Symbiatch - maailma on rikki

Nokialla ei mene hyvin

30.12.2005 09.15 - mobiili 

Juuri kun Nokialle vahvistettiin jo aiemmin määrätyt yli 200 miljoonan euron sakot, tuli vielä uutinen Ruotsista kännyköiden myynnistä Telian myymälöissä. Kovasti jäi Nokia kakkoseksi Samsungille, puhumattakaan siitä, että top10:ssä puolet puhelimista oli SonyEricssonia, Nokiaa vain kaksi ja Samsungiakin kolme. Mutta mitä voi odottaa, kun SonyEricssonin peruspuhelimet vain ovat niin paljon parempia kuin Nokian?

Comments (2) | Comment

Adobe on ajan tasalla

20.12.2005 15.20 - IT-ala 

Olen tässä jo pari vuotta odotellut milloin Adobe pääsisi tälle vuosisadalle. Nimittäin Adobe Reader (muiden surkeuksiensa lisäksi) on niin ihana, että se ei osaa edes käyttää tiedostoniminä unicodea. NT-sarja on alusta asti käyttänyt sisäisesti unicodea, joten ei voi olla vaikeaa tukea sitä (välillä tuntuu että on vaikeampaa olla tukematta).

Eli mikä on ongelmana, kuulen monien kysyvän. No se, että minulla on sloveniankielisiä PDF-tiedostoja, joiden nimetkin ovat sloveniaksi. Eli niissä on hattuässiä ja muuta ihan normaalia. Eipä Adobe Reader osaa niitä avata kun tiedostonimi ei ole kelvollinen. Onpas kivaa. Onneksi on oma PDF-luin niin ei tarvitse moisten kanssa leikkiä.

Comments (2) | Comment

Nokian ja SonyEricssonin AT-komennot epätoimivia

20.12.2005 13.45 - mobiili 

Huomasin tuossa sellaisen mukavan asian, että esimerkiksi Nokia 6680 ei BT-modeemiyhteyden läpi AT-komentoja juteltaessa kerro oikeita tietoja ulos. Esimerkkinä seuraava: (ulkomuistista, luvut eivät välttämättä oikein)

AT+CREG=2
OK
AT+CREG?
+CREG: 0,1,"716F","F625"

Näyttää ihan hyvältä, eikös? Kyseessä kuitenkin on Elisan 3G-verkossa oleva puhelin, joka antaa API-funktioilla CIDiksi 4F625. Eli AT-komennon kautta annetaan vain alimmat 16 bittiä. Miksiköhän?

Ei sen puoleen, SonyEricssonin K600i antaa samassa kysymyksessä näin:

AT+CREG=2
OK
AT+CREG?
+CREG: 0,1,"6F71","0004F625"

Huomatkaa LACissa toisin päin olevat tavut. Miksiköhän ihmeessä näin taas? Myöskään +CSQ ei anna mitään tietoa signaalista SE:n luurissa, Nokian sentään antaa sen ulos.

Comment

Superstoren loppu

18.12.2005 12.41 -

Superstoren_loppu.jpg

PC Superstorekin meni nurin ja nyt on sitten saatavilla mukavasti toimitilaa seuraavalle...

Comment

6680 - Puhelin jolla ei voi soittaa

16.12.2005 08.03 - mobiili 

Nyt Nokia sitten on keksinyt sen: puhelin jolla ei voi soittaa! 6680 nimittäin on niin ihana, että kun käytän sitä 3G-verkossa, jonkin ajan kuluttua se päättää olla ottamatta vastaan puheluita, ei anna soittaa niitä ja pahimmillaan jumittuu jos yrittää. Olenkin jo pitkään miettinyt milloin Nokialta tulee moinen puhelin, joka ei siis ole puhelin. (vika ilmenee ainakin versiossa 02.04.15 ja 04.04.07)

En ole selvittänyt johtuuko 3G-verkosta jossa olen (Saunalahti, eli Elisan), mutta miksi puhelin jumittuisi soittoa yritettäessä vaikka verkko ei tottelisi? Samaa jumiutumista on ollut myös vanhoissa kommunikaattoreissa kuulemma.

Myöskin puhelin on muuten erittäin huono. Ihmettelin hetken miksi ohjelmat katoilevat eivätkä pysy päällä, sitten näin keskustelua verkossa asiasta ja tajusin asian todellakin olevan niin idioottimaisesti, että puhelin tappaa prosesseja jos muisti on vähissä. Ja onko se miten helposti vähissä? Verrataanpa 6260:aan:

 62606680
perustila81927088
TomTom 527921288
Opera 843643144
jmIrc61164144

Muistitila tutkittu FExplorerilla, eli se vie jonkin verran muistia itsessään, ei kuitenkaan paljoa kuten perustilasta voi päätellä. Lisään listaan vielä muutamia muita sovelluksia, mutta varsinkin jmIrc näyttää, että jotain nyt on vialla jos puolet muistista menee pienen J2ME-IRC-asiakasohjelman käyttöön. 6260:ssa menee vain neljännes. Miksiköhän? Tämä kuitenkin todistaa sen, että jos käynnistän jmIrcin ja haluan samalla navigoida TomTomilla, en pysty sitä tekemään 6680:lla mutta 6260 suoriutuu tästä mainiosti. Kummallakaan ei silti pysty navigoimaan ja surffaamaan samanaikaisesti, joka mielestäni olisi aika peruskamaa kyllä.

Nämä kun lisää sähköpostiohjelman sekoiluihin ja siihen, että vieläkään ei ole olemassa mitään muuta tapaa laittaa puhelimeen hälytys kuin tehdä siitä "kokous" (kaikkihan ne kokouksia ovat" sekä syntymäpäivistä hälytetään keskiyöllä, saadaan puhelin, jolla ei voi soittaa, jolla ei voi ajaa kuin yhtä ohjelmaa kerrallaan, jonka PIM-ominaisuudet ovat marginaaliset jne. Helposti kannattaa sijoittaa yli 400 euroa tähän vehkeeseen. Mutta onhan siinä 3G.

Pitänee yrittää kaivaa joku henkilö Nokialta joka viitsisi/saisi/haluaisi tähänkin asiaan vastata, alkaa olla sen verran jo vakavia vikoja ja puutteita kalliissa tuotteissa etten tajua miten softapäivityksissäkään ei näihin puututa. Ottaisivat edes minut testaajaksi laitteilleen kun niin helposti niistä löydän vikoja.


18.12.2005: Näköjään muillakin samoja ongelmia verkosta tippumisen kanssa, joten ei ole verkosta tosiaan kiinni. Nokiallakin ollut tiedossa selvästi alusta asti, mutta eipä ole viitsineet korjata asiaa.

Comments (5) | Comment

6680:n postiohjelma käyttäytyy myös huonosti

08.12.2005 12.18 - mobiili 

Aiemmin kirjoitin kuinka 9500:n postiohjelma tuhoaa vääriä viestejä. Nyt sitten huomasin, että 6680 tekee ihan samaa. Jos satut tuhoamaan pari viestiä toisella ohjelmalla, saat pari uutta viestiä, 6680 ei tajua mitään tapahtuneen eikä näytä näitä uusia viestejä listalla. Jos valitset jonkun viestin luettavaksi, lataa se palvelimelta ihan väärän viestin ja tuhotessa tuhoaa. Miten ihmeessä näin surkea ohjelma on päässyt läpi ja vielä useisiin puhelimiin?

Comments (1) | Comment

Nokia taitaa käyttöliittymät

05.12.2005 08.24 - mobiili 

Tulipa taas sitten huomattua uusi ihanuus käyttöliittymäsuunnittelussa 7710:n harhaanjohtavien nappuloiden lisäksi. 9500:ssa kun valitset BT-laitetta jolle haluat tiedoston lähettää, on vakiovalintana "Etsi uudestaan." Jos olet jo löytänyt laitteet listaan, liikut listassa ja painat enteriä tai OK-nappia, tietystihän se laite valitaan ja tiedosto alkaa viuhua eteenpäin? Väärin. Tällöin tietystikin valitaan se vakiovalinta, eli etsitään lisää laitteita! Jos haluat oikeasti tiedoston lähettää, pitääkin painaa toista pehmonäppäintä. Erittäin loogista ja hienoa.

Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu