Symbiatch - maailma on rikki

TV-maksu nettiliittymästä?

23.01.2007 12.15 - kuluttaja televisio 

Maxinetti on nyt julkistanut TV-palvelun kaikille nettikäyttäjilleen. Pelkkä selain riittää ja vapaat kanavat näkyvät. Tämä herättää mielenkiintoisen kysymyksen: mitenkäs TV-maksu?

Lain määritys:

televisiolla [tarkoitetaan] televisio-ohjelmistojen vastaanottoon ja seuraamiseen tarkoitettua laitetta tai laiteyhdistelmää;
television käyttämisellä [tarkoitetaan] televisio-ohjelmien vastaanottamista televisiolla taikka television pitämistä tai säilyttämistä siten, että se koska tahansa on vähäisin toimin käytettävissä televisio-ohjelmien vastaanottamiseen

Tietokone ei sinänsä ole tarkoitettu televisio-ohjelmien vastaanottoon, mutta mahdollistaa sen. Pitänee kysyä Viestintävirastolta miten asia on, joutuvatko pian kaikki Maxinetin asiakkaat TV-maksun piiriin vaikkeivät ikinä katsoisi televisio-ohjelmia eivätkä omistaisi muuta katseluun tarkoitettua laitetta.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

PetskuH (anon, 23.01.2007 15.43)

Tilanne meneisi periaatteessa vielä hassummaksi, jos vapaat kanavat tarjottaisiin netissä ilmaiseksi kenelle tahansa niin, että edelleenlähetyskulut kustannetaan mainostuloilla. Ei taida tosin olla tekijänoikeuksien takia mahdollista, mutta kuitenkin.

PetskuH (anon, 29.01.2007 14.24)

Maxinetin palvelun käyttämisestä joutuu nyt siis maksamaan tv-maksun.

http://www.tietoviikko.fi/doc.te?f_id=1104046
http://www.digitoday.fi/page.php?page_id=11&news_id=20072313

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu