Symbiatch - maailma on rikki

Ei voittoa, yritä uudelleen

24.03.2006 21.30 - mobiili 

Kuten arvasin, ei voittoa. Jostain syystä säätietojen haku wapista on innovatiivista (toisenakin vuonna peräkkäin oikeastaan!), mutta Nokiankin hehkuttamat sijaintitietoiset sovellukset eivät. No, onneksi en tarvitse palkintoja jatkaakseni kehitystä. Ehkä olen vain aikaani edellä ;)

Digitoday sanoi julkistavansa tulokset kello 22 sivuillaan, siellä ei vielä seuraavana aamunakaan ole kuin kahden kategorian voittajat ja palkintoja jaettiin kuusi. Ei mitään uutta kylläkään.

Itse tapahtumasta pitää antaa pisteet kyllä Telefoorumille. Ravintola Pörssi oli hyvä paikka järjestää tilaisuus, ruokatarjoilu oli erittäin hyvä ja ohjelma oli mukavaa. Viime vuoden Kumman kaa -show oli aika tylsä, nyt oli tajuttu ottaa imitaattori silloin tällöin lavalle, ei vain kerran. Ja ensimmäisen kerran heti alussa, jotta saadaan ihmiset hyvälle tuulelle. Ja Krissestähän ei voi kuin pitää.

Eniten oikeastaan ihmetyttää "paras kuluttajahyötypalvelu"-kategoriassa nimetty Mondo -matkaopas. Jos miettii etteivät osaa esimerkiksi New Yorkista sanoa kuin viisi ravintolaa joissa käydä, eikä niistäkään mitään perusteluja tai tietoja mitä ravintola edes tarjoaa, en ymmärrä miksi tämä olisi hyötypalvelu. Sentään ei voittanut.

Kilpailussa myöskin itse kategoriointi oli todella outo. Äänestyssivulla loppuun saakka kysyttiin parasta uutta ja vanhaa palvelua, mutta valintalistoissa oli jaettu wapit ja sovellukset erilleen. Lopulta palkintokategoriat olivat sitten paras kuluttajaviihde, paras kuluttajahyöty, paras yrityssovellus, yleisön suosikki, Samsungin valinta sekä Nokian valinta.

Mielestäni myöskin oli hassua, että Samsungin valinta oli Maxdox, joka ei edes ollut kisassa mukana. Olisi ehkä pitänyt pitäytyä kisan ehdokkaissa mieluummin. Nokian valinta oli Viivi ja Wagner -joulukalenteri, eli pitäytyivät viihdelinjalla. Ihmetytti kyllä kun tekijä selitti että alustaa, jolla kalenteri oli tehty, oli väännetty 4-5 vuotta, kai se sitten kykenee kaikkeen hienoon.

Comment

Comments

Kommentoi asiaa epäilevä (anon, 25.03.2006 18.19)

Olisikohan niin että, sijaintietoisille sovelluksille on valittu taikka tullaan valitsemaan "hovikelpoiset" kehittäjät ?

Eli, ei-hovikelpoisille ohjelmistojen kehittäjille tarjotaan business-näkymiä ainoastaan "humpan ja hömpän" aihepiireistä ?

Microsofthan tarjosi aikoinaan lähes kaikki mahdollisuudet kehittäjille desktop/server-maailmassa ?

Olisiko nyt niin, että Symbian/Nokia haistaa rahan ja rajoittaa kultamunia munivat ohjelmistot maksullisiksi kehittäjille ja näin saisivat osansa kolmansien osapuolien kehittämistä ohjelmistoista (sertifiointi järjestelmä) ?

Henrikki (anon, 26.03.2006 01.09)

Latasin tuon Hain ja tuntuuhan tuo toimivan. Lopulliseen testiin sovellus joutuu, kunhan kokeilen sitä jossain muualla kuin Hesassa..kyllä se Hesassakin kokeilemani paikat näytti, mutta ei ole tullut vielä käyttöä minkään tuntemattoman paikan haussa..

TV-ohjelmat tulee kyllä kätevästi esille, sitä olen alkanut käyttämään melkein säännöllisesti.

Simppelin näköinen valikko ja käyttökin on loogista. Hiukan harmahtava ulkoasu tosin ...Minä en mitään eye-candya kaipaa, mutta miten on muiden laita?

Henrikki

nico (anon, 26.03.2006 22.14) kotisivu

Kiitos mainiosta sovelluksesta!

Tuli heti käyttöä kun piti löytää autolle huolto. Mm verkkopalveluiden käyttöliittymien kanssa työskentelevänä (ja käytettävyyden) pitää sanoa onneksi olkoon!

Ei se harmaa ulkoasu minua henkilökohtaisesti haitannut. Jos sovellus on hyödyllinen ja toimii ilman ongelmia niin silloin ei ulkonäöllä ole suurta meritystä. Tietenkin joku logo tai värisävy lisää toisi ehkä hieman paremman käyttökokemuksen.

P.S. Teen huomenna "uutisen" aiheesta. Onnea softalle!

Symbiatch (26.03.2006 23.03)

Kiitoksia kommenteista. Ulkoasu on tarkoituksella vielä aika mitäänsanomaton, jotta ei ainakaan häiritä sovelluksen käyttöä. Sovelluksen tekniikka kun sallii laajentaa toimintoja esimerkiksi kolmannen osapuolen tarjontaan, voidaan ulkoasua personoida sitten heidän brändiään vastaamaan paremmin.

Nyt kun itse tekniikka on pitkälti kasassa, voi alkaa keskittyä enemmän vielä käytettävyyteen ja ulkoasuun.

Leevi (anon, 04.10.2019 17.22) kotisivu

Mitenkäs asiat ovat edistyneet näistä ajoista?

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu