Symbiatch - maailma on rikki

Nokia kertoo vitsejä

14.02.2005 22.32 - mobiili 

Nokian edustaja kertoi Soneran Best Developer -palkintotilaisuudessa erittäin huvittavan vitsin. Hänen mukaansa Nokialla ja Symbianilla on maailman paras ohjelmistoalusta, nimittäin Series 60. Jostain syystä tämä ei herättänyt huvitusta kovinkaan monessa henkilössä kuitenkaan.

Oikeasti tämä on kovinkin huvittavaa, sillä Series 60 on kasa eri Symbian-versioita epäyhteensopivilla kirjastoilla, näytön resoluutioilla ja värimäärillä. Eri versioille pitää tehdä omat versiot ohjelmista, esimerkiksi värimäärä aiheuttaa ongelmia, kameran käyttö on erilaista Symbian 6.x/7.x-sarjojen välillä, 6.x-sarjassa oli WAP-pino, 7.0:sta se poistettiin ja niin edelleen. Lista on erittäin pitkä.

Ja jos dokumentaatiota kaipaa, sitä on turha mistään kaivella. Nokian dokumentaatio on puutteellista ja muutenkin tuskallista lukea, paremmin saa selvää tutkimalla suoraan otsaketiedostoja. Esimerkit eivät aina käänny, emulaattorit jumittelevat ja ajavat koodia joka ei toimikaan puhelimessa, eikä vakiona edes sisällä verkkotukea. Puhumattakaan yleisesti kehitysvälineistä, jotka ovat purkalla kasatut perl-hässäkät ja käyttävät sitä sun tätä palikkaa apunaan.

Tätä Nokia siis pitää parhaana alustana. Voi miksi ei Microsoftin Windows CE -pohjaiset älypuhelimet lyö läpi, siellä olisi kunnon dokumentaatio ja kehitysvälineet. Jostain syystä vain valmistajat eivät sitä ota valikoimiinsa. Ja kuluttaja kärsii.

Comments (2) | Comment

EU rahastaa Microsoftia

01.02.2005 09.58 - EU IT-ala 

EU sai tahtonsa läpi, Microsoft maksaa sakot ja poistaa mediasoittimen Windowsista. Kaiken pitäisi siis olla täydellistä. Mutta ei sentään, elämmehän EUssa.

Nyt EU on ottanut hampaisiinsa Microsoftin kaavaileman nimen uudelle versiolle, Reduced Media Edition. Se ei kuulemma kelpaa, kun se antaa kuvan huonommasta versiosta, eikä kukaan halua moista ostaa. Yllätys! Eikö se ollut selvää alusta asti että kuluttaja kärsii, eikä halua mediasoitinta pois käyttöjärjestelmästä. Näköjään ei EUn virkamiehille.

Nyt sitten uhkaillaan uudella sakolla ja kuvitellaan sen auttavan. Huvittavinta koko hommassa on se, että suurimmat kuluttajakoneita tuottavat yritykset ovat jo pitkään toimittaneet koneiden mukana muitakin mediasoittimia kuin Windows Media Player, mutta tämä ei näköjään kelpaa. Ja lyödäänkö vetoa että laittavat vakioasennuksessa kuluttajille WMP:n kuten ennenkin. Joten mikä muuttui? EU sai rahaa turhien toimintojensa kattamiseen ja sai leikkiä jumalaa. Ja kuluttaja maksaa viulut. Näin sitä pitää, EU.

Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu