Symbiatch - maailma on rikki

Forum Nokia Enhanced Community Services

15.10.2007 16.49 - mobiili 

FN Online Community sisältää tällä hetkellä keskustelufoorumin (5-6 vuotta jo ollut), blogeja on ollut 1,5 vuotta ja wiki puolisen vuotta. Blogeja ei kauheasti ole käytetty mutta wikiin on aika paljon kirjoiteltu artikkeleita kyllä. Homma on kuitenkin aika levällään ja jo kesäkuussa Singaporessa oli puhetta että näitä oltaisi hieman yhdistämässä, ehkäpä nyt nähdään hieman enemmän äksöniä.

Uhkailevat että kehittäjien merkitys dokumentaatiossa, sen julkituonnissa jne kasvaisi. Toivottavasti. Nyt ollaan kuitenkin tekemässä yhtenäistämistä ulkoasullisesti ja muutenkin, jotta nämä kaikki osiot tuntuisivat enemmän Forum Nokialta, eikä vain satunnaisilta osilta. Vlogging ja podcasting -tuet myös kun siirtyvät ouppensorsa-alustaan nykyisestä.

Etusivu on tietysti portskaalityyppinen, siinä näytetään uusimmat videot, podcastit, wikiartikkelit jne. Eli siis jopa hyödyllinen portskaali. Näytti olevan paikka Daily Cartoonillekin, toivottavasti ei mitään tylsää kamaa.

Foorumi ja wiki jne toimivat samalla alustalla kuin aina ennenkin, joten niissä ei muutosta. Foorumille olisi ehkä kaivannut hieman jotain paranusta, mutta meneehän se noinkin. Haku ainakin voisi toimia paremmin.

Blogien vähäinen suosio selittynee silläkin, että aika monella on omia sivustojaan, kuten minullakin tämä. Ei siinä sitten välttämättä jaksa kopioida (ja ehkä jopa kääntää toiselle kielelle) samoja höpinöitä moneen paikkaan. Tällaisia ominaisuuksia ollaan tutkimassa ja ehdotuksia otettiin vastaan mieluusti. Tietysti ensimmäisenä on hyvä saada ulos perustoiminnot eikä yrittää saada kaikkea kerralla.

Statistiikkoja ollaan saamassa, mutta fiksuna firmana Nokia ei salli Google Analyticsin käyttöä koska se antaa liikaa informaatiota Googlelle. Vielä kun useammat ymmärtäisivät tämän.

Yksi kommentti tuli siitä että ulkoasu näyttää niin tylsältä ja muuttumattomalta. Keskustelujen pitäisi olla alati muuttuvia ja flässiä ja hip ja hop ja pop (ainakin herkkusienet tietävät kuka on kyseessä), mutta yllättäen kaikki muut olivat täysin eri mieltä. Viimeinen kommentti summasi kaiken: kyseessä on työkalu, josta pitää löytyä tietoa. Sen ei tarvitse olla nätti, kaikki liikkuva vain vie huomion muualle (itsekin tämän sanoin heti ensimmäisenä) ja jos sivuja voi kustomoida, ei pian osaakaan etsiä sitä oikeaa tietoa jos pitää auttaa jotakuta ja sivusto on ihan erilainen.

Yksi tärkeä asia on myös tietolähteiden vähentäminen. Nythän tietoa voi olla Forum Nokian ladattavissa tiedostoissa, helpeissä, wikissä, keskusteluissa, blogeissa jne. Pitäisi vähentää määrää ja yhtenäistää tavaraa.

Suunnitteilla on C++ Developers' Library, jossa kaikki data olisi vepissä eikä kasana PDF-dokuja. Myöskin tulossa joskus olisi sitten Java, Web ja Flash -kirjastot. Hyvä idea. Ja linkkauksia eestaas kunhan moisia saadaan tehtyä.

Työtä tehdään myös sen eteen että saataisi yhdistettyä nykyiset API-helpit. Tällä hetkelläkän S60 SDKiden mukana tulee kaksi "päähelppiä", toisessa on Symbianin dokumentaatio ja toisessa on S60-spesifinen dokumentaatio. Mutta ongelma on se, että molemmista pitää hakea jos ei tiedä kummassa tieto on ja koska Nokia muokkaa myös Symbianin luomia osioita, kaikki Symbian-dokumentaation mukaiset asiat eivät toimi eivätkä välttämättä edes käänny. Tämän yhtenäistäminen kuitenkin vie kauan eikä tapahdu ainakaan ennen ensi kesää, jos sittenkään. Mutta hyvä että asia on huomioitu ja parannusta tulee.

Technical Library on siirretty Wikiin. Tällä on saatu kommentointimahdollisuus, voi raportoida ongelmia helpommin jne. Ihan hyvä idea kyllä.

Myös haku ulotetaan löytämään tietoa yhteisösivuilta, jotta tieto oikeasti löytyykin. Haku onkin ollut aikamoinen ongelma monille, joten ovat käyttäneet muita hakuja kuin FN:n omaa. Ja API-dokumentaatio tulee myös devlibin mukana haun yhteyteen. Jippii!

Uudenlainen eLearning-systeemi on myös tulossa jotta voidaan toimittaa parempaa itseopiskelumateriaalia. Sitä pitää tutkia myöhemmin.

Ehdotin myös vaihtoehtoa jossa blogi toimisikin wikin päällä siten että kun laittaa kirjoituksen kategoriaan Blog, sivua ei saisi editoida kuin sen luonut henkilö. Silti olisi kommentointi jne ja tieto olisi yhdessä paikassa. Mutta ei välttämättä sovi kaikkeen.

Mutta hyvään suuntaan tässäkin ollaan menossa. Kestää vain kauan kun tavaraa on niin paljon.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

(anon, 17.10.2007 19.53)

Kerroit artikkelissasi kuinka mitäkin tietoutta on siirretty millekin sivustolle. Minulla olisi sellainen ehdotus sinulle ja kenties välitettäväksi Nokialaisille, että laittaisit/laittaisitte johonkin näkyvään paikkaa linkkipalstan, josta uudet ja nykyiset Nokia/Symbian-develoopperit löytäisivät "helposti" tiensä oikeata tietoa tarjoaville Symbian sivustoille.

Ei tästä ole montaa vuotta aikaa, kun oli vaan muutama Symbian-sivusto, ja ei näitä sivustoja välttämättä heti löytänyt Googellakkaan.


symbiatch (17.10.2007 19.56)

Käytännössä näin on tapahtumassakin. Kunhan nuo muutokset saavat loppuun, on Forum Nokian sivut yhtenäistetty, haku toimii kaikista osioista ja koko SDK:n dokumentaatio on myös löydettävissä sieltä. Eli aika ison osan tiedosta löytää helposti.

Mutta kuten tuossa mainitsin, homma kestää aikansa eikä tällä hetkellä paljoa lämmitä. Mutta puolen vuoden päästä tilanteen pitäisi olla jo paljon parempi.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu