Symbiatch - maailma on rikki

Adobe on ajan tasalla

20.12.2005 15.20 - IT-ala 

Olen tässä jo pari vuotta odotellut milloin Adobe pääsisi tälle vuosisadalle. Nimittäin Adobe Reader (muiden surkeuksiensa lisäksi) on niin ihana, että se ei osaa edes käyttää tiedostoniminä unicodea. NT-sarja on alusta asti käyttänyt sisäisesti unicodea, joten ei voi olla vaikeaa tukea sitä (välillä tuntuu että on vaikeampaa olla tukematta).

Eli mikä on ongelmana, kuulen monien kysyvän. No se, että minulla on sloveniankielisiä PDF-tiedostoja, joiden nimetkin ovat sloveniaksi. Eli niissä on hattuässiä ja muuta ihan normaalia. Eipä Adobe Reader osaa niitä avata kun tiedostonimi ei ole kelvollinen. Onpas kivaa. Onneksi on oma PDF-luin niin ei tarvitse moisten kanssa leikkiä.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Pentti Itkonen (anon, 20.12.2005 21.06)

Minkä sortin räpättiradiotoimittaja olet, kun et malta odottaa asioiden valmistumista ?

Tänä päivänä toimivat laitteet tulevat markkinoille vasta sitten kun laitteille on kysyntää oikeiden asiakkaiden niitä hankkiessaan koteihin.

Please, vähän jarrua innokkaaseen kommentointiisi - jota kaivelet periaattella, että epäkohtia on löydyttävä.

Symbiatch (21.12.2005 12.44)

Valmistumista? Siis Adobe Reader ei ole vielä valmis, vaikka nykyinen versio on 7.x ja Adobe on hehkuttanut Readeria ainoana oikeana työkaluna PDFien lukemiseen jo vuosia? Milloin valmis versio on sitten tulossa? Ja mistä laitteestä puhut?

Jos oletat, että kenelläkään ei ole tarvetta käyttää tiedostonimiä, joissa on muitakin merkkejä kuin senhetkisessä ei-natiivimerkistössä, oletuksesi on aika väärä. Tuollaisia dokumentteja liikkuu maailmalla aika paljon ja osoittaa todella suurta ammattitaidottomuutta ettei tällaista (ohjelmoinnillisesti) pikkuasiaa osata hoitaa kuntoon.

Kiinnostaisi myös tietää miten tässä väkisin etsin epäkohtaa kun kerran ongelma on todellinen? Pitäisikö minun vaihtaa satojen tiedostojen nimet ennemmin kuin Adoben korjata viallista ohjelmaansa? Miksi? Ja miten korjaan nämä nimet kun esimerkiksi hattuässän vaihtaminen tavalliseen voi muuttaa koko sanan merkityksen toiseksi.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu