derivative works of, distribute, and display such Content or any concept described in it throughout the world in any media, product and/service, including, without limitation game decks, games, consoles, wireless devices, mobile phones and any related products, services and accessories, advertising, marketing and promotional materials, and digital reproductions, without compensation, restrictions on use, acknowledgement of source, accountabiliti or liability, and with waiver of all moral rights and rights of attribution, integrity and identity.

Eli siitä vain sitten antamaan Nokialle ilmaista softakehitystä ja ideoita, he voivat sitten tehdä niillä ihan mitä haluavat ja sinua ei mainita missään, sinulta ei kysytä mitään eikä sinulle makseta mitään. Kuulostaa varmasti yhden N95:n arvoiselta, vai mitä? Varsinkin kun tuotteen pitää olla muualla julkaisematon.

En siis itse tuohon osallistu enkä kyllä suosittele kenellekään muullekaan!

Comments (1) | Comment

eMSN-varoitus

10.11.2006 09.51 - mobiili 

On jo pitänyt aiemminkin mainita mutta aina unohtuu. Jotkut käyttävät innoissaan eMSN-sovellusta jolla saa MIDP2-tuellisiin puhelimiin MSN Messenger -yhteydet. Itse en suosittelisi käyttämään tätä sovellusta koska tunnuksesi ja salasanasi lähetetään salaamattomana heille ja he kirjautuvat puolestasi Messengeriin. Epäilen tämän olevan vieläpä käyttöehtojen vastaista mutta joka tapauksessa kannattaa kysyä haluatko antaa nämä tiedot ulkopuolisten käyttöön. Heidän sivuillaan tästä ei mainita edes FAQssa, tietenkään, tällöinhän kukaan ei uskaltaisi sovellusta käyttää.

Suosittelenkin että kerrotte kaikille tuota käyttäville että miettivät kahdesti kannattaako riskeerata.

Nokia Software Market muuten myy tuota tuotetta myös, he eivät varmaankaan J2ME-softien touhuistakaan pätkääkään välitä, taitaa olla rankemmat säädökset vain Symbian-softilla. Toisaalta, Forum Nokialla on linkki Guidelines-dokumenttiin Nokia Software Marketin osalta ja se kertoo vain 9210-softien sääntöjä. Kai siellä on jämähdetty siihen tasoon sitten... ];)

Comments (3) | Comment

Porttaus on tympeää

10.11.2006 08.13 - ohjelmointi 

Jos olisi köysi, voisin jo olla sen jatkona. Juuri mikään ei ole tympeämpää kuin portata koodia C#:sta C++:lle, vieläpä kun kohteena on Symbian. Tuli taas unohdettua sekin että RArray ei hyväksy sisäänsä ainakaan alle 32-bittisiä arvoja eli RArray<bool>, RArray<unsigned char>, RArray<unsigned short> eivät kelpaa missään nimessä vaan kupsahtavat saman tien (emulaattoriajossa ainakin, muistelen ettei laitteessakaan toimi). On se hienoa miten nämä on toteutettu oikein.

Ärsyttävintä silti on se että C#-koodissa tehdään paljon laskentaa ja muunnoksia. C++:ssa kun ei ole mitään "anna taulukon koko"-operaatioita jouduin itse tekemään sopivan templaatin joka käsittelee kaksiulotteisia taulukoita nätisti. Ja operaattoriylikuormitus []:lle ei sekään aina toimi nätisti. Puhumattakaan siitä että jos tarvitse dynaamisen version tuosta, pitää minun sitten tehdä (*taulukko)[1][20]. Oikein rumaa ja tympeää. Ja virhealtista, satuinpa yhteen kohtaan naputtamaan *(taulukko)[1][20] ja sinne osuessaan ajo kupsahti heti. Arh.

Osa koodista on myös pikaisesti tehtyä (eikä minun toimestani) joten siellä luotetaan nätisti roskienkeruuseen. C++:ssa taas kaikki pitäisi itse vapauttaa joten ihanaa käydä läpi koodi ja etsiä missä kaikkialla jätetään vapauttamatta muistia.

Argh. Ja tietenkään taulukkoja ei alusteta mitenkään, toisin kuin C#:ssa. Intit on aina nollia. C++:ssa yleisesti satunnaisdataa. Ja tietysti satunnaisesti sattui ensimmäisenä eteen tapaus jossa kaikki toimi ihan nätisti, sitten alkoi poksahdella ja tuli käytettyä aika pitkä aika etsiessä kaikkia kohtia joissa pitää alustaa ettei turhaan alusta kaikkia. Grh. Jopa J2ME olisi mukavampaa kuin tämä. Mutta eiköhän se pian tuosta valmistune, vaatii vaan paljon testausta sitten. Ja taas projekti viivästyy.

Comment

Wikipedia taas toimii

10.11.2006 08.02 - IT-ala 

Satuinpa lisäämään Wikipedian artikkeliin .NET Frameworkista korjauksen puheeseen managed-koodin hitaudesta jossa kerron managed-koodin olevan joskus nopeampaakin kuin natiivin johtuen JITtauksen paremmasta optimointitiedosta. Yllättäen muutaman tunnin päästä tämä oli poistettu maininnalla "If true at all, it is rare enough that it shouldn't be highlighted here." Ja kyseinen henkilö kuvaa itseään Wikipediassa näin: "I know some things about .NET." Sehän varmaankin sitten oikeuttaa poistamaan omaan arvomaailmaan sopimattomia faktoja?

Pitänee lisätä kommentti takaisin ja laittaa mukaan vaikka nämä linkit:

Ja nämä löytyivät parissa minuutissa, olen useita muitakin lukenut. Tuskin silti tuokaan asiaa auttaa kun joillain on vankkaa arvaustietoa, joka päihittää kaiken muun. Vahvistipa taas minun ja monien käsitystä siitä miten mielipidepohjainen Wikipedia on.

Comment

Parkkipaikan satoa

09.11.2006 09.37 -

pic

Näin siinä käy kun parkkeeraa Innopolin parkkiin. Surku että huomasin vasta nyt. Edessä taisi olla jonkin firman varaamat paikat, pitää käydä katsomassa. Fiksua jättää kertomatta että törmäsi. Nyt ainakin huudan jos tekijä selviää.

Comment

Saunalahden määräaikaiset sopimukset

08.11.2006 12.33 - kuluttaja mobiili 

Jo aiemmin tänä vuonna uutisoitiin Kuluttajaviraston puuttumisesta TeliaSonera Finlandin vuoden verran automaattisesti jatkuviin määräaikaisiin sopimuskausiin. Tuossa Digitodayn uutisessakin mainitaan että Elisa ja Saunalahti olisivat poistaneet moiset kokonaan myös. Näin ei selvästi silti ole koska sain juuri viestin vuoden sopimuskaudella olevasta palvelusta jossa sanottiin sopimuskauden jatkuvan automaattisesti vuoden eteenpäin jos en sitä nyt peruuta.

Lähetin jo Saunalahdelle kyselyä asiasta, näkee mitä vastaavat.

Comment

Allun grilliä testaten

07.11.2006 18.19 - ravintolat ruoka 

picpicpic

Tuli sitten vihdoin käytyä Allun grillillä, tuossa Mika Häkkisen vanhassa sponsorissa. Ruoka ei ollut kovin kummoista, olisin kaivannut enemmän pippuria kun molemmissa annoksissa oli olevinaan pippurikastike. Liha oli ok ja oikein medium. Hintataso normaalin ravintolan tasoa (13-17 € pihvit). Tuskin kovin usein tulee käytyä.

Comment

Lifeblog-lähetys

07.11.2006 16.50 - bloggaus ravintolat ruoka 

pic

Testataan nyt vielä HTML:n lähetystä. Kuvassa melko maukas valkosipulipihvi Chico'sista.


Ja sehän toimii nätisti. Siitä vain naputtamaan täkyjä käsin Lifeblogiin kännyssä jos tahtoo

Comment

Vedä suolta

07.11.2006 16.26 - mobiili terveys 

pic

Tällainen hempeä näyttelyesine löytyy Heurekasta tällä hetkellä. siitä vain vetämään. Testaan samalla Lifeblog-sovellusta, näyttää toimivan ihan hyvin Juttujen kanssa yhteen.


Ja vielä kun tuo kännyversio ulostaisi HTML:ää, pitää testata josko siihen voisi käsin kirjoittaa täkyjä vai tuleeko <p> ulos sen sijaan.

Comments (2) | Comment

N93 - kamera jolla ei voi kuvata ja muuta kivaa

07.11.2006 09.41 - mobiili 

Onkohan tämäkin kovin yleinen ongelma tämän laitteen kanssa vai mikähän on homman nimi. Netistä olin katsovinani että uusimmassa softassa (11.jotain) olisi korjattu kameran muistinkulutusta mutta eipä näytä kovin hyvältä. Kertokaa ihmeessä jos teillä tämä ilmenee tai ei ilmene, jos jollakulla edes tuota luuria on.

Kamerassa asetukset suurimmalla koolla (3Mpix). Jos mikä tahansa softa on taustalla auki (sähköposti, soitin jne), tulee ilmoitus ettei muisti riitä. Ja vaikka yksikään sovellus ei olisi auki voi ilmoitus tulla parin kuvan jälkeen. Ja yleensä parin kuvan jälkeen kamerasovellus jumittaa kuvan ottamiseen, kohdistus"neliö" muuttuu vain valkoiseksi ja se siitä.

Eli pitääköhän tässä formatoida koko luuri varmuuden vuoksi (vaikka senhän softapäivitys jo tekeekin) ja sitten seuraavaksi alkaa taas Nokian kanssa "keskustelemaan" tästä "ominaisuudesta" joka varmastikaan "ei haittaa ketään."

Myöskin laite tekee todella aliarvoista JPEG-kamaa (joko lukiessa tai kirjoittaessa), hyvin paljon on piikkejä ainakin omalta ruudulta katsottaessa. Pitäisi siirtää kuvia koneelle ja katsoa onko vika vain surkeassa lukutoteutuksessa.

Joka tapauksessa aika säälittävää ettei tällaisella vahvasti kuvaamiseen tarkoitetulla laitteella voi kuvia ottaa kuin heikommalla pikselimäärällä.

Sama ongelma muuten tulee heti esiin jos teet oman softan joka yrittää käyttää kameraa täysillä. Hienoa.


Toinen ärsyttävä "ominaisuus" on videokuvauksen katkeaminen puheluun. Haloo? Pitääkö tätä laitetta käyttää videokamerana vain ilman SIMmiä ja kantaa toista luuria mukana ettei vahingossa sitten katkea kuvaus juuri strategisella hetkellä? Asetusten paikka, Nokia?


Ja sitten se positiivinen asia: musiikkia kuuntelee, puhelu tulee. Musiikki loppuu, puheloit, katkaiset puhelun, musiikki jatkuu. Pop. Mutta vielä kun tämä olisi tehty kuten Windows Mobilessa eli tälle olisi vieläpä asetus eikä taas päätetä käyttäjän puolesta.


Soittosovelluksissa myös on jotain todella hämärää. Menin gallerian kautta musiikkikappalelistaan, loin kappalelistan, soittelin. Sitten meninkin suoraan Soitin-sovellukseen ja hupsista. Kappalelista ei näy siellä. Luodaanpa toinen samalla nimellä, ei onnistu kun on jo olemassa mutta eihän sitä voi silti näyttää. Hienoa! Gallerian kautta sen sijaan näkyy tämä uusikin.

Myöskin Soitin-sovelluksessa näkyy Nokian ihana välinpitämättömyys suomenkielisistä versioista (muistatteko valitukseni N70:n kamerasovelluksesta?). Meillä on sekä "kappalelista" että "toistolista." Mikä on ero ja miksi näin samanlaiset nimet? (ero on se, että kappalelista talletetaan puhelimeen multimediatietokoneeseen/muistikortille, toistolista taas on senhetkinen lista jota soitellaan)

Myöskin selaimessa on kohta "Haut", joka ei siis liity mitenkään tiedonhakemiseen vaan on loogisesti tietysti ladattavien tiedostojen lista.

Toisaalta, ei se mitään. SonyEricssonin selaimessa (joku multimediapuhelin, ei-symbian) laitat tiedoston lataukseen, ruutuun tulee tiedot. Valitset piilota, puhelin kysyy "katkaistaanko lataus?" ja jos vastaat ei, lataus katkaistaan. Muuten se vain piilotetaan. Eli juuri nurinkurin. Tätä sentään en ole löytänyt Nokialta.

Comments (2) | Comment

Aikatauluongelma

06.11.2006 02.09 - mobiili 

Nyt sitten tulikin ongelma. Tänään olisi sekä Mobile Monday, jossa asiaa Windows Mobilesta että VAMOSin Telematiikalla älykkyyttä liikenteeseen -seminaari. Ehtisi kyllä käydä ensin VAMOS-seminaarissa ja lähteä hieman ennen pois ja kiireellä keskustaan mutta sitten jäisi Heurekan näyttely katsomatta. Enkä ole itse asiassa ollut Heurekassakaan koskaan katsomassa näyttelyä, ainoastaan kerran käynyt myymässä näyteltävää sinne. Olisi sekin sitten koettu ja vieläpä ilmaiseksi.

Toisaalta Sysopen Digian höpinät ei kiinnosta, ei myöskään niin kauheasti jonkin puhelindistribuuttorin asiat tällä hetkellä. Joten ehkä VAMOSissa olisi enemmän kiinnostavaa asiaa.

Olisivat nyt vähän voineet katsoa etteivät laita moisia asioita päällekäin kalenteriini!


Enköhän sitten mene tuonne VAMOSin seminaariin ainakin aluksi katsomaan miltä näyttää. Jos on tylsää, voihan sitä siirtyä sitten toisaalle. Ja eiköhän Tero raportoi jos jotain mielenkiintoista MMssä tulee.

Comment

Tiedonsiirtoa ilman verkkoa

03.11.2006 07.07 - mobiili 

On se hienoa että Nokia on vihdoinkin keksinyt että puhelimen muistikortti voisi näkyä tietokoneessa ihan normaalina USB-massamuistina. Mikä taas on todella idioottimaista on se, että puhelin menee offline-tilaan, eli katkaisee puhelinverkon siksi aikaa kun sitä käyttää!

Kuka idiootti on keksinyt että puhelinverkko tarvitsee muistikortin? Vai onko tuo niin resurssi-intensiivistä ettei puhelin jaksa molempia? Tiedonsiirtokin tuntuu todella tahmealta, hakemistot vaihtuvat hitaasti jne. Ei oikein vakuuta. Ja puhelimella ei voi tehdä yhtään mitään sinä aikana kun tuo tila on päällä. Ei näin!

Haloo, Nokia. Selitystä? Korjausta? Ai niin, tuo on ominaisuus, ei vika. Samoin kuin Bluetooth-ongelmat varsinkin N73:ssa ja 6680:ssa.

Comment

Maintenance Release - 66 megaa pikkujuttuja?

01.11.2006 16.10 - mobiili ohjelmointi 

Nokia on julkistanut 3rd editionin SDK:sta Maintenance Releasen. Jos katsoo tuosta nootteja, seuraavia on muutettu:

 • TRK support for on-device-debugging
 • Platform security support in examples
 • Platform security documentation
 • SIP client application development environment including SIP server emulator
 • Http monitoring tool
 • System event generator tool
 • New additional web browser in emulator
 • RealPlayer in emulator
 • Improved S60 API documentation
 • Support for context sensitive S60 API help in CodeWarrior 3.1
 • Documentation as a Carbide.c++ plugin

Ja paketin koko? 66 megaa isompi kuin aiemmin. Että piti sitten pistää paremmaksi kuin aiemmin ihan väkisin.

Tuonkaan paketin kanssa en ole saanut komentoriviltä käännettyä millään emulaattorille softaa. Itkee kaikesta mahdollisesta. Ja Carbide.c++:aa ei tule ja Carbide.vs kun ei voi millään tulla VS.NET 2005:lle niin siinähän sitä sitten on. Visual Studio 2003:lla kun on ongelma asentua 64-bittiseen käyttikseen 2005:n jälkeen. Olisinpa tiennyt tämän ennen 2005:n asennusta.

Nooteissa on muutama vielä mielenkiintoisempi pätkä:

Note that the Camera API implementation is device-specific. The Camera API provided in the S60 platform SDK is not compatible with e.g. Nokia devices. Camera APIs for specific devices will possibly be released later in Forum Nokia.

Eli siis täh? Jos haluan tehdä softan joka käyttää kameraa, se ei sitten onnistukaan tällä SDK:lla? Ja ehkä mahdollisesti joskus saatetaan julkistaa sitten palikat joiden avulla onnistuu? Vai mitähän tässä yritetään sanoa? (Ei kai ainakaan sitä ettei kameraa voisi käyttää koska se onnistuu kyllä)

Emulator freezes if files are deployed into \private\10003a3f\import\apps.

Niin, miksi tuotakaan korjaamaan alkaa, parempi tehdä kiertoteitä.

Bluetooth USB dongles are not supported. Casira hardware and/or BrainBoxes PCMCIA family devices can be used.

No sepä kivaa, eihän kenelläkään ole normaaleja dongleja, kaikki käyttävät noita laitteita.

Emulator: None of the documented CTRL-ALT-SHIFT-debug key combinations work.

No sepä kiva. Enhän niitä olisikaan tarvinnut ikinä.

Tulisikohan pian sitten Maintenance Release for Maintenance Release jossa saataisi vähän asioita toimimaankin...?

Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu