Symbiatch - maailma on rikki

Nokia 9500:n postiohjelma tuhoaa vääriä viestejä

15.11.2005 10.48 - mobiili 

Tulipahan huomattua myös sellainen ihanuus, että Nokia 9500:n postiohjelma on aika ikävästi viallinen. Osittain tämä johtuu tietysti IMAPin idioottimaisuudesta, mutta enpä ole aiemmin törmännyt näin ikävään sekoiluun.

Käytän siis posteja sekä pöytäkoneelta että kommukasta. Jos pöytäkoneelta tuhoan yhden viestin ja tulee uusi, kommukka yhteyttä ottaessaan päättelee "jahas, siellä on 100 viestiä, viimeksi kun katsoin, oli 100 viestiä, eli ei mitään ladattavaa." Sopii miettiä miten käy, jos vaikka viesti numero 50 poistetaan, sen jälkeen kommukka ei tajua minkään muuttuneen ja poistat viestin numero 60. Oikeasti poistuukin kommukan listassa oleva viesti 61, etkä saa mitään ilmoitusta tästä. Sitten vaan ihmettelemään mihin posteja on kadonnut. Samoin viestien avaaminen avaa "väärän" viestin.

Ihme ettei edes tällaista ole testattu, aika peruskamaa, ettei kommukka ole pääpostinluin, vai eivätkö ole tajunneet näin testata. Tietysti jos IMAPissa olisi vain UIDeja, eikä järjestysnumeroita, asia olisi heti parempi, mutta nyt annetaan asiakasohjelmistojen tehdä kaikkea typeryyttä, kuten luottaa siihen ettei kukaan tuhoa viestejä toisesta asiakasohjelmasta. Hienoa.

Comment

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu