Symbiatch - maailma on rikki

Applen uusi hieno kartta

19.09.2012 19.49 - mobiili 

Apple uudisti iOS6:ssa karttapalvelunsa. Sitä on hehkutettu kovasti, mutta eipä se Suomessa ainakaan vakuuta...

Alunperin hain Unioninkatu 48:aa, mutta kuvakaappaukseen vahingossa otin 45:n. Tilanne silti sama.

Luulin tietäväni missä tuo paikka on, mutta tarkistaessani (silloin betalla) jouduin miettimään olenko väärässä sittenkin. Apple sanoo tuon olevan "arviolta" siis tuolla Senaatintorin läheisyydessä. Oikeasti osoite on Pitkänsillan vieressä, sellaiset kymmenisen korttelia pielessä.

Tokihan tällaista voi sattua, jos katu on uusi tai siitä ei ole kauheasti tietoja. Mutta Unioninkatu on kuitenkin ollut ihan muutaman vuoden Helsingissä, ja kyse on kuitenkin Helsingistä. Miten tällainen moka on päässyt sattumaan? Kenellä ei ole tiedoissaan Unioninkadun osoitteita?

En heti löytänyt muita puutteellisia katuja, mutta toki niitä voi olla.

Muutenkin tuo Applen kartan ulkoasu on hyvin karu. Jotain satunnaisia puistoalueita vihreällä, muuten yksiväristä. Kai se siitä ehkä joskus muuttuu ja jossain päin maailmaa sisältää enemmän tietoa...

Päivitys: Unohtui ihan kertoa sekin, että vaikkapa Porissa haettaessa rautatieasemaa, löytyvät lähimmät Tampereelta ja Turusta. Ei ehkä ihan mitä halutaan. Joissain paikoissa on uutisoitu näitä "Helsingissä kun hakee Oulua löytyy vain firmoja, ei kaupunkia", mutta se on toisaalta ymmärrettävää: kyseessä on lähihaku. Sen sijaan jos haen reitin ja kirjoitan Oulu, tulee toisena Oulu, Finland ja reitti menee juuri minne pitääkin. Että valitus on vähän turhaa...

Comment

Comments

Jarkko (anon, 20.09.2012 09.55)

Kai klikkasit tuon sinisen nuolen takaa löytyvää "Report a problem":ia, jonka jälkeen voi osoittaa, missä osoite oikeasti sijaitsee? En minä sitä, että käyttäjillä olisi velvollisuus näitä korjailla, mutta on ainakin mielenkiintoista seurata, menevätkö korjausehdotukset läpi ja millä aikataululla.

Tuollainen virhehän saattaisi johtua siitä, että joko tieaineistossa ei ole ko. tielle talonumeroita, tai algoritmi jostain syystä muuten haluaa sijoittaa pienimmän talonumeron tien alkuun, isoimman loppuun, ja muut tasavälein siihen matkan varrelle. Plussaa Applelle kuitenkin siitä, että se kertoo tuloksen olevan keskimääräinen.

En ole ehtinyt tarkemmin tutkia, mutta ainakin Mannerheimintielle tulee myös näitä "Approximate Locationeita". Muutaman muunkin löysin.

symbiatch (20.09.2012 11.49)

Yritin lähettää korjausta, mutta pääsin vain kohtaan, jossa piti raahata neula oikeaan kohtaan. Ihan kiva, mutta en kyllä millään onnistunut neulaa liikuttamaan. Enkä tajua miksi se pitäisi raahata, eikö helpompaa olisi vain tökätä oikeaa kohtaa?

Eli ei pääse katsomaan korjaantuuko asia tuota kautta.

Selkeästi tuossa tosiaan puuttuu koko numerointidata, koska kaikki Unioninkadun osoitteet tulevat samaan pisteeseen. Interpolointia ei edes yritetä.

Jarkko (anon, 21.09.2012 09.40)

Aivan, ohje käskee raahata, mutta se ei minullekaan toiminut. Muistaakseni oikeaa paikkaa n. sekunnin verran kartalta painamalla nasta siirtyi oikeaan paikkaan.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu