Symbiatch - maailma on rikki

6680 - Puhelin jolla ei voi soittaa

16.12.2005 08.03 - mobiili 

Nyt Nokia sitten on keksinyt sen: puhelin jolla ei voi soittaa! 6680 nimittäin on niin ihana, että kun käytän sitä 3G-verkossa, jonkin ajan kuluttua se päättää olla ottamatta vastaan puheluita, ei anna soittaa niitä ja pahimmillaan jumittuu jos yrittää. Olenkin jo pitkään miettinyt milloin Nokialta tulee moinen puhelin, joka ei siis ole puhelin. (vika ilmenee ainakin versiossa 02.04.15 ja 04.04.07)

En ole selvittänyt johtuuko 3G-verkosta jossa olen (Saunalahti, eli Elisan), mutta miksi puhelin jumittuisi soittoa yritettäessä vaikka verkko ei tottelisi? Samaa jumiutumista on ollut myös vanhoissa kommunikaattoreissa kuulemma.

Myöskin puhelin on muuten erittäin huono. Ihmettelin hetken miksi ohjelmat katoilevat eivätkä pysy päällä, sitten näin keskustelua verkossa asiasta ja tajusin asian todellakin olevan niin idioottimaisesti, että puhelin tappaa prosesseja jos muisti on vähissä. Ja onko se miten helposti vähissä? Verrataanpa 6260:aan:

 62606680
perustila81927088
TomTom 527921288
Opera 843643144
jmIrc61164144

Muistitila tutkittu FExplorerilla, eli se vie jonkin verran muistia itsessään, ei kuitenkaan paljoa kuten perustilasta voi päätellä. Lisään listaan vielä muutamia muita sovelluksia, mutta varsinkin jmIrc näyttää, että jotain nyt on vialla jos puolet muistista menee pienen J2ME-IRC-asiakasohjelman käyttöön. 6260:ssa menee vain neljännes. Miksiköhän? Tämä kuitenkin todistaa sen, että jos käynnistän jmIrcin ja haluan samalla navigoida TomTomilla, en pysty sitä tekemään 6680:lla mutta 6260 suoriutuu tästä mainiosti. Kummallakaan ei silti pysty navigoimaan ja surffaamaan samanaikaisesti, joka mielestäni olisi aika peruskamaa kyllä.

Nämä kun lisää sähköpostiohjelman sekoiluihin ja siihen, että vieläkään ei ole olemassa mitään muuta tapaa laittaa puhelimeen hälytys kuin tehdä siitä "kokous" (kaikkihan ne kokouksia ovat" sekä syntymäpäivistä hälytetään keskiyöllä, saadaan puhelin, jolla ei voi soittaa, jolla ei voi ajaa kuin yhtä ohjelmaa kerrallaan, jonka PIM-ominaisuudet ovat marginaaliset jne. Helposti kannattaa sijoittaa yli 400 euroa tähän vehkeeseen. Mutta onhan siinä 3G.

Pitänee yrittää kaivaa joku henkilö Nokialta joka viitsisi/saisi/haluaisi tähänkin asiaan vastata, alkaa olla sen verran jo vakavia vikoja ja puutteita kalliissa tuotteissa etten tajua miten softapäivityksissäkään ei näihin puututa. Ottaisivat edes minut testaajaksi laitteilleen kun niin helposti niistä löydän vikoja.


18.12.2005: Näköjään muillakin samoja ongelmia verkosta tippumisen kanssa, joten ei ole verkosta tosiaan kiinni. Nokiallakin ollut tiedossa selvästi alusta asti, mutta eipä ole viitsineet korjata asiaa.

Comment

Comments

T (anon, 20.12.2005 15.10)

Ongelmat kuulostavat erittäin tutuilta verrattuna omaan 6630:n soneran liittymällä.

Henrikki (anon, 23.12.2005 10.06)

Ongelmasta pääsee eroon siten, että laittaa verkkoyhteyksissä asetukseksi GSM-tilan.

Puhelin toimii siten ongelmitta. Nokiaa voi tietysti haukkua, mutta operaattoreiden 3g verkon kattavuus on istä tasoa, että en yhtään ihmettele, jos sillä olisi vaikutusta puhelimen toimintaan.

Oma kokemukseni esim. Soneran verkosta on ollut se, että edes hesan keskustassa ei ole joka paikassa 3G verkko saatavilla.

GSM-tilassa ei juuri häviä tiedonsiirtonopeuksissakaan. #G:n latenssi on sitä luokkaa ainakin Soneralla (saatanan tunarit!), että minkä edge on käytännössä vielää kohtuu kokoisissakin siirroissa 3g:tä nopeampi.

Symbiatch (23.12.2005 16.13)

Eroon pääsee tosiaan käyttämällä 2G:tä, mutta jostain syystä ei oikein innosta se, että puheluiden aikana katoaa verkko, tiedonsiirtonopeus on kuudesosa siitä mitä voisi olla jne. Itse kun olen saanut kaikkialla kokeillessani ~300kbps 3G:n läpi mukavasti. 2G:llä vain satunnaisesti noussut 100kbps paikkeille.

Ja verkkoa ei voi syyttää siitä, että puhelin jumittuu kun sillä yrittää soittaa. Puhelimen pitää toimia vaikka verkolle tapahtuisi mitä. Jostain syystä esimerkiksi kokeilemillani SEn 3G-puhelimilla ei moista jumittelua tai verkosta tippumista esiinny, pitäisiköhän Nokian kysyä länsinaapurista hieman vinkkejä miten asian saa tehtyä?

Itselläni 3G:n latenssi on (paikallaan pysyttäessä) Elisan verkossa ollut (pingillä testattuna Funetiin) ~160ms, joka on vallan hyvä. 2G:llä vähintään tuplat tuosta. Helsingin keskustassa kyllä minullakin joskus puhelun aikana tippuu 2G:hen, tiedä sitten mikä on syynä. Verkko ei kuitenkaan koskaan ole ollut sekaisin tai rikki, ainoastaan puhelin.

Henrikki (anon, 25.12.2005 18.00)

Omat kokemukseni ovat tosiaan vain Soneralta...ja operaattorin verkko ei tosiaan vakuuta. Jos SE:t toimivat moitteetta, niin sitten voidaan ehkä osoittaa syytävä sormi Nokiaan kohti.

Sanon ehkä, koska sun osalta täytyy aina epäillä, pystytkö lainkaan esittämään puolueettomia kommentteja yhtiön tuotteista..:)

Hyviä pyhiä toivotellen..

Symbiatch (02.01.2006 11.53)

Mitä, miten kukaan voi epäillä puolueettomuuttani? :o

SE-luurien osalta tosiaan kokemukseni eivät ole laajoja, mutta parin mallin käyttökokemuksilla ei tällaisia jumituksia ole tullut. Ja tosiaan se, että tämä Nokian malli jumittuu Elisan, Vodafonen ja Soneran verkossa viittaa suoraan laiteongelmaan.

Muuten, kukas on toimittanutkaan Vodafonen, Soneran ja Elisan 3G-verkkojen tekniikan? Nokia tietysti (en tiedä onko kaikkialle Vodafonen verkkoon, mutta tuskin kauheasti vaihtelee). Joten luulisi nyt toimivan yhteen.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu