Symbiatch - maailma on rikki

SE W550i

12.10.2005 07.51 - mobiili 

Sain pikakokeiluun SonyEricssonin W550i -walkmanpuhelimen protoversion. Ulkoasu on aika mukava, erilainen verrattuna vanhoihin Ericssonin laatikkomalleihin. Värillinen osa kuoresta on mielenkiintoisen tuntuinen, hieman kumimainen. Kuori on myös tukeva, jotain mitä Nokian monissa malleissa on kovasti kaivattu.

Näppäimistö pyöritetään puhelimen alta esiin, tämä on aika epäkäytännöllistä. Edelliset numerot, nimet jne tietysti saa ilmankin hoideltua, mutta viestien lähetys on vähän ikävää jos joutuu aina kääntelemään. Puhumattakaan vakiona olevasta äänestä, joka metelöidään aina näppäimistöä käännettäessä. Näppäimistö ei ole myöskään "normaalisti" koholla, vaan hieman kuoren sisällä, eikä painotunnetta juuri tule.

Puhelimessa näkee Walkman-idean heti: aina näkyvillä on Walkman-nappi, josta pääse musiikkiin käsiksi. Biisit vaihtuvat oikealle ja vasemmalle paineltaessa, ylös ja alas pääsee biisilistaan käsiksi. Äänenlaatu on hyvä ja puhelimessa on kolme kaiutinta: edessä, takana ja sivulla. Tämä tuo ihan mukavan äänen riippumatta asennosta. Toisin kuin verrattuna Nokian 7710:aan, jossa ääni tulee kapeasta raosta ja muuttuu kulmasta riippuen rajustikin.

Puhelimessa on myös web-nappi, josta pääsee suoraan web-selaimeen. Nokialaisissa tämä on tehty pitämällä 0-näppäintä pohjassa hetki, tämä on ehkä hieman kätevämpää. Selain näyttää ihan hyvältä perusselaimelta, valitettavasti en ehtinyt enempää sitä tutkailla. Näppäinlukolle on myös oma liukunappi kyljessä. Näppäinlukitus on siis hyvin helppoa, pois saa liu'uttamalla samaa kytkintä kahdesti. Erittäin kätevää.

Käyttöliittymä on tuttu uusista SE:n puhelimista, värikäs ja mukava. Ei käytetä Nokian Series-tyyliin tylsiä yksivärisiä töksähteleviä listoja vaan isketään värejä mukaan, vieritetään pehmeästi jne. Erittäin mukavan tuntuinen ja mikä tärkeintä: nykyaikainen. Series-puhelinten käyttöliittymä muistuttaa enemmänkin Windows 3.0:aa kuin nykyajan järjestelmiä.

Puhelimessa oli sisällä Gauntlet ja se tietysti voitti vanhan sydämen. Oi niitä aikoja kun Atari ST:llä pelailtiin tuota vanhaa klassikkoa. Itse peli oli aika identtinen vanhan kanssa, äänetkin tuntuivat suoraan alkuperäisestä otetuilta. Radoista en muista, saattaahan olla, että ovat samat myös.

Toinen peli jota hieman kokeilin oli Digital Chocolaten joku snoukkapeli. 3D:tä pyöritti hieman ja kyllähän se ihan kivalta näytti, jos ei välittänyt häiriöistä. Pelattavuus ihan ok. Puhelimella pelataan vaakatasossa ja tällöin on myös vasemmalla kaksi toimintanappia käytettävissä. Napit ovat läpinäkyviä ja melkein huomaamattomia normaalikäytössä, erittäin hyvä valinta.

Kameran laatu vaikutti hyvältä, kuva päivittyi ruudussakin nopeasti. Video oli erittäin hyvän näköistä verrattuna viimeksi kokeilemiini Nokian 6260:aan tai 7710:aan. Tästä saa jopa hyvin selvää, eikä kuva ole täynnä neliöitä. Kokeilin liikkuvassa autossakin kaupunkialueella ja silti kuvanlaatu oli hyvä.

Kaiken kaikkiaan mukava puhelin, nykypäivän ihmiselle hyvä ostos. Tulee kivoja pelejä, musiikin kuuntelu helppoa jne.

Comment

Comments

(anon, 25.03.2006 20.04)

tootta

Jepu (anon, 06.08.2006 18.52)

Puhelimessa olisi ihan hyvin voinut olla s700 näyttö, vaan ei. Näyttö on silti laadukas ja tarpeeksi tarkka. musiikin laatu on loistava sisäisistä kaiuttimista kuin kuulokkeistakin, ja 256mt sisäistä muistia on riittävästi, ja kun puhelimessa EI ole muistikorttipaikkaa niin sietääkin olla. Worms ja Gauntlet pelit ovat myös mukava lisä. 180 astetta avautuva näppäimistö on tuntumaltaan kohtalainen, mutta hyvä ratkaisu ajatellessa laitteen kokoa. Kameran laatu on hieman parempi kuin nokian 1,3mpix kameroissa, mutta ilman linssinsuojusta taso laskee nopeasti alle suojattujen nokioiden (esim nokia 6680). Salama on tehoton jopa LED salamaksi, joten se ei auta juurikaan hämärässä kuvatessa. Peruskäyttö on hieman hitaampaa kuin nokian peruspuhelimilla, johtuen näppäimistön avauksesta ja joskus latailevista toiminnoista. Hintaa puhelimelta löytyy edelleen päälle 300€, mikä on mielestäni muutaman kympin liikaa verrattuna ominaisuuksiin, mutta käytettynä puhelimen arvo on alle puolet uuden hinnasta, joten tätä puhelinta kannattaa tosissaan harkita käytettynä.

Tulipas tästäkin pienimuotoinen arvostelu ;)

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu