Symbiatch - maailma on rikki

Jaiku, Google ja Nokia

10.10.2007 12.45 - mobiili 

Google sitten osti Jaikun. Onnea "pojille" menestyksestä minunkin puolestani. Mutta mielenkiintoista on tämä kauhea uutis- ja spekulaatiovyöry joka tästä kaupasta sai alkunsa.

Talouselämä otsikoikin jo Vapise Nokia, Google osti Jaikun. Eli pitävät tätä niin isona asiana, että Nokiankin pitäisi pelätä. Hieman ihmetyttää. Ja kirjoittavat jopa näin rankasti: "Ostos liittyy Googlen suunnitelmaan kehittää oma kännyköiden käyttöjärjestelmä. Nokia saa Googlesta kovan kilpailijan." Jahas, onko Google moisenkin jo paljastanut tekevänsä? Spekulaatiotahan on, mutta se on eri asia. Ja pitäisikö Nokian muka pelätä tällaisen takia?

Kommentoivat myös "Nokia osti jättikaupalla karttayhtiö Navteqin ... Google vastaa hyökkäämällä ja ostamalla Jaikun." Ihanko luulevat että parissa päivässä Google vetää neuvottelut läpi kun saa kuulla Nokian ostoksista? Jospa nyt ei ihan.

Taloussanomat taas otsikoi Googlen maajohtaja tyytyväinen Jaiku-kauppaan ja sanoo jopa "Hänen [maajohtaja Kokon] mukaansa on mahdollista, että tämä kauppa on vain päänavaus ja Google tekee muitakin kauppoja Suomessa." Tätä en kommentoi itse vielä... ;)

Aika rankkaa spekulaatiota siis on menossa. Ei kylläkään mitään uutta että suomalainen mukamastietävä talous- ja tietotekniikkalehdistö takertuu asioihin ja kuvittelee tietävänsä jotain. Yleensä eivät tiedä, mutta saahan sillä myytyä lehtiä...

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Zache (anon, 10.10.2007 18.09)

Eikös Google omasta linuxpohjaisesta kännyalustasta ole puhunut New York Timesissä, mutta en silti sitä näkisi Nokian kilpailijana. Pitkällä tähtäimella Nokia on vaan tyytyväinen kun pääsee Symbianista eroon ja jos Google kehittää koko linux alustaa siihen suuntaan niin tuskin isossa N:ssäkään sen päälle sylkevät.

symbiatch (10.10.2007 21.22)

Näinpä. Ärsyttää kovasti kun yrittävät väkisin nyt saada jotain ihme taistelua kaikkien välille täällä. En ole seurannut ulkomaista mediaa onko siellä samanlaista vetoa.

Mutta tulevaisuus näkee miten käy, poistuminen Symbianista olisi kaikille hyvä vaihtoehto, kunhan sitten vaihtoehtoalustalla asiat tehtäisi edes jotenkin oikein. Siirtyminen toiseen suljettuun ja rajoitettuun alustaan ei paljoa lämmittäisi. Tai ehkä käyttäjiä jos itse puhelin ei tilttailisi koko ajan.

(anon, 10.10.2007 23.21)

"Siirtyminen toiseen suljettuun ja rajoitettuun alustaan ei paljoa lämmittäisi."

Tästä voidaankin tehdä se johtopäätös, että milloin MS lähtee samoille linjoille kuin nämä Symbian veijaritkin?

Olisi todella suuri menetys "Developer"-maailmalle, josko MS ryhtyisi toteuttamaan ohjelmistojen kehitysmaailman rajoituksia osallaan kuten Symbian/Nokia/operaattorit ovat tehneet turvatessaan markkinoitaan.

Toivottavasti Windows Desktop/Server/Mobile... ympäristöt eivät lähde sellaiseen toimintaan, että ryhtyisivät rajoittamaan kolmansien osapuolien ohjelmistojen kehitystä kuten Nokia/Symbian on tehnyt.

Nokia kasaa puhelimia ja MS tekee ohjelmistoja ohjelmistojen kehittäjille. Vissi ero kaiketi?

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu