Symbiatch - maailma on rikki

Nokia kertoo vitsejä

14.02.2005 22.32 - mobiili 

Nokian edustaja kertoi Soneran Best Developer -palkintotilaisuudessa erittäin huvittavan vitsin. Hänen mukaansa Nokialla ja Symbianilla on maailman paras ohjelmistoalusta, nimittäin Series 60. Jostain syystä tämä ei herättänyt huvitusta kovinkaan monessa henkilössä kuitenkaan.

Oikeasti tämä on kovinkin huvittavaa, sillä Series 60 on kasa eri Symbian-versioita epäyhteensopivilla kirjastoilla, näytön resoluutioilla ja värimäärillä. Eri versioille pitää tehdä omat versiot ohjelmista, esimerkiksi värimäärä aiheuttaa ongelmia, kameran käyttö on erilaista Symbian 6.x/7.x-sarjojen välillä, 6.x-sarjassa oli WAP-pino, 7.0:sta se poistettiin ja niin edelleen. Lista on erittäin pitkä.

Ja jos dokumentaatiota kaipaa, sitä on turha mistään kaivella. Nokian dokumentaatio on puutteellista ja muutenkin tuskallista lukea, paremmin saa selvää tutkimalla suoraan otsaketiedostoja. Esimerkit eivät aina käänny, emulaattorit jumittelevat ja ajavat koodia joka ei toimikaan puhelimessa, eikä vakiona edes sisällä verkkotukea. Puhumattakaan yleisesti kehitysvälineistä, jotka ovat purkalla kasatut perl-hässäkät ja käyttävät sitä sun tätä palikkaa apunaan.

Tätä Nokia siis pitää parhaana alustana. Voi miksi ei Microsoftin Windows CE -pohjaiset älypuhelimet lyö läpi, siellä olisi kunnon dokumentaatio ja kehitysvälineet. Jostain syystä vain valmistajat eivät sitä ota valikoimiinsa. Ja kuluttaja kärsii.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Katkeroitunut kaveri taidat olla, eikö noksu ottanut töihin (anon, 14.04.2005 08.41)

Teeppäs joskus oikein todellista duunia .net kehitysympäristöllä niin tajuat, että ei sekään niin loistava ole eikä dokumentitkään aina niin loistavia ole. Ai niin, MS:tin tuotteethan pysyvät aina viimeisen päälle samanlaisina, vai mitä? kuten esim win käyttöjärjestelmät joissa kaikki rajapinnat ja toiminnallisuudet toimivat identtisesti versiosta riippumatta?? just joo, eiköhän olisi aika sinunkin aukaista silmät.

Symbiatch (anon, 15.04.2005 07.15)

No kerropa jokin Win32APIn funktio joka on muuttunut? Uusia tulee, mutta vanhat toimivat. Ihan ne ensimmäisetkin. Ja toimivat vieläpä WinCEssäkin samat. Samoin ensimmäisellä DirectX:llä tehdyt sovellukset toimivat mainiosti uusimmissakin järjestelmissä. Eli iskepä nyt faktaa kehiin ensimmäisenä, .NETillä kehitän päivittäin. Täydellinen ei mikään ole, mutta eipä rajapinnat katoile noin vaan, kuten Symbianissa. Pelkästään Nokian puhelimiin jos haluat softan tehdä joudut pahimmillaan tekemään viisi eri versiota ihan vain rajapintojen takia. Win32APIlla yhden (joka saattaa toimia kaiken lisäksi vielä uudelleenkääntämällä suoraan WinCE-laitteissakin), .NET CF:llä yhden. Javalla muutama.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu