Symbiatch - maailma on rikki

Navicoreko hyvä?

01.07.2005 17.40 - mobiili 

Testailinpa tuttavan hankkimaa Navicorea kun sitä on hehkutettu niin kauheasti. Eipä kovasti vakuuttanut tämä softa kyllä minua.

Kaikkia virheitä en aio edes kertoa, koska en tee ilmaistyötä moiselle firmalle. Tietysti onhan kyseessä vasta toinen versio, joten kai kehitystä joskus tapahtuu. Välttämättä ei, kun kerran itsekin huomasin suurimman osan virheistä jo vartin käytöllä.

Selkeitä törkeitä virheitä olivat esimerkiksi ehdotus kääntyä Sallinkadulta Mannerheimintielle vasemmalle, vaikka liikennemerkit sen kieltävät. Samoin monesti jos ajat ohi siitä mistä käskee mennä, tulee heti "yritä tehdä U-käännös." Ajapa nelostietä niin softa hokee koko ajan "kilometrin päästä pidä vasen kaista", jonka jälkeen "400 metrin päästä pidä vasen kaista" ja sen jälkeen tietysti "pidä vasen kaista." Mieti kun ajat useamman kilometrin tätä tietä ja softa koko ajan huutelee moisia, ihan kuin olisi ollut mielessä vaihtaa kaistaa. Vasen kaista muuten tarkoittaa oikeasti "joku muu kuin liittymään menevä kaista", ei oikeasti vasemmanpuoleisin kaista.

Kieliasusta sen verran, että puhujat sanovat "ota liittymä vasemmalle." Tarkoittavatko nyt kännyliittymää vai nettiliittymää, mitä muita liittymiä voi ottaa? Ja Salovaara on rasittava. Muut puhujat (Sani, Taru Valkeapää ja Tuomas Reunanen [Salattujen Elämien Ami]) puhuvat paljon rauhallisemmin ja neutraalimmin. Puheet muuten tulevat myös siten, että vähän väliä jää alusta pätkä pois. Eli "stä oikealle." Hyvä homma.

Turussa päin ohjelma myös ehdotti oikealle kaistalle ryhmitystä oikealle mennessä ja oikealla kaistalla olisi pakollinen kääntyminen oikealle. Hienoa. Reitti mökiltä keskeltä metsää Turun lähistölle löysi nopeimpana reittinä 40 km / 30 min -reitin, kun pyysi etsimään lyhyemmän reitin, löytyi 35 km / 25 min -reitti. Kai sitten 30 minuuttia on nopeampi aika kuin 25 minuuttia tekijöiden mielestä.

Niin ja tietysti kun kyseessä on suomalainen tuote, tarkoitettu myös suomalaisille jne, luulisi tuossa otetun huomioon tämä. Mutta etsipä reitti vaikkapa Kööpenhaminaan. Softa sanoo ettei tunne sellaista paikkaa kuin Kööpenhamina. Ei tietenkään, sehän on København. Kaikkihan sen tietävät. Samoin Tukholma on Stockholm jne. Eli on otettu jokaisen maan paikannimet vain sen maan omassa kirjoitusasussa. Halpaa ja helppoa, muttei yhtään kivaa käyttäjälle.

Kielistä puheenollen, softa ottaa kielen puhelimen kielestä. Entäs kun tanskalainen tuttavani haluaisi käyttää softaa välillä kun minä en käytä? Pitäisi bootata puhelin jatkuvasti kun vaihtaa kieltä. Mutta kun puhelimessa ei edes tanskaa löydy kielivalikoimista, ei sitä voi siis käyttää. Virheellistä mainontaa siis, Navicorelta voisi kysyä korjaavatko kun kerran lisenssiehdoissa lupaavat korjata dokumentaation mukaiseksi. Vai jättävätkö korjaamatta kun eihän siellä sanota, että se puhuisi tanskaa kaikille?

Kyllä tuosta hyötyäkin oli, esimerkiksi kun piti löytää eräs firma Suomenojalta (seuraavassa jutussa muuten tästä asiaa), oli ihan mukava kun sai ohjeet tuosta. Mieluummin melkein olisin silti ollut ilman puheita, kun niissä ei ole kaikkea tarpeellista ja osaa hoetaan ihan liikaa.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

EEE (anon, 07.08.2005 19.57)

Ja sulla on sentään uusi versio. Minulla on toukokuussa ostettu versio joka oli vissiin vanha jo ostaessa. Päivityksen saa kun ostaa uuden ???

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu